Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajakoty

Wahania wahania decyzje

Polecane posty

Gość jajakoty

Czy wahania co do związku na jego początku (powiedzmy, 8 miesięcy jednak nigdy nie oficjalnego) w wieku 21 lat są normalnością? Czytałam, że takie stany się zdarzają, ze to taki przejściowy etap jednak martwi mnie to, że to zazwyczaj dzieje się w związkach z dłuższym stanem. Od dwóch miesięcy nie umiem dojść do ładu sama z soą. Mam, powiedzmy, że mam wspaniałego chłopaka, który mnie kocha. Jednak są różnice, które po kolei zauważałam i teraz mi tak jakby się to wszystko skumulowało. Wspólne wakacje, wesela...żal jednak byłby, jeśli bym zdecydowała się odejść. Rozmawialiśmy o tym, postanowiliśmy przerwę 2 tygodnie, po czym spotkaliśmy się 2 razy i znowu była przerwa. Ponadto, do tego dochodzi moje niezakończone sprawy z przeszłości. Otóż chłopak, z którym kiedys spotykałam się trochę czasu, byłam w nim zakochana a kontakt się nagle urwał. Do października tego roku. I wystarczyła jedna wiadomośc, jedno spotkanie, aby moje uczucia odżyły do niego. Nie chcę ranić ludzi bo wiem jak to jest, jednak czuję w środku, że ten czas spędzony z tym 2 chłopakiem jest dla mnie cenniejszy niż obecnym. Po prostu nie mamy wspólnych zainteresowań, znajomych. On ma inny światopogląd na życie, rodzinę, uważa, że wszelkie obowiązki w domu należą do kobiety, za nic się nie weźmie. Czasem mam wrażenie, że on potrzebuje drugiej matki, takiej która będzie z nim, jak już się wyprowadzi... Akurat jesteśmy znowu w przerwie która trwa już ponad 2 tygodnie. I pierw miałam myśli, że dam rade, będę myśleć pozytywnie i się wszystko ułoży, po czym przyszedł etap, gdzie najchętniej spotkałabym się z nim i szczerze wyjaśniła wszystko i się rozstała. Dodajmy, że szczególnie za nim nie tęsknię, spotkać bym się chciała z tego powodu, żeby zobaczyć jak jest teraz między nami, i czy mam słuszne obawy. Nie myślę też o żadnych pocałunkach z nim ani też o seksie. Ale po prostu nie chcę popełnić największego błędu swojego życia.