Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onaaaaaczka

Przerejestrowanie samochodu

Polecane posty

Gość Onaaaaaczka

Witam. Niedawno nabyłam samochód i wybieram się do wydziału komunikacji żeby przerejestrować. I tak na jednej stronie pisze :"Do rejestracji wymagane są: wypełniony formularz (druk) wniosku, dowód własnośc***ojazdu (umowa kupna-sprzedaży, darowizny, zamiany, orzeczenie sądu itp.), dowód rejestracyjny samochodu z ważnym przeglądem technicznym, karta pojazdu, jeżeli była wydana; – dokument potwierdzający zawarcie umowy ubezpieczenia OC (do wglądu), w przypadku osób prawnych – wypis z właściwego rejestru. Poza wymienionymi dokumentami należy jeszcze przynieść tablice rejestracyjne. Zostaną one wymienione na nowe," Wszystko rozumiem oprócz, tych tablic rejestracyjnych. Jak to mam ściągnąć i przynieść, a oni mi wymienią tak odrazu? Przecież chyba mi tak na miejscu nie zrobią nowych tablic. Koleżanka mi mówiła że tablice ściąga się dopiero za drugim razem, kiedy nowe będą gotowe. A na stronie piszą inaczej to ja już tego nie rozumiem. Może mi ktoś wytłumaczyć jak to dokładnie jest?

Gość gość
zanosisz tablice i dostajesz nowe od ręki z wraz tymczasowym dowodem rejestracyjnym Twardy dowód dostajesz po okolo miesiacu

Gość facet_lat_28
tak musisz im dać stare tablice odrazu i odrazu dostaniesz nowe wraz z dowodem tymczasowym na 30 dni.

Gość Onaaaaaczka
Dziękuje za odpowiedzi:)