Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza pierwsza do mamus

Polecane posty

Gość gość

jestem w 6 tygodniu , jak wy sobie radzilyscie? jak sie czulyscie? ile przytylyscie?

Gość gość
no cóż,w ogóle sobie nie radziłam zarówno fizycznie jaki i psychicznie.Wymiotowałam prawie do końca do tego ciągły strach o dziecko i wyrzuty sumienia,że wymiotuję(irracjonalne).Doszły inne schorzenia i czekałam na koniec ciąży jak na wybawienie.Po ciąży waga mniejsza niż przed właśnie przez te wymioty.Jedyny plus ;)

Gość gość
dziewczyny wypowiadajcie sie ;)

Jestem obecnie w 13t długo wyczekanej ciąży. Jutro zaczynam 14 t i mam pierwsze badania prenatalne i strasznie się boję. Ciążę znoszę dość dobrze, choć czasem boli mnie brzuch,dokucza senność i zmęczenie. Do tej pory wymiotowałam może ze cztery razy i na szczęście praktycznie ominęły mnie mdłości. A Ty jak się czujesz?

Gość gość
fizycznie dobrze, oprócz zgagi od 7 miesiąca ;), no ale to tak na prawdę nie jest problem. miałam trochę stresujących momentów w ciąży, odnośne moich wyników badań, bo z małym od początku wzorcowo. ale i tak nie było źle...końcówka była ciężka, bo trochę przenosiłam. przytyłam 10 kg, w sam raz, szybko spadło po porodzie i teraz mam wagę na minusie w porównaniu do czasu sprzed ciąży :)

Co do wagi to na razie przytyłam jakieś 3 kg,a bałam się, że będzie gorzej bo od początku jestem na zwolnieniu i prowadzę tryb życia kanapowy :) Wcześniej byłam bardzo aktywna.

Gość gość
jestem w 4 tygodniu ciazy i mam potworne bole zoladka. boli mnie caly czas w dzien i w nocy a nasila sie po jedzeniu. czy ktoras z was tez miala podobne problemy? czy to normalne? z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi i rady. pozdrawiam.

Gość gość
ja sie czuje nie za dobrze,a badania prenatalne w ktorym tygodniu i prywatnie sie robi ? lekarz sam zaproponuje czy trzeba poprosic?

Gość gość
ja jestem w poczatku 12tyg objawy straszne , non stop mdlosci sikanie co chwila, zdarze wyjsc z toalety a juz mogla bym tam wracac , ogolnie czuje sie fatalnie boli mnie kazda czesc ciala , czuje jak maluszek uciska a to na zoladek a to na inne wnecznosci :) mam nadzieje ze to z czasem minie

Gość gość
ja jestem w poczatku 12tyg objawy straszne , non stop mdlosci sikanie co chwila, zdarze wyjsc z toalety a juz mogla bym tam wracac , ogolnie czuje sie fatalnie boli mnie kazda czesc ciala , czuje jak maluszek uciska a to na zoladek a to na inne wnecznosci :) mam nadzieje ze to z czasem minie

Mi lekarz sam powiedział o prenatalnych. W moim przypadku są płatne coś koło 300zł

Gość gość
lepiej takie badania zrobic i wiedziec na czym sie stoji, nie daj bog dziecko chore sie urodzi

Badania prenatalne robi się od 11 do 13t i 6 dni Ja będę równo skończony 13t

Gość gość
ja jestem już w 22 tc***przytyłam 7 kg ;( ale w sumie to nie wiem gdzie te kilogramy poszly bo aż tak nie widać po ciele. Ogólnie samopoczucie super, zero mdłości, jedynie powracające ciągle infekcje pęcherza. A tak wszystko ok.

Gość gość
jak jestem w 6 tyg to kiedy zapytac sie o te badania prenetalne?

Gość gość
Kobietom w 12 tyg dziecko ci na żołądek nie uciska doucz się troszkę haha bo glupa rzniesz:-) Dziecko uciska na żołądek dopiero w momencie gdy macica uciska żołądek czyli jest bardzo wysoko a wiec dopiero najwcześniej 28 tydz najwcześniej powtarzam. Oj co wy wiecie o dolegliwościach... Tez na poczatku myslalam ach jak ja się złe czuje teraz koncze 37 tydz i tyojest horror Zgaga, zaparcia, bol kręgosłupa, kopniaki w zebra, soku co pol godz i ciężki brzuch,, można wymieniać i wymieniac

Gość autorka11111111111111111111
bylam na fundusz,a wczesniej lezalam w szpitalu bo mialam krwawienie

Gość gość
Nie dramatyzuj tak, bo nie kazda tak ma jak Ty.Ja sie lepiej czulam wlasnie w 9 miesiacu bo w koncu przestalam wymiotowac.Dla mnie dolegliwosci 9 miesiaca w porownaniu z tym co przechodzilam przez 1-7 to pikuś.Każda inaczej to odczuwa.

Myślę, że przy następnej wizycie możesz zapytać o badania. A krwawienie już ustąpiło.Bierzesz jakieś leki na podtrzymanie?

tak, duphaston 2x1

mi tez cos tam mowil do 20 t cos takiego, a jak twoje dzidzi sie rozwija?

Ostatnio byłam u lekarza 26go listopada to maluch miał 5 cm i machał sobie rączkami i nóżkami :) Cudowny widok, szczególnie, że tak długo na niego czekałam. Najpierw nie zachodziłam w ciążę, a jak zaszłam to poroniłam dwa razy :( Teraz bardzo się boję, ale wierzę, że będzie dobrze.

A duphaston lekarz kazał mi odstawić po 12 t, ale potem powiedział żeby jeszcze pobrać.

to gratulacje:):) i zycze powodzenia, bedzie dobrze, a ile masz lat ?

22

niby za 2 tyg,ale pojde za tydz prywatnie tez, na ten okres chyba trzeba szczegolna uwage zwrocic, jak myslisz?