Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy myślicie że istnieją ludzie zbyt dobrzy dla nas

Polecane posty

Gość gość

nie mam tu na myśli za bardzo miłych,uprzejmych,empatycznych. Chodzi mi o związek z osobą, lepszą od nas.. która jest za dobra dla danej osoby. Chodzi o zasługiwanie na kogoś...Wykluczam skrajne przypadki typu menel, chuligan z panienką z dobrego domu.. ale jeżeli dwie osoby są wporządku. Mężczyzna-książe z bajki, po prostu wygrany los na loterii.. a kobieta o słabym poczuciu własnej wartości, biedna. To przykre.

Gość pojechalem po bandzie
jednym slowem pytasz czy pojecie mezalians istnieje we wspolczesnym swiecie, tak?

Gość gość
nie do końca, mezalians to zbyt ostre slowo.. chodzi tez o pieniądze, ale nikt w tym o co pytam nie jest przesadnie biedny ani bogaty.. chodzi bardzie o całość

jak to nie do konca? a jakiego konca ci brakuje w pojeciu mezalians?

Gość gość
mezalinas to przecież romans ludzi skrajnych sobie finansowo... w dzisiejszych czasach (w Polsce) sądzę, że typowy mezalians nie jest możliwy. Prościej: związek nie może się udać, nie ma szans przetrwania ponieważ ktoś jest bardzo wspaniałym człowiekiem, a druga osoba taka nie jest nie zasługuje na ta pierwsza. To nie ma szans istnienia. Druga osoba ma szczęscie, że ta pierwsza się nią zainteresowała, ale wszystko pewnie pryśnie jak bańka mydlana. Bo życie to nie telenowela

po pierwsze zwracasz uwage na status finansowy kobiety: Mężczyzna-książe z bajki, po prostu wygrany los na loterii.. a kobieta o słabym poczuciu własnej wartości, biedna. To przykre. wiec mozna przyjac zalozenie ze jest roznica w tym statusie A pojeciem mezalians okreslano takze zwiazek hrabiego ze sluzaca, mimo, ze hrabia byl zadluzony po uszy i jedyne czym mogl sie pochwalic to herb i rodowod

Gość gość
zwróciłam na to uwagę, ale jeszcze raz powtarzam że mezalians to za ostre słowo... jeszcze wyjeżdżasz z hrabią i służąca.. wykształcenie mają prawie takie samo (studia inżynierskie w trakcie) Kobieta biedna, ale bez przesady..nie nędzna. Facet to książe z bajki bo przystojny, miły, pomocny, porządny

kazdy jest mily i pomocny jak ma w tym interes, polecam topik kobitki przedstawiajacej sie jako aspoleczna dzis a wiec zostaje tylko przystojny i porzadny ergo pytasz czy kobieta zasluguje na przystajnego i porzadnego faceta, tak?

Gość gość
Ja uważam, że istnieją jeśli chodzi o mnie. Każdy chlopak jest zbyt dobry dla mnie :/ niestety

Gość gość
w sumie o to mi chodzi :( bo taki się mną zainteresował, a ja mam poważne wątpliwości czy na niego zasługuje.. brzydka nie jestem, mam powodzenie... ale nigdy nie miałam faceta, nigdy się nie całowałam (raz po pijaku, było ohydnie) nie wiem czy się nadaje

Gość gość
"Ja uważam, że istnieją jeśli chodzi o mnie. Każdy chlopak jest zbyt dobry dla mnie :/ niestety " właśnie właśnie.. mam prawie to samo, z tym że ja mam drugą kategorię :ci co totalnie do mnie nie pasują.. i nie ma części wspólnej

Gość gość
Tu nie o dobroć chodzi, tylko o zamożność... Biedny nie jest gorszym człowiekiem od bogatszego, tylko ma mniej środków finansowych na koncie, różnicowanie człowieka pod tym kątem to zwykła deprecjacja człowieka..

Gość gość
No dobra, już tłumaczyłam... ..... po prostu czuję się zbyt mało fajną osobą dla pewnego faceta

oznacza to tylko tyle ze go idealizujesz, chyba ze on ci to daje do zrozumienia

Gość gość
nie, nie daje.. póki co

nie, ale myślę zakładanie takich tematów jest świetnym sposobem na poużalanie się nad sobą w jakim sensie lepszy ktoś jest? na kafe to pewnie znaczy, że jest ładniejszy, więcej zarabia i zacniej się ****a;)

Gość gość
ja pitole, przeczytaj całe.. a nie tylko temat , potem mozesz zacząć pluć jadem... nigdy nie miałeś wątpliwości czy jesteś wystarczająco dobry dla kogoś, czy będzie szczęśliwy, czy będziecie do siebie pasować... czy przez to że ktoś jest taki świetny ty będziesz nieszczęśliwy? nie, to k***a gratuluje braku pokory

Gość gość
są ludzie za dobrzy dla innych, ale gdy jest coś takie jak miłość jest i staranie by się zmienić.. ci beznadziejni się zmieniają

Gość gość
przyszło pewnie więcej ludzi, moze sie wypowiedza

Gość gość
okey, tak.. ale pewnie jak ładna laska jest w związku z brzydkim to od razu uważacie, że kasiasty że to nie miłość.. a jak ładny facet z brzydką lub przeciętną dziewczyną to tylko dla d**y