Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POmidorowka z ziemniakami pasuje

Polecane posty

Gość gość z Zasiedmiogórogrodu
lepiej z kiełbasa pycha

Gość gość
Jak dla mnie- nie, próbowałam kiedyś jak nie miałam nic innego, tzn. ani mąki, ani ryżu ani makaronu... już prędzej z kaszą bym zjadła. Zresztą, ziemniaki z sosem pomidorowym też mi nie leżą.

Gość gość
Niespecjalnie, ale jakbyś zrobiła ziemniaczano-serowe "gnoccji" do gęstej zupy (nie na koncentracie a z przecieru/pomidorów w puszce) to IMHO byłoby całkiem fajne połączenie.

Gość gość
gnocchi-jesli juz,ale polaczenie fatalne ...

Gość gość
no gnocchi, literówka, dzięki za poprawienie :) a połączenie ze wszystkiego najlepsze jeśli autorka koniecznie musi mieć tę pomidorówkę z wkładką (bo ja nie muszę, robię często bardzo kremową zupę pomidorową, która poza posiekaną bazylią i odrobiną parmezanu na wierzchu niczego więcej nie potrzebuje, a jakbym już koniecznie - też nie rozumiem tego imperatywu, ale jest pytanie to podsuwam pomysły - musiała coś z ziemniaków dać to właśnie jakieś ziemniaczano-serowe kluski tylko).

Gość gość
A ja bardzo lubie pomidorowke z ziemniakami:) nie nawidze za to z ryzem:P

Gość gość
Nie.. ale co kto lubi... jak byłam mała kiedyś byłam z wizytą u koleżanki z klasy (podstawówka).. i ona dostała na obiad.... rosół z ziemniakami!

Gość gość
pasuje. Nawet kaszanka z ziemniakami pasuje

Gość gość
O fuj to tak jak barszcz z makaronem:( u mojej koleżanki tak się w wigilię je:(

Gość gość
a co popwiecie o kaszance z ziemniakami? :) Tak sie na sląsku je i w wielkopolsce ;)

Gość gość
Kiedyś słyszałam, że w domu u mojego znajomego jada się właśnie pomidorówkę z ziemniakami, ale na szczęście nigdy nie trafiłam :D:D Nie wyobrażam sobie zjedzenia jej, jak dla mnie zdecydowanie nie pasuje.

Gość gość
Mysle ze dala bys rade ją zjesc :) Ja tez nie wyobrazalam sobie jak mozna jesc smażoną, gotowaną kaszanke z ziemniakami :) a jednak mozna :)

Gość gość
akurat kaszanka ziemnaikami jesr dobra. czasami tak jemy.

Gość gość
no wlasnie dla mnie kaszanka z ziemniakami byla nie do przyjecia, no bo 'jak tak mozna, to nie pasuje" :D a jednak ją zjadlam, i nawet dobra :) Dla zalozycielki tematu pomidorówka z ziemniakami jest nie do "przejscia" - bo nie pasuje - otoz pasuje jak sie nie ma co do gara wlozyc - to wszystko pasuje. :)

Gość gość
bo moj maz taka zupe zrobil. nie bylo mnie w czoraj w domu i kazala mu zrobic zupe na dzis. obierz warzywa i obral wszystko co leci. wrzucil do gara i wyszla pomidorwka z ziemniakami. ale jeszcze nawet nie probowalam.

Gość gość
To samo tyczy sie czerwonego barszczu z chlebem, lub z ziemniakami :D Jadlam w obydwu wersjach :D

Gość gość
barszcz czerwony z ziamniakami jest ok. rosol to jarzynowka w biednej wersjii. i ziamniakami moze pasowac.

Gość gość
próbowalas juz pomidorówke z ziemniakami? jak smakuje w wersji twojego meza? :)

Gość gość
może mąż chciał zrobić taką pomidorową po włosku z warzywami? ;) a kaszanka z ziemniakami jak najbardziej, tak samo gołąbki w środku z ryżem a do tego ziemniaki :)

Gość gość
A co dziwnego jest w rosole z ziemniakami? Prawie zawsze tak jem. Ja nie makaronowa. Tak samo pomidorowka. Tylko ja do w wiekszosci zup gotuje ziemniaki oddzielnie.

Gość gość
popidorowa po wlosku ok ale reszta to katastrofa kulinarna, fujjjjj, ne masz smaku za grosz

Gość gość
wiesz... niektórzy jedzą kanapki z żółtym serem i dżemem.. dla mnie nie do przyjęcia! Inni jedzą kanapki na słodko- z dżemem, marmoladą, nutellą, cukrem itp. Dla mnie okropieństwo.. jak można łączyć zwykłe (jasne, ciemne) pieczywo z czymś słodkim.. Więc może i są osoby, które lubią pomidorówkę z ziemniakami.. Ale to chyba dziwne.. tak samo, jak grzybowa z ziemniakami.. jakoś mi się to nie widzi.

Gość gość
Mój mąż nie lubi makaronu (bez komentarza :) ) i wszystkie zupy najchętniej je z ziemniakami, czy pomidorówka, czy rosół, czy cokolwiek innego.

Gość gość
Rosół z ziemniakami porażka Barszcz z makaronem porażka Pomidorowa z ziemniakmi porażka :(

Gość gość
grzybowa z ziemniakami jest ok :D

Gość gość
Dlaczego porazka? Dla mnie porazka jest makaron sam w sobie. Woda z maka zagnieciona,po prostu kluchy. Lubie ziemniaki i lubie zupy z ziemniakami. Cse zycie u mnie jadalo sie pomidorowa z ziemniakami,rosol z ziemniakami, burakowa (nie barszcz) z ziemniakami. Ziemniaki ugotowane oddzielnie, ja lubie nocno potluczone,wrecz utarte na krem,jak pure,tylko bez masla i mleka. O gustach sie nie dyskutuje,kazdy je to co mu smakuje.

Gość gość
oh pyszniutka pomidorowka z przepisku jest z kluskami www.youtube.com/watch?v=H3VsYINcR2I