Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Straszny stan zębów

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 19 lat i bardzo dawno nie odwiedziłam dentysty. Ostatni raz chyba z 10 lat temu. Otóż nie mam 3 zębów. Oczywiście dentysta mi ich nie wyrwał tylko same się ukruszały. Zęby nie wypadły do końca,całe. Mam jeszcze jakieś ich resztki przywarte do dziąsła. Strasznie mi z nich śmierdzi i czasem boli. Dwa zęby,a raczej pozostałości zębów w takim stanie trzymam już z dwa lata. Nic mnie nie usprawiedliwia,wiem. Chce wkońcu zmienić to i chce iść prywatnie do dentysty. Pisze tutaj to,bo chce wiedzieć co mam z tymi zębami,czy dziąsłami i ile by mnie uczyniły te wizyty u lekarza.

Gość gość
Idź do dentysty, nikt online nie jest w stanie Ci wycenić kosztów leczenia

Gość Prawiczek_27
o fu ja p*****le masakra.

Gość gość
ja tez tak mialam , ale ja mam 30 lat , mam wyrwane 8 zębów i protezę częściową , 4 zęby mam zaleczone , wszystko wygląda ok i jestem zadowolona zęby wyglądają jak prawdziwe i nie mam problemu z jedzeniem ,jem wszystko jedyny problem to nie mogę ugryżć jabłka całego :) a tak jest wszystko ok :) ja byłam prywatnie , cały koszt wyniósł mnie 3500 zł tz wyrwanie,narkoza,proteza,plomby,wizyty kontrolne, z tym ze w narkozie bylo tylko wyrwanie, przełam się i idź porób to , dasz radę ! ja taki cykor poszłam więc i Ty dasz radę pójść !

Gość gość
Nie martw się. Jesli chcesz porozmawiac o problemie z ludzmi, ktorzy mają podobnie wejdz na forum.dentonet.

Gość cxcxcxc
autorko myslisz , ze robienie loda z zepsutymi zębami jest przyjemne ?

Gość tru tru
jak można się do takiego stanu doprowadzić? :o a potem jak usta otworzy to trzeba uciekać bo tak śmierdzi :o

Gość gość
Idz do dobrego dentysty, nikt ci online nie poradzi, nawet specjalista. NIe jest tanie, ale zeby to nasza wizytowka, wiec warto zrobic z tym porzadek. I od tej pory dbac skrupulatenie o higiene. Szczotka Philips Sonicare, nitka, plyny do plukania, aby uniknac dalszych problemow. Powodzenia.

Gość patent gerwazy
nie chciałbym by mój członek znalazł sie w twoich ustach ?

Gość gość
O oczywiscie kontrole co pol roku sa niezbedne. Zeby to jak samochod, trzeba dbac i chodzic na przeglady, zeby dobrze funkcjonowaly.

Gość gość
idź nawet na NFZ byle pójść, nawet NFZ pomoże. Najwyżej coś dopłacisz. Przegląd zrobią za darmo.

Gość gość
Jak można się tak zapuścić???!!??? Ja skończyłam 30 lat, mam wszystkie swoje zęby, zdrowe, białe, mimo palenia i używek.

Gość ciocia dobra radavksvrfw
idz do dentysty na NFZ, on napewno C***omoze, co sie da to wyleczysz na nfz, a reszte prywatnie, zbieraj kase, nie potrzebna jest odrazu, bo leczenie tez trwa.

Gość gość
Znajdź uczciwego dentystę, ja swoją klinikę do której chodzę znalazłam właśnie na forum. Trafiłam na taką, gdzie przegląd zrobili mi za darmo powiedzieli co jest nie tak, ile u nich by kosztowało takie leczenie i jak długo będzie trwało. Zdecydowałam się, teraz mam już wszystko ok a co pół roku przysługuje mi darmowy przegląd. Jestem mega zadowolona z tego miejsca, bo trafić na dobrego lekarza stomatologa to ogromny problem. Nadmienię, że jestem z Warszawy

Gość gość
Powiem jeszcze tylko, że jak nie powstrzymasz tego co się u Ciebie dzieje w buzi to będzie tylko gorzej a nie lepiej. Nie warto przedłużać tego. Potem takie leczenie i doprowadzenie wszystkiego do łady będzie dużo dłuższe i droższe. Nie czekaj. Ciekawa jestem, czy Ci wszyscy, którzy tak tu krytykują, mają wszystko w porządku ze swoimi paszczami. Obłęd.

Mi sie ukruszyla dolna prawa 6-stka, wczesniej mialam na niej plombe, jak ta plomba wypadla po 12 latach! Okazlo sie, ze w srodku zab jest zepsuty. Nie bolal, to nie poszlam do dentysty. Tak sobie z ukruszonym zebem chodzilam od kwietnia. Zwyczajnie czasu nie mialam nawet zeby sie wybrac. 1,5 miesiaca temu w nocy obudzil mnie taki bol, ze w niedziele jechalam do dentysty. Jak sie okazalo tylko kanalowe leczenie. Wlasnie jestem po zrobieniu tego zeba, a caly koszt kanalowego wyniosl mnie 1300 zl :/ takze juz nigdy nie pozwole zeby zab sobie zyl na wlasna odpowiedzialnosc, bo potem jest jeszcze gorzej. A bolalo jak cholera przy wyciaganiu nerwu ::/

Gość gość
naprade kanałowka wyniosła cie 1300 zl? masakra

No serio! Pojechalam pierwszy raz- rozwiercila i zalozyla lekarstwo - 230 zl z rentgenem na miejscu, druga wizyta, 350 zl, musiala jeszcze raz zatruc, bo bolal jeszcze. Trzecia wizyta tez 470 zl, bo okazalo sie, ze mam 4 kanaly do wypelnienia.. Ostatnia wizyta, oczyszczenie, zalepienie i plomba 250 zl. Oczywiscie bralam potrojne znieczulenie, bo sie tak balam, moze dlatego tyle wynioslo. Jesli ktos ma odwage isc na kanalowe bez znieczulenia to powodzenia :) Nie no smieje sie. Ogolnie poszlam do prywatnego, bo nie moglam czekac, ale myslalam, ze w 800 sie zamknie! A tu takie kwiatki, szczeka mi opadla jak powiedziala 470 za wypelnienie *_*

Gość gość
o kurde -jestem w szoku

Gość gość
zreszta jest jeden absurd- NFz refunduje kanałowke od 1 do trójki-czyli jesli ktos manp tak zepsuta czworke ze plomba nie wystarczy i trzeba kanalowki to ma wybór-albo zabuli z a kanałowke z własnej kieszeni albo będzie miał darmowe rwanie -i jak tu sie dziwić z epolacy slyna z brzydkich zaniedbanych zebów?skoro mialas 6 tke do kanałowki to za darmo by ci nie zrobili

A to nwet nie wiedzialam, ze na nfz jest do 3! Ale masakra, 3 jki maja zazwyczaj max2 kanaly i rzadko sie nadaja do kanalowego, smiech na sali... Ogolnie reszte zebow mam zdrowa, cale biale, ta szostka tez wygladala ladnie z zewnatrz i nic nie wskazywalo, ze w srodku sie cos dzieje ::/ Cale szczescie, ze 1300 nie trzeba bylo placic na jednej wizycie :D

Gość gość
tak jest -ze jesli ma sie problemy z zebami to nie licz na panstwowa sluzb e zdrowia - vide likwidacja gabinetów dentystycznych w szkołach