Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dziecka takie jak u sąsiadów

Polecane posty

Gość gość

Czy dali byście imię dziecku takie samo jak dala na imię sąsiadka? dodam że imię jest raczej mało popularne a i wieś malutka, wszyscy się znają. Nie jest to dziwne?

Gość gość
zalezy jak mało popularne. bo na przykład, jesli jest to imię mega dziwne jak na przyklad Melchior albo Hiacynta to nie, a jesli na przyklad Karolina albo Lidia to tak

Gość fwwddfds
ja chce dac na imie coreczce, tak samo jak ma na imie corka mojej kolezanki, widzimy sie 2, 3 razy w roku, ale piszemy czesto do siebie na fb, moj maz zna ja tylko z opowiesci, imion jej dzieci w ogole, i to on podal mi taka propozycje, i faktycznie imie bardzo mi sie spodobalo:) i teraz sama nie wiem co robic...

Gość gość
mam strasznie zły humor,ale to pytanie mnie mega rozbawiło he he

Gość gość
Ja bym zrezygnowała z tego imienia, choćby było najcudowniejsze na świecie. Głupio tak, dziewczyno, każdy skomentuje, zrobią z tego sprawę a ty wyjdziesz na przygłupa który innego imienia nie potrafi znaleźć, zazdrości czy co tam jeszcze.

Gość gość
u mnie sąsiadka dała takie samo imię jak ja tyle że moje z maja a jej z grudnia tego samego roku, nikt się nie przejmuje a też mieszkamy na wsi i dzieci będą chodziły prawdopodobnie do tej samej klasy.

Gość gość
30 lat temu moja mama miała ten sam dylemat :) Ostatecznie stwierdziła, że co tam, nada mi to imię bo jej się od dawna podobało i już. Jakoś nam to w życiu nie przeszkadzało (mam na myśli 2 rodziny). Jeśli ktoś skomentuje, to będzie to tylko pierwsza reakcja, za pół roku nikt nie będzie zwracał na to uwagi.

Gość gość
Dla mnie to beznadziejna sprawa. Imię jest znane ale naprawdę malo dzieci tutaj je nosi. Jest dość znaczne. Gdybyśmy my nie dali tam na imię to pewnie w życiu by o tym nie pomyśleli. To dosc prości ludzie i po raz pierwszy zgadzam się z opinią ze im bardziej prości tym bardziej zdziwiaja a nie chce sie tutaj wywyzszac nawet jak to tak zabrzmialo. Najśmieszniejsze jest to ze dwoje poprzednich dzieci tez odgapili od i innych sąsiadów. Jak można nie mieć swojego zdania w tym temacie? Dk tego tu sie rodzi kedno dziecko na rok i juz chyba wszystkie dziewczyny zakończyły rodzenie, więc tym bardziej będzie trochę śmiesznie. Ehh, przykro mi po prostu myslalam, ze mone dziecko bedzie wyjątkowe a tu sąsiad zza plota zgapil. :(

Gość gość
Ludzie nie znają umiary, zenada i wstyd dla tych co skopiowali.

Gość gość
Ale to ktoś nadał takie imię, jakie Wy wybraliście dla swojego dziecka? A oczywiście, jakie to imię to napisać nie możesz?

Gość gość
Nasze dziecko ma te imie od kilku lat teraz sąsiadom się urodziło dziecie i dali tak samo, tylko zmienili pisownie(nie wiem czy z niewiedzy) Ni echce pisać jakie to imie bo zaraz będzie wielkie halo ale jako przykład posłuze się przykładem typu Emmanuel czy tez dziewczęca Rebeka . jak na taka małą społecznośc mogli się chyba trochę wysilić a nie kopiować.

Gość gość
wg mnie to oni powinni się puknąć w czoło, to znaczy ze gustu nie maja tylko odgapiaja wszystko od ludzi z okolicy, niestety teraz coraz więcej takowych wynalazków jest.

Gość gość
haha, a to dobre, tylko pogratulować oryginalnych sąsiadów!

Gość gość
a co cię dziecko sąsiadów obchodzi- ani to przyjaciele, ani rodzina. niech sobie dzieciak nosi takie imię. oryginalność nie tkwi w imieniu a w osobowości. śmieszą mnie takie dąsy. chcieli to tak nazwali- krzywdy wam tym nie zrobili.