Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maweel

Nadwaga

Polecane posty

Hej ! Mam na imię Martyna i przy 185 cm wzrostu ważę aż 93,9 kg. Kilka lat temu miałam zabieg wycięcia torbieli z jajników, po którym przez pewien czas przyjmowałam tabletki antykoncepcyjne w celu uregulowania hormonów w organizmie. Przytyłam po nich prawie 20 kilo i nadal nie mogę pozbyć się zbędnych kilogramów. Cieszyłam się, że przez ostatni rok nie utyłam ani kilograma (ważyłam 91 kg) natomiast dzisiaj po wejściu na wagę załamałam się- waga pokazała, że ważę prawie 3 kg więcej. Raz w tygodniu ćwiczę streaching na wfie, a od przyszłego roku mam zamiar wrócić do 6w. Chciałabym ćwiczyć coś więcej, niestety mam problemy z kolanami i nie umiem pływać. Możecie mi polecić jakieś skuteczne ćwiczenia nieobciążające kolan (Chodakowska nie wchodzi w grę) oraz diety? Byłabym Wam bardzo wdzięczna

Gość Fabiola551
Ogólnie odżywiaj się zdrowo. Wyeliminuj słodycze, fast - foody i inne produkty przetworzone. Ja osobiście na odchudzanie stosuje dietę od dietetyka i ćwiczenia z kijkami nordic walking. To mi pomogło i teraz ważę o 7 kilo mniej. ale muszę się jeszcze postarać, by w sylwestra wcisnąć się w sukienkę w rozmiarze 36 i dlatego sięgnę po te kapsułki na odchudzanie - http://wsad.it/gosc/slimette .Opinie mają dobre wiec chyba uda mi się pozbyć tej 12 kilogramowej nadwagi.

Współczuje, też przechodziłam przez walkę z torbielami ... Też hormony, też waga w górę ... Może orbitrek ? Nie obciąża stawów, pływanie byłoby najlepsze ... więc jak nie umiesz, zawsze możesz spróbować z deską :)

Gość 12Aneta
tez mysle, ze pływanie bedzie ok.

Gość Olcia Dubicka
Tu każda aktywność fizyczna jest dobra, jeśli masz problemy z kolanami i nie możesz ćwiczyć to chociażby spacery będą dobre, godzinka - dwie dziennie i już masz jakąś aktywność fizyczną która działa na plus :) A chodzić chyba możesz ... Mnie tego nauczyła panienka u której zajmuję się maluchami zachwalała tabletki odchudzające Forever Slim, połapałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Jako że najlepiej jest łykać je 3 miesiące zaopatrzyłam się w 3 sztuki w promocyjnej cenie. Jeszcze dodatkowo nakręciła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po miesiącu zrzuciłam 9 pierwszych kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się zajmuję i w piaskownicy ;) Poprzednio byłam tylko na odpowiedniej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;) Preparaty zostały dopuszczone do obrotu na terenie PL przez głównego inspektora sanitarnego. Skład to tylko naturalne składniki co także zwiększa mój spokój

Gość gość
autorko ,to ty WIELKA jesteś!!!!

Gość gość
babochłop