Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość playwithme

młodsza ciąża

Polecane posty

Gość gość
ma sens b hcg, bo jak będzie kiepski przyrost, to wiadomo...nie będziesz 3 tyg. żyła w niepewności..

Gość gość
wiem, że jest trudno sama przez to przechodziłam dlatego rozumiem Cię doskonale, ale musisz być dobrej myśli, bo będzie dobrze :) triploidia nie powtarza się dwa razy a i nie znam nikogo kto po triploidii miałby kolejne dziecko z wadami, a już na pewno nie z triploidią wiem, że będzie ok tym razem :)

Gość gość
Do dziewczyny która przechodziła ciąże z triplodią czy masz teraz dziecko? Udało Ci się? W którym tyg ciąża się zakończyła?

Gość playwithme
Czemu musimy przez to przechodzić czasami zastanawiam się co takiego zrobiłam że Bóg mnie tak karze

Gość gość
tak, mam dwoje zdrowych dzieci:) znam też inne przypadki osób, które miały dzieci z triploidią i maja całkowicie zdrowe dzieci szczęście w nieszczęściu w przypadku triploidii, że to nie wada genetyczna, a błąd przy podziale i nie jest tym samym obciążeniem genetycznym, a zwyczajnym przypadkiem, który dwa razy się nie zdarza

Gość gość
dlatego nie ma co robic tak wczesnie usg, najlepiej robic w po 9 tyg, ja robilam pierwsze w 13 tygodniu i sie ciesze, ze ominelo mnie to martwienie sie serce bije czy nie? zarodek mlodszy czy starszy itd.

Gość mama dziecka z tri
Ja również urodziłam dziecko obciążone triploidią. I po przeczytaniu tego, co pisze autorka jeszcze mi trudniej, moja wiara, że będzie dobrze ulotniła się całkowicie. Autorko, życzę Ci żeby ta ciąża rozwinęła się prawidłowo. Będę się o to modliła. Bo i dla mnie będzie wtedy nadzieja....

Gość gość
a dlaczego akurat Ty, dlaczego ja? a dlaczego ktoś inny? ;) na pewno jesteś bardzo dobrą osobą i kochasz tak samo swoje dziecko z triploidią jak będziesz kochać swoje zdrowe dzieci dzieci z wadami trafiają się tylko takim rodzicom, którzy potrafią unieść ogrom tego nieszczęścia i którzy kochają swoje dzieci bezgranicznie bez względu na wszystko, a Ty na pewno jesteś taka osobą:)

Gość gość
zobaczcie ile nas jest, mam, które urodziły dzieci z triploidią, a lekarze nadal tak uparcie twierdzą, że to tak rzadkie na fb można znaleźć całe grupy rodziców, którzy utracili dziecko z powodu triploidii i spójrzcie, że wszyscy oni maja również zdrowe dzieci:) bądźcie dobrej myśli, bo będzie dobrze :) żałuję, że nie ma grupy czy forum rodziców dzieci z triploidią

Gość playwithme
Bardzo ciężko jest znaleźć kogoś kto przeszedł to co ja dlatego pisze tutaj. Tutaj nie jestem sama. Strasznie mi ciężko ale muszę się wziąć w garść dla tego dziecka które ciągle mam nadzieję za 9 miesięcy będzie z nami. Czasami sobie myślę że wykorzystałam limit nieszczęścia i teraz musi być dobrze. Ale czemu chociaż raz kiedy wybieram się do lekarza nie mogę usłyszeć ze wszystko super?

Gość playwithme
Zawsze musi być pod górkę.

Gość mama dziecka z tri
Autorko, musisz być silna i wierzyć, chociaż mnie samej ręce już z bezsilności opadają. Przepraszam, że zapytam, ale robilaś jakieś badania po drugim poronieniu? Być może jest coś, na lekarze powinni zwrócić szczególną uwagę... Jestem z Tobą myślami.

Gość playwithme
Po pierwszej ciąży z triplodia robiłam badania w tym badanie kardiotypu. Po drugiej ciąży która skończyła się w 7 tyg nie robiłam bo lekarze twierdzą ze tak się poprostu zdarza:-( teraz żałuję bo chyba powinnam:-(

Gość playwithme
Podnoszę temat. Może ktoś jeszcze miał tak jak ja i wszystko dobrze się skończyło. Bardzo proszę o wypowiedzi.

Gość playwithme
Chciałam odświeżyć temat. Dzisiaj byłam na usg i wszystko wygląda dobrze:-) widziałam pięknie bijące serduszko i fasolka mierzy 22mm. Pisze bo może ktoś jest w podobnej sytuacji jak ja byłam i się martwi. Jak widać nie warto się przejmować na zapas.:-) pozdrawiam

Gość mama dziecka z tri
Autorko, gratuluję z całego serca!!! Teraz już na pewno będzie dobrze, musi! Ja od stycznia/lutego zacznę starania, nadziei wielkich nie ma, o poprzednie dziecko staraliśmy się kilka lat. Pozdrawiam

Gość gość
U mnie minęło już 6 lat od urodzenia martwego synka - 69XXY (5 miesiąc ciąży). Nie ma dnia, żebym o nim nie myślała. Po synku urodziłam jeszcze dwójkę zdrowych dzieci. Myślę, że nie ma potrzeby wykonywania badań genetycznych rodziców - triploidia to przypadek, jak mówiła również i moja pani genetyk...

Gość gość
Przepraszam, nie wiem jak to zrobiłam, ale odpowiedziałam nie w tym wątku...