Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

STRASZNA nagła sennosc po jedzeniu nie do opanowania

Polecane posty

Gość gość

jak cokolwiek wiecej zjem , najem sie - po duzym obfitym posilku-- zaraz dopada mnie sennosc ale taka mega nie do opanowania-- slaniam sie na nogach leca z nog musze szybko spac -- spie godzine - dwie i juz jest ok tylko po duzym najedzeniu sie obfitym posilku to mam - po kazdym obiedzie -- nagla potworna sennosc -- -- usne na fotelu nagle wiec szybko ide spac na 1-2 godziny i potem juz ok sennosc jest nie do opanowania i tylko po obfitym sytym posilku. Cukrzycy nie mam -- badalem wiele razy cukier na czczo po jedzeniu i ok jak mam taki nagly atak sennosci to cukier tez ok = norma mierze czesto i zadnej cukrzycy nie mam CO to moze byc -- te ataki naglej sennosc**** najedzeniu sie ? oprocz cukrzycy co moze byc powodem?

Gość gość
tzw. hipoglikemia rekatywna, też to mam :( Musisz wyeliminoac cukry proste ze swojej diety.

Gość gość
niejedz nic słodkiego, ani nabialu , ani miesa pij duzo wody 2 litry -i 0 kawy :)powodzenia

Gość gość
mialo byc zero kawy*

Gość gość
ale co zbadac jeszcze jakie badania - czy to moze byc np. rak ze jakis rak sie rozwija i tak oslabia od raka daje takie

Gość baba z Gór
ja też to mam, zwłaszcza gdy dłuższy czas nie jem i wreszcie zjem duży, kaloryczny posiłek. Nowotworu raczej nie mam bo mam to od wielu lat i już by mnie zjadł. zauważyłam, że po słodkim mam to nasilone. Kiedyś myślałam ze po kawie... ale potem zauważyłam, że do kawy zawsze coś słodkiego jem. Mój ojciec (78) też tak ma. Wstaje o piątej rano, pije kawusie ze śmietanką, przegryza drożdżówka i kładzie się spać.

Gość gość
zrób sobie krzywą cukrową, oraz krzywą insulinową.

Gość robson911
Dieta! Zrób badania(serce i cukier) i jeśli wyjdą ok to zastanów się nad dietą. Polecam zdecydowanie ograniczenie węglowodanów w diecie. Byłem u dietetyka z Gdynii - http://sports-med.pl , ponieważ chciałem schudnąć i poprawić ogólny stan zdrowia. Dieta, którą stosowałem nazywa się paleo - polecam poczytać. Nie dość, że udało sie osiągnąć cele wizualne to przy okazji naprawde lepiej się czułem.

Gość gość
Cukrzyca tylko nie rozpoznana