Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kupno mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Witam. Więc tak chcemy z mężem kupić mieszkanie .. ale jest problem. Przed ślubem wzięłam na siebie kredyt o wartości 1000 zł.Ale nie spłacałam go.I czy w banku pytając się o kredyt czy doradca zapyta mnie czy mam jakiś kredyt itp? Jeżeli zapyta a odpowiem , że był nie spłacany , to czy będą jakieś problemy z uzyskaniem kredytu na mieszkania?

Jesli to bylo dawno, to nie beda zwracac uwagi, a jesli niedawno, to bedzie to w twojej historii kredytowej i wtedy ma cos takiego znaczenie. Moja znajoma nie wplacila ostatniej raty na czas z kelredytu na 20 000 xl gotowkowego. Splacila, ale z opoznieniem, a miesia pozniej miala brac kredyt na 130000 mieszkaniowy I jej nie dali, twierdzac, ze jest niewiarygodna... Zalezy jaki bank i kto z Toba gada.

Gość gość
tzn. mąż będzie brał kredyt nie ja , ale wiem będę musiałą pewnie coś podpisać i mnie też sprawdzą

jak nie spłacałaś? czekałaś, aż komornik weźmie i kredyt i swoja pensję dodatkowo? /

Gość gość
właśnie to jest to , że ja straciłam pracę wtedy i nie miałam jak płacić. nic mi nie wzięto ani nie miałam i nie mam komornika

Jak maz to tak nie beda patrzec, bo on jest glowna osoba ktora bierze kredyt.

Gość gość
do tej pory nie spłaciłaś tego kredytu??? Wiesz jakie odsetki ci narosną?

Gość gość
Po pierwsze: w małżeństwie nie ma tak, że mąż bierze duży kredyt. No chyba, że macie rozdzielność majątkową a maż niebotycznie duże dochody. Jeśli nie, będzie to kredyt wspólny. Po drugie: ten kredyt niespłacony będzie przeszkodą, chyba, że był brany w jakiejś instytucji parabankowej, która nie wymienia się z bankami informacjami.

Jak długo nie spłacałaś tego kredytu? Jeżeli nie był to długi okres, to myślę, że nie będzie problemu. Choć, oczywiście to negatywnie wpływa na Twoją historię kredytową...

Gość gość
Tak , będą Cię sprawdzać jak i oczywiście męża. Kredyt bierzecie razem, będą się pytać o inne zobowiązania( kredyty , alimenty etc) sprawdzać wyciągi z kont osobistych ( ostatni rok , bądż pól roku) i przede wszystkim bik - historie kredytową. Jak masz zawalony bik to może być problem, mimo że to mąż jest głównym kredytobiorcą.