Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urodziny dziecka w Święta

Polecane posty

Gość gość

Hipotetycznie albo i nie, co robić w takim układzie? A już jak ma 24 grudnia to w ogóle kosmos. Prezenty x 2? czyli caaaała góra, ze dziecko się nie połapie a potem przez cały rok nic? albo odwrotnie, "za jednym zamachem" taki prezent jakby dostało na gwiazdkę a potem już nie ma problemu... tylko to trochę przykre dla dziecka i niesprawiedliwe.

Gość gość
Jak w wigilie czy Mikolaja go rano prezent od rodzicow z okazji urodzin, a wieczorem w wigilie, czy w.Mikolaja prezent niespodzianka od nie wiem kogo tam.masz, Gwiazdora, Aniolka czy cos.

Gość gość
Niby racja... ale z drugiej strony, jeżeli dziecko dostanie tyle prezentów jednego dnia, zwłaszcza małe to może tego nie "ogarnąć". To by były dwa DUŻE prezenty, bo to są dwie najważniejsze okazje w roku (czyli w sumie kwota nawet ok 600 złotych a za to już można COS kupić) ciekawią mnie prawdziwe historie, ale czy trafi się taka osoba obchodząca urodziny w te dni albo ma dziecko...

Gość gość
nie masz wiekszych zmartwien? Moja znajoma jest chrzestna dziecka urodzonego w swieta, daje jeden prezent drozszy okolo 100zl, gdyby miala urodziny w inny dzien dalaby dwa tansze prezenty. Tyle wiem, nie wiem jak rodzice dziewczynki rozwiazuja ten 'problem'

Gość gość
Może nie mam :P. Jestem ciekawa po prostu. Sama mam urodziny w okolicach świąt a dokładniej kilka dni po i dostawałam normalnie, ale wiem, że niespecjalnie rozróżniałam te "święta" i traktowałam to jako jedno a co dopiero gdy ma się w jednym dniu razem ze swiętami... urodziny wtedy nie są czymś wyjątkowym bo każdy myśli o wigilii. Tak mi się zdaje. Jak się nie podoba to nie musisz tu siedzieć.

Gość gość
Moja córka ma imieniny 23grudnia, więc narazie prezent dostaje jeden na Świeta a jak będzie starsza to pewnie zacznie się upominać o ten imieninowy ale jakoś nie zastanawiałam się nad tym niby problemem ;)

Gość gość
u nas imienin sie w ogole nie obchodzi, a moj brat razem z moją mamą mają urodziny 24 grudnia ;)

Gość gość
Jejku, ja nie mówię, że to jest problem, ale dziwna sytuacja. Powiem tak: miałam kiedyś koleżankę, która miała urodziny w wigilię i rodzice jej kupowali jeden prezent - no bo skoro jednego dnia... no, ale nie jest to zbyt sprawiedliwe, bo gdyby miała rodziny 15 lipca np. to by dostała dwa? czy nic by nie dostała na urodziny? Imieniny to też co innego niż urodziny, rzadko kto ma w zwyczaju obchodzić imieniny dziecka, chyba, że są jakieś "wyjątkowe" typu barbórka...

Gość gość
gdybym miala jedno dziecko i traf by chcial, ze urodziloby sie w mikolaja, albo w wigile, to dostaloby jeden prezent. prezent to prezent i tyle. ale gdybym miala dwoje dzieci i jedno z nich urodziloby sie w wigilie (np.) to te dziecko dostawaloby prezent takze w dniu urodzin tego drugiego dzieciaka.

Gość gość
nie widze problemu. gdyby moje dziecko miało urodziny w wigilie to rano dostałoby prezent urodzinowy i zyczenia a wieczorem normalnie czekałby na nie prezent pod choinką. w czym problem? bezwzględnie jednak uważam że takie dziecko powinno dostawać 2 odrębne prezenty- urodzinowy i świąteczny bo niby dlaczego miałoby być pokrzywdzone i dostawac 1 prezent? urodziny to urodziny a święta to święta- 2 odrębne okazji, proste

Gość gość
nie widze problemu. gdyby moje dziecko miało urodziny w wigilie to rano dostałoby prezent urodzinowy i zyczenia a wieczorem normalnie czekałby na nie prezent pod choinką. w czym problem? bezwzględnie jednak uważam że takie dziecko powinno dostawać 2 odrębne prezenty- urodzinowy i świąteczny bo niby dlaczego miałoby być pokrzywdzone i dostawac 1 prezent? urodziny to urodziny a święta to święta- 2 odrębne okazji, proste

ja mam córkę z 21 grudnia, będzie dostawala prezent z okzaji urodzin, a potem z okazji gwiazdki w gwiazdkę/ męża mam z 26 grudnia i zawsze było tak, że dostawał na zasadzie opisanej wyzej, chociaż sam mówił, że na jego urodziny nikt się nie cieszył, bo wszyscy byli już umordowani świętami mam brata z 6 grudnia i on nie dostawał prezentów specjalnie, mikolajkowe dostawał ale z urodzinowymi to jakoś tak loteryjnie mój dziadek był z 25 grudnia, ale tu to juz tylko życzenia dostawał, a prezenty to gwiazdkowe.

Gość gość
jesli wypadają w święta to mozna kupić dwa a np jeden prezent i np jakas atrkacja typu jakiś happy park. my naszym dzeciom zawsze zamawiamy takie dekoracyjne torty, np córka dostala z księzniczka i juz same słodycze im sprawiaja radość , zawsze zamawiamy z katowic z tej cukierni

Gość gość
takie urodziny najlepiej zrobić po swietach np na sali zabaw

Gość gość
Moja corka ur w wigilie :)

Gość gość
Mój mąż urodził się 24grudnia więc ma i urodziny i święta i do tego ma na imię adam więc jeszcze można by dodać imieniny hehe

Gość gość
Ja zamiast dać swojemu dziecku zwyczajny prezent na urodziny, którym się pobawi kilka dni postanowiłam mu zorganizować dzień pełen atrakcji. Zabrałam go do www.liderplaczabaw.pl Jest to sieć świetnych placów zabaw. Mają tam labirynty, baseny z kulkami, małpi gaj inne atrakcje. Polecam wam taką formę prezentu.