Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weszkazałamana

co robic wszy

Polecane posty

Gość weszkazałamana

Jakies dwa tyg temu byla u mnie znajoma z dzieckiem.ja mam syna prawie 4 lata.następnego dnia napisała mi ,ze jej dziecko ma wszy.Wszyscy przejrzeliśmy głowy,niby nic nie było,ale kupiłam szampon sora forte i umyliśmy nim wlosy.Popralam pościel,maskotki,narzuty, odkurzyłam mieszkanie-generalnie jedno wielkie sprzątanie.Nawet psy zostaly wykąpane.I było wszystko ok,codziennie wyczesywalismy wlosy,przegladalismy i nie było żadnych osobników az do wczoraj kiedy to zczesując włosy znalazłam wsze w wannie.Jestem załamana skąd to sie wzieło po takim czasie.Umyjemy włosy znowu w tej sorze,bo w aptece dopiero zamówiłam preparat nyda na jutro,bo nic nie mieli.Co moge jeszcze zrobić żeby pozbyc sie tego paskudztwa .Prosze o pomoc i dobre rady

Gość weszkazałamana
czy jest ktoś co miał taki problem?

Gość gość
Bo musisz przerwać cykl życiowy. Jednorazowe umycie nie pomoże. Trzeba myć włosy co 5 dni, tak aby żadna wsza nie zdążyła złożyć jajeczek. Jest to żmudne ale daje efekty. Ja u siebie nie wiem skąd znalazłam całą armię wszów, wcześniej myślałam, że to łupież. Kupiłam sora forte, przez tydzień myłam tylko nią włosy. Potem raz na 4 dni, potem tylko raz na tydzień. Nie mam teraz ani jednej. Włosy mam długie do pasa, nic nie wyczesywałam.