Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamaris1

PYTANIE DO LUDZI OKOLO 25 35 LAT

Polecane posty

Gość tamaris1

moje pytanie skierowane jest do mlodych ludzi ktorym przyszlo zyc w kryzysie. w jakim stopniu jestescie samodzielni? ci ktorzy maja meza/zone niech na chwile o nim zapomna wyobrazajac sobie ze sa singlami. do rzeczy: ile zarabiacie i czy tylko i wylacznie z wlasnych pieniedzy zdolali bysci utrzymac sie sami tzn- samemu wynajac mieszkanie lub samemu mieszkac w domu jednorodzinnym a nastepnie samemu zrobic wszystkie oplaty (czynsz, swiatlo, gaz, jedzenie). zaczne od siebie: zarabiam 1800-2200 i nie byla bym w stanie utrzymac sie sama chyba, ze zyla bym bardzo skromnie i oczywiscie nic bym nie odkladala. a wy?

Gość gość
moze 1/10 ludzi moze sobie pozwolic na taki "luksus" samodzielnosci. ja sama bym sobie nie poradzila moj facet tez nie. ja zarabiam 1500 on 2500 razem mamy 4tys z czego prawie 2 tys to kredyt mieszkaniowy a za pozostale 2 zyjemy.

Gość tommy hilfilger
ja bym sobie mogl pozwolic dzieki zalatwionej po znajomosc**pracy- mam podstawe 5tys ale np ostatnio dostalem premie 4tys. premie dostaje czesto:) i zyje mi sie lekko. pracy raczej nie strace bo jak pisalem- po znajomosci.

Gość PraweaTywea
"Zarabiam 1800-2200 i nie byłabym w stanie utrzymac sie sama" Chyba dowc*p? :O W jakim miescie mieszkasz??

Gość tamaris1
pod warszawa prawie w wawie. gdybym chciala wynajmowac mieszkanie musiala bym na czynsz media itp wydac w granicach 1500zl. w miesiacu ktorym zarobila bym 1800 nie starczylo by na jedzenie. oczywiscie nie biore pod uwagi wynajmowania grupowego (czyli 1 pokoj w np 3-pokojowym mieszkaniu)

Gość gość
na upartego mogla bym mieszkac sama ale na szczescie nie musze. zarabiam 1500-1700 jesli dostane premie. wynajem u mnie to koszt 500-700 plus swiatlo, gaz, woda tzn max 1000 a jem malo:)

Gość gość
zaczne od siebie: zarabiam 1800-2200 i nie byla bym w stanie utrzymac sie sama chyba, ze zyla bym bardzo skromnie i oczywiscie nic bym nie odkladala. a wy? x x chyba zartujesz? Ja mieszkam tylko z dzieckiem, podobne dochody, utrzymuje nas i dom, wprawdzie nic nie musze wynajmowac i zyje skromnie

Gość gość
tak ale na wsi i w miescie sa ronice ja mam 2200i sama bym niedala rady

Gość gość
ja mam 2300-nie bede wynajmowac zeby odac 1600 na kawalerke, dorabiac kogos

Gość gość
jestem samodzielna wynajmuje kawalerke w centrum Wawy i dzięki niej zarabiam miesięcznie ok 7000 zł. więc można być samodzielną. jak się chce

Gość gość
Do pani samodzielnej, ciekawe skąd masz to mieszkanie na wynajem :D

Gość gość
na wsi to akurat wszystko drozsze, bo jedzenie drogie, nie ma supermarketów

Gość gosc niedzielny
kazdy pisze, ze zarabia 1800, 2300 ba sa tu nawet tacy co zarabiaja 7-10tys. wiec zapytam po co te sciemy? przeciez powszechnie wiadomo, ze przecietne place (szczegolnie damskie) oscyluja w granicach 1200-1600 w tych mniejszych miastach. ja i moje kolezanki mieszkamy w pewnej miescinie. wszystkie pracujemu na "powaznych" odpowiedzialnych stanowiskach np zastepca kierownika, specjalista ds sprzedazy itp. mamy mgr lub licencjaty. i jakos zadna nie zarabia 2tys.

Gość Myta
Spokojnie zarobki 7-8 tyś, mieszkanie własne. Nawet nie myślę o zakładaniu rodziny

Gość tamaris1
a moge zapytac w jakiej branzy pracujecie (ci ktorzy zarabiaja 7-10tys)?

Gość gość
ja mam 19 lat prowadze komisy z autami zarabiam 16 tys na miecha,kupiłem mieszkanie za 100 tys stare i remont mnie kosztował 60 tys,reszte wydaje na laski w klubach za taką kasę mam codziennie inną

Gość Myta
medycznej

Gość gość
Ja mam mieszkanie w Centrum , poprzednie mialam , na kredyt ,ale sprzedala i kupilam mniejsze .. do reki 5800 ,sluzbowy samochod.

Gość gość
pytasz w jakiej branzy? albo na wysokich stanowiskach panstwowych albo dobrze prosferująca wlasna firma albo lekarze ale to maly odsetek ludzi. reszta to prostytutki. lepiej byc biednym niz prostytuowac sie.

Gość gość
Ja zarabiam 3800 na rękę, czasami wiecej jak wpadnie premia. Moje stanowisko to projekt menadżer :)

Gość gość K
Napisałbym więcej, ale widzę, że za dużo zawistników tu się wypowiada.

Gość gość
Ja mam 34 lata. W szkole zawsze miałam świetne stopnie, mam duże doświadczenie zawodowe i 10 lat temu bez problemu zarabiałam 1800 na rękę. Miałam umowę o pracę i premie. Obecnie pracuję na umowę zlecenie, nie mam urlopu, zarabiam od 1600-1800 na rękę. Rodzice mi nie pomagają, mieszkam z partnerem. Żyjemy bardzo skromnie i osobno też dalibyśmy się radę utrzymać żyjąc biednie. Na wynajęcie mieszkania nie ma szans. My teraz wynajmujemy pokój w mieszkaniu dwupokojowym. Nic nie odkładamy. Planujemy w przyszłym roku wyjechać za granicę jak tylko znajdziemy jakąś w miarę sensowną oferte

Gość gość
Ja mam 27 lat i zarabiam ok 3 000 na rękę (jakby ktoś pytał, to pracuje i mieszkam w Wwie), jestem singlem i mieszkam sama, więc i tak muszę się sama utrzymać; nie mam własnego mieszkania.

ja zarabiam rożnie. zalezy od miesiaca, czasami 3 tys, czasami 5 :/ a czasami jest masakra i 2,500 takze ogolnie dalabym rade sama, ale przy miesiacach gdzie mniej zarabiam, ciezko by mogło być. Ogólnie nie wiem jak utrzymują się ludzie zarabiający 1300 w sklepie :( w Polsce przymusowo musza ludzie sie dobierać w pary żeby przetrwać, albo długo mieszkać z rodzicami, albo znaleźć dobrą pracę :/ żałosne polskie realia :(

Gość gość
Nie, zarabiajac 800-900 funtow netto mc w stolicy i to z dwoch prac sama zylabym bardzo skromnie (maly pokoj, jakies jedzenie i bilet do pracy)...