Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość playwithme

młodsza ciąża

Polecane posty

Gość playwithme

Część dziewczyny. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie, według om jestem w 6t3d. Z usg lekarz stwierdził że ciąża jest młodsza o jakieś półtora tygodnia. Następna wizytę mam za trzy tyg, bardzo się martwię czy wszystko będzie dobrze. Czy ktoś miał podobnie i potem wszystko było ok???

Gość gość
80-90% kobiet tak ma na poczatku później się wyrównuje Zanim xrobicie dziecko poczytajcie douczcie się albo najlepsze rozwiązanie zapytajcie swoich lekarzy przy badaniu a nie panikujevie

Gość playwithme
Poroniłam już dwa razy stąd moje obawy!

Gość gość
pytanie podstawowe masz regularne cykle?

Gość gość
Nie przesadzaj, od takich informacji sa lekarze, nie pacjenci. nie ma sie co douczac. A ty nie poprawiaj swojego marnego samopoczucia pouczjac innych.

Gość gość
a był zarodek, akcja serca, rozumiem że tak?

Gość playwithme
Cykle miałam w miarę regularne co 31 dni.

Gość gość
na początku 1,5 tygodnia to nie jest tak mało, ale spokojnie, bo to jeszcze nic złego nie musi oznaczać.

Gość gość
tzw. w miarę, ze do tygodni np. był rozstrzał? ;)

Gość playwithme
Lekarz powiedział że widzi zarodek ale jeszcze bez echa serduszka!

Gość gość
moje dwie zdrowe i prawidłowe ciąże zgadzały się z usg co do dnia natomiast ta, która była na pierwszym usg młodsza o prawie 2 tyg. niż stan faktyczny skończyła się źle

Gość gość
najważniejsze, że widoczny jest zarodek a pewna jesteś co do dnia owulacji?

Gość playwithme
Test ciążowy wyszedł pozytywny w dni spodziewane miesiączki, od tego czasu minęło dwa tygodnie. Tak bardzo bym chciała żeby tym razem się udało:-(

Gość gość
moje dwie zdrowe... tylko, że ja znałam za każdym razem dzień owulacji i dlatego nie myliłam się Ty autorko jesteś pewna co do dnia, w którym miałaś owulację?

Gość gość
oj to nieciekawie to wygląda jeśli już 2 tygodnie temu test wyszedł pozytywny, to powinno być widoczne chociaż echo serca dlaczego poroniłaś dwie poprzednie ciąże?

Gość playwithme
Nie jestem pewna kiedy dokładnie była owulacja ale raczej później tak ok 15/17dc

Gość gość
no w każdym razie skoro test wyszedł już 2 tygodnie temu to chociaż echo serca powinno byc widoczne a znasz powód poronień poprzednich?

Gość playwithme
Pierwsza ciąże poroniłam w 17tyg, dziecko miało wady genetyczne- triplodia. Miałam wywoływany poród. Druga ciąże poroniłam w 7 tyg i nie znam przyczyny:-(

Gość playwithme
Może ktoś miał podobnie i skończyło się dobrze? Bardzo proszę o wypowiedzi.

Gość gość
no to całe szczęście, że już triploidię masz za sobą (jakby to źle nie zabrzmiało), bo drugi raz ona się nie zdarza raczej marne szanse są na kolejną nieprawidłową ciążę, a co gorsza z wadą letalną jeśli jesteś zdrowa (tarczyca ok, i pozostałe hormony), to radzę zwyczajnie poczekać w ciąży, z której masz dziecko z triploidią wiek ciążowy zgadzał się u Ciebie od początku z usg?

Gość playwithme
W ciąży z triplodia nie mogłam wyliczyć wieku ciążowego ponieważ nie miałam miesiączki przed zajściem w ciążę. Więc tylko z usg znałam wiek ciąży.

Gość gość
rozumiem, że przed ta ciążą sprawdzałaś jaki jest stan Twojego zdrowia i hormony masz pod kontrolą?

Gość gość
Ja do 11 tyg miałam ciąże młodsza o tydz na USG niż z OM a jakoś się wyrównali i dziś koncze 37 tydz wymiary książkowe:-)

Gość playwithme
Tak robiłam badania przed ciążą. Hormony w normie.

Gość gość
w takim razie spokojnie czekałabym na bijące serduszko, bo ty akurat limit nieszczęść już wyczerpałaś głowa do góry, nie wierzę, że tym razem będzie źle i pisze to również mama dziecka z triploidią

Gość playwithme
Dziękuję za słowa otuchy. Jestem ogólnie na skraju wyczerpania psychicznego. Jak tym razem się nie uda to już nigdy nie spróbuję, nie dam rady następny raz...

Gość gość
a b hcg robilaś? jak nie, to wyślę że warto jutro i w środę zrobić, to ci dużo powie, jak wyjdzie ok, to spokojnie czekaj, powodzenia :)

Gość playwithme
Mieszkam w uk a tu jak się zleci b hcg to się czeka ponad tydzień więc to raczej nie ma sensu:-(

Gość gość
nie ma sensu robić testów z krwi po prostu poczekaj jeszcze tydzień i wtedy na pewno będzie widoczne serduszko naprawdę nie wierzę, że i tym razem będzie źle co lekarz powiedział? kiedy masz się znowu pokazać?

Gość playwithme
Mam wizytę za trzy tygodnie. Zlecił komplet badań krwi które muszę zrobić. Ja już nie wiem w co mam wierzyć. Tak trudno jest myśleć pozytywnie po takich przejściach:-(