Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

becikowe

Polecane posty

Gość gość

jak yto jest teraz? azdy dostaje becikowe niezaleznie od dochodow czy jest jakos uzaleznione?

Gość gość
A co kolejna dzieciątka zrobiła i nie ma za co pieluchy kupić ech

Gość gość
chyba 2 tys(albo 5) na osobe nie moze przekraczac. No i trzeba byc cala ciaze pod opieka lekarza.

Gość gość
nie moze przekroczyc 1920 na osobe!

Gość momos
podejdz do urzędu miasta albo MOPSU wszystko ci wyjaśnia, Teraz trzeba mnóstwa papierów i zaświadczeń. Dochód nie może przekraczac netto coś koło 1900zł, jak urodzisz w 2014 to musisz przedstawić dochód za 2012. Lekarz musi Cię prowadzić od 10tc itp.

Gość gość
załatwialam becikowe w listopadzie i muszę powiedziec ze masakra jakas, papierów od cholery, stałam godzinę w kolejce i na miejscu okazalo sie ze nie mam wszystkich papierów. Oprócz zaświadczenia z urzedu skarbowego o dochodach, trzeba miec pity za 2012 r i jakby tego było mało jeszcze zaświadczenia np w moim przypadku z pup o kuroniówce kiedy i ile zostalo mi wyplacone.poza tym zasw o posiadaniu ziemi, i jeszcze umowy o prace . kasy tylko 1000zl a zalatwiania i lazenia za tym dwa dni. powodzenia:)

Gość gość
a to nie jest tak ze trzeba złożyć: zaświadczenie o dochodach z US, zaświadczenie o składkach z ZUS, zaświadczenie od lekarza + akt urodzenia dzieck i ksera dowodó osobistych. Po co umowa o pracę niby skoro to zaswiadczenia z lat wstecz i po co pit skoro po to bierzesz zaświadczenie z US?

Gość gość
a jak u mnie bedzie? umowa o prace, dziecko ur. IV.2013 dochod za 2011 czy 2012? czy to sie zmieni jesli zaczne zalatwiac po Nowym Roku? potrzebuje pity pracując na umowę o pracę? Bede wdzieczna za info, choc temat na pewno byl wałkowany. I lecę na Bonda:)

Gość gość
zadnych pitow, zaświadczenie z US. Zadzwon to c***owiedza za jaki okres masz miec zaswiadczenia,

Gość gość
za 2011 potrzebujesz, zaswiadczenie albo oswiaddczenie, masz rok czasu od narodzin

Gość gość
ja np zmianialam prace, i zazyczyli sobie umowy o pracę i do tego pity... takze zalezy jaka sytuacja jest, papierologia jakich mało, odechciało mi sie tego tysiaka

Gość ja to ten gosc z 22 11
dzieki; czyli jednak za 2011

Gość gość
"kasy tylko 1000zl a zalatwiania i lazenia za tym dwa dni." :O Niunia, za dwa dni "pracy" :O zarobilas tysiac zlotych. Malo ci? Ja sie juz nie dziwie, ze biedni sa biedni :D Brak chceci do jakiekolwiek dzialania ale wymagania wielkie, ho ho, jak wielkie. Nigdy nie bedziesz miala pieniedzy niunia i zawsze bedziesz zebrac. Z twoim podejsciem, biedna sie urodzilas , biedna zycie przezyjesz i biedna umrzesz. Nie zazdroszcze :D

Gość gość
"niunia". ale z ciebie dekiel, bo popuszcze :) a pieniadze zapewne ma skoro sra na jakis marny tysiac

Gość gość
a ja sobie piwko z dyskontu piję, a po tysiaka pojadę przed świętami. Total luz;)

Gość lidka00
To jakie papiery są potrzebne zależy od urzędu, u nas w OPOcznie porąbalo ich całkowice potrzeba zaswiadczenia z US zaswiadczenia o posiadaniu ziemi (nakaz platniczy) pity za 2012r zaświadczenie od lekarza, dowody, i jeszcze umowy o pracę, a i jeszcze w ubiegłym roku byłam na kuroniówce to oprócz pita musialam dostarczyc zaswiadczenie z PUP o kuroniu..tylko nie rozumiem po co skoro na picie to maja.

Gość gość
"niunia". ale z ciebie dekiel, bo popuszcze usmiech.gif a pieniadze zapewne ma skoro sra na jakis marny tysiac rzad chce zeby dzieci wiecej się rodzilo a zamiast ułatwiac to tylko utrudniaja wiec ludzie się wkurzaja, tym bardziej że nie każdu np ma z kim zostawić maleństwo i może isć załatwiać papaiery. a poza tym co to jest tysiąc złotych na wyprawkę??wózek i nosidełko jak dobrze pójdzie. łążęnia więcej niż to wszystko jest warte!!!jak ktoś nie chodził za tym i nie czekał w kolejce to niech się nie wypowiada!

Gość gość
Czy może ktoś napisać rzetelnie i na temat, jak to wyglada dla kobiety z umową o pracę. co ur w 2013 chodzi mi tylko o US (jak to sie nazywa, za ktory rok), bo wiem, ze i zasw. od lekarza i akt ur dziecka.

Gość gość
jesli urodzisz w tym roku jeszcze, to potrzebne ci zaswiadczenie (bądz oświadczenie) o dochodach z US, to samo z ZUS o odprowadzanych skladkach zdrowotnych. Jeśli nie zmienialiście pracy to tylko to....

Gość gość
nnoi wniosek o becikowe, z oswiadczeniem ze tylko ty składasz, do pobrania w mops

Gość gość
sratatata najlepiej zapytac w MOPSIE bo w kaydzm innzch papierow wzmagaja!

Gość gość
jeśli wniosek złożysz do 31 października 2014 r to umowa o pracę za 2012 rok. W każdym MOPSie mają swoje wymagania tak więc musisz zapytać. U nas wymagali zaświadczenia z US obydwojga rodziców, PITy, umowy o pracę/świadectwa pracy, akt urodzenia dziecka, ksero dowodów osobistych, zaświadczenia z ZUS o wysokości składek na ubezpieczenie zdrowotne bo w PIT podana jest mniejsza kwota.

Gość gość
ta robice dzieci dla becikowego potem stójcie w tych tłumach kazdego roku o rodzinne sie prosic bo dzieci glodne chodza hahahahahahha

Gość gość
w sprawie becikowego w mopsiebylam juz 3razy i czeka mnie jeszcze jedna wizyta gdyz pani zapomniala o trzech dokumentach jakby urzednicy laskawie od razu powiedzieli co jest potrzebne a nie zeciagle im sie cos przypomina zalatwienie tego byloby o wiele prostrze tym bardziej ze siedzibe firmy w ktorej pracuje mam w sasiednim miescie i zalatwianie wszystkich papierow niejest takie proste szczegolnie z malym dzieckiem. Ale nie odpuszcze wkoncu sie nalezy