Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 36745

boję się dentystów i ich gabinetów

Polecane posty

Gość 36745

to nie jest żaden głupi żart... ale od początku. boli mnie ząb. już od dłuższego czasu wraca za każdym razem kiedy robi się zimno... ale boję się pójść do dentysty, bo mam zaniedbane zęby... wstydzę się tego strasznie... po dwóch zębach została mała szczątka, po kolejnych dwóch została połowa. pewnie zapytacie czemu na to pozwoliłam? otóż mam bardzo krzywe zęby, do tego "nie pasujące" do siebie szczęki. pseudo-ortodontka założyła mi aparat, zrobiła to źle i skutki ponoszę do dziś... nawet nie chcę wspominać o tym co się działo... dość wspomnieć, że wylądowałam na oddziale chirurgii. cały ból i dodatkowe cierpienia-wszystko sprawiło, że potwornie boję się dentystów. ostatnim razem (parę lat temu) rozpłakałam się na fotelu i nie mogłam przestać... więcej nie poszłam. męczę się z bólem, bo tak strasznie się boję... tabletki nie zawsze pomagają, wczoraj 'znieczulałam' się alkohole-też nic. jestem dorosłą osobą, a na samą myśl że miałabym usiąść w fotelu i oddać się w czyjeś ręce zaczynam płakać i oddychać jak astmatyk. jestem głupia wiem. a z każdą chwilą zęby stają się słabsze... za chwilę po tych dwóch ukruszonych w połowie też nic nie zostanie. nie wiem co robić, jak sobie poradzić?

Gość gość
Nie wiem co poradzić, ale podbiję ze wzgl. na pierwszy poważny temat odkąd pamiętam. Powodzenia autorko. Nie daj się!

Gość gość
znajdź gabinet gdzie są narkozy

Gość 36745
możesz mi powiedzieć jak to wygląda? ile kosztuje?

Gość gość
Nie boj sie, mozesz zrobic leczenie ze znieczuleniem. Nie jest tragicznie drogie. Wybierz dentystke, ktorej zafasz. Gdzie mieszkasz?

Gość 36745
mieszkam w małopolsce, okolice myślenic (niedaleko krakowa). od miesiąca próbuję umówić się do dentyny, chociaż zadzwonić, ale nie jestem w stanie... bywa że chodzę po ścianach z bólu i nawet wtedy...nic.

Gość gość
Ja jezdzilam do dentystki do Knurowa, chociaz mieszkam w Kato. Moge ci ja polecic, jest mloda, ma swoj gabinet, budzi zaufanie, jak masz czym dojechac to nie zwlekaj, mozesz sie umawiac co tydzien lub nawet czesciej. Zobaczysz, ze po pierwszej wizycie strach minie.

Gość 36745
niestety za daleko, w grę wchodzi jedynie kraków. szkopuł w tym, że chyba musiałby mnie ktoś wnieść w czasie snu do gabinetu albo pijaną-niekontaktującą, żebym nie uciekła... wiem że moje zęby są w złym stanie. usłyszałam to parę lat temu. teraz na pewno nie jest lepiej... dodatkowo potęguje strach..

Gość 36745
mam dwa zęby, z których prawie nic nie zostało, dwa w połowie. pod jednym z tych zębów jest ropa. jak leczy się takie przypadki? dwa do wyrwania a te które zostały po połowie? co z nimi? co jeśli pod zębem jest ropa?

Gość gość
W Krakowie tez znajdziesz dobrego dentyste. Nie zwlekaj, zrob sobie prezent na swieta, zafbaj o swoje zdtoeie, wyhlad i samoocene, umow siena wizyte jeszcze w tym tygodniu. Zobaczysz -nie takidiabel straszny.

Gość gość
Na wszystkie pytania odpowie ci lekarz. Zlamane zeny mozna odbudowac albo dac pod koronke.

Gość 36745
poprostu chciałabym wiedzieć co mnie czeka... może jakoś zmniejszy strach... sama nie wiem

Gość 36745
podbiję...

Gość 35lat
Hej, jesli sie boisz, wejdź na forum.dentonet.pl , Ludzie tam sobie pomagają, jest wątek dla dentofobów. Również lekarze tam sie wypowiadają. Wejdź na forum dla wszystkich. Serio sprobuj, jak poczytasz watek - wsytd i strach przed dentystą... pomoże.

Gość gość
z Krakowa polecam p. Alinę Budę, byłam raz, ale do niej chodziła też siostra i szwagier, wszystko dokładnie sprawdza i dokładnie robi, nie raz szwagier od innego dentysty szedł do niej, bo inni wymyślali jakieś rzeczy niestworzone, w porządku wydaje się ona być, możesz dodatkowo zapłacić za znieczulenie, myślę że ona ma dobre podejście