Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malla27

Pomysł na prezent dla chłopca 3latka

Polecane posty

Gość malla27

Witam!mamy z mężem dylemat co kupić synkowi pod choinkę.Mały szybko się nudzi no i ma dużo zabawek.Chodzi mi o fajne pomysły typu jakieś gry itp.samochody i ciągniki odpadaja i klocki bo ma.Może coś edukacyjnego.coś co go zainteresuje.Dodam że jest bardzo *****iwy.Proszę pomózcie!!!!czekam na odpowiedzi

Gość gość
kupcie mu trase z wadera, hmm kolejke, klocki ale konstrukcyjne waflowe,tablice do rysowania, moze jakis instrument, no nie wiem, jak sie szybko nudzi to nie ma sensu przeplacac, moze zwykly pluszak, u nas synek uwielbia

Gość malla27
Ma organki i stoją dużo ma pluszaków.Myślelismy o piesku interaktywnym ale sa drogie i boimy sie zeby pieniadze nie poszly w bloto.

Gość gość
gry dostosowane do jego wieku, memo lu duże puzlle z ulubioną postacią z bajki, jest w czym wybierać. Moja córa dostała od mikołaja tablet oczywiście zabawkowy, ale bardzo fajny, uczy dziecko liter, kolorów itd

Gość gość
moja corka w tym wieku uwielbiala puzzle. h siedziala i ukladala.

Gość gość
folie na ścianę lub na jakiś mebel do rysowania,mój 3 letni synek też szybko się nudzi i strasznie niszczy zabawki ale jak kupiliśmy tą folie mu na urodziny to cały czas na niej rysuje.

Gość malla27
no wlasnie takie rzeczy go interesuja,Puzzle rysowanie itp.moze jakies puzzle gigant albo tablice!?sama już nie wiem.żeby za jakiś czas tego nie zucił w kat.

Gość gość
mamy takiego pieska, mój brat chrzestny córki kupuje jej takie właśnie drogie zabawki, ja jestem temu przeciwna. Te wszystkie super interaktywne zabawki, nie uczą dziecka samodzielnego myślenia, dziecko nie korzysta z wyobraźni. I też potwierdze, że córka uwielbia tulić zwykłego misiaka niż jakiegoś tam pieska, który ma bajery. jedyną zabawką interaktywną która jest u nas na topie jest uczniaczek.

Gość malla27
Myślałam też o takiej zabawce edukacyjnej marcheweczka były w biedronce moze ktos ma cos takiego lub cos w podobie do tego?

Gość gość
co prawda to prawda ja kupiłam kiedyś córce takiego pieska to tylko pobawiła się nim raz i tyle z tego było,nigdy więcej nie kupiłam córce drogich zabawek bo bardziej się cieszyła i bawiła zabawką za 20-50 zł niż tą za 250,strata pieniędzy teraz moja córka ma 10 lat i nie ma nie wiadomo jakich wymagań co do prezentu,ta folia jest super

Gość gość
moja corka w tym wieku lubila te tablice.

Gość gość
Fajne

Gość malla27
Jeszcze może jakies pomysly na zabawki edukacyjne???

Gość ogryzekogryzek
ja polecam wszelkiego rodzaju gry i układanki :) mojemu Mikołaj przyniósł gry Wiewiórkę spryciulkę i memo dźwiękowe, wczoraj sie oderwać od tego nie potrafił

Gość malla27
a ile ma latek?a masz moze namiary zeby zobaczyc te gry?

Gość malla27
juz znalazlam ale moj synek jeszcze za maly do takich gier

Gość ogryzekogryzek
jak ma 3 lata to nie jest za mały! mój ma 3 i 2mce a grami interesuje się od ponad roku, na memory nawet roczniak nie jest za mały :) polecam :):) gier dla maluszków jest mnóstwo ale rodzice często właśnie mówią że za mały a to nie jest prawdą, mój 3latek uwielbia tez gry zręcznościowe jak wszystkie typu spadające małpki nakarm hipcia itd.., od mikołaja dostał też mój pierwszy quiz z Granny i jest super :)

Gość gość
kup mu lego dla tego wieku cos takiego jak lodka do zbudowania albo samolot z obrazkiem jak ma wygladac na dole 🌼 aaah filmik taki piekny filmik tralala no no wlasnie no 🌼 www.youtube.com/watch?v=H3VsYINcR2I

Gość malla27
ogryzekogryzek moze i masz racje tka mi sie palnelo ze za maly.ogladalam wlasnie wczesniej gry i nie moglam sie zdecydowac ktora wybrac.Teraz po waszych propozycjach mam metlik w glowie hehe.a jakie ma twoj synek jeszce gry?

Gość ogryzekogryzek
malla mój ma co najmniej setkę różnych różności i gra we wszystko :) wiadomo ze niektóre gry wymagają nagiecia zasad do jego poziomu wiedzy ale zdecydowana większość jest dla niego już ok :) do ulubionych należa spadajace pingwiny ravensburger oraz tama z bobrem, bardzo lubi kapturki typu pchełki, warcaby, bierki, to z najprostszych, to samo domino, czy chińczyk, a z takich mniej standardowych to klucz i sie ucz, powyższe jak memo dźwiekowe, memo w różnych innych wersjach, jest też memo zapachowe z Granny nazywa się nos w nos, na 2 latka dostał grę Lody z Trefla i to jest doskonałą gra dla 2/3 latka, tak samo pizza z trefla, sklep z trefla, nie budź sąsiada, piranie atakują, grzybobranie, kot w worku tudzież ciuciubabka i wiele wiele innych mamy stos gier i mały bawi się nimi naprzemiennie, przy grach uczy się bardzo dużo bo i trzeba liczyć i są kolory, kształty, wymagają precyzji, uczy sie przegrywać, ze są zasady, cierpliwości i koncentracji to moim zdaniem są najlepsze zabawki

Gość lulaaa
kupcie mu kolejke elektryczna

Gość gość
moj od 3 roku zycia uwielbial zestawy ciastoliny

Gość ogryzekogryzek
ciastolina też jest fajna, tak samo nawlekaj nie czekaj, wszelkie układanki przybijanki itd.. polecam pomoce z wydawnictwa mądra sowa, alexander jest mnóstwo zestawów które faktycznie dzieci czegoś uczą a są tanie łatwe dla maluchów i atrakcyjne :) opowiem ci mamo, przeciwieństwa, nastepstwa czasowe pory roku, dni tygodnia, literki, cyferki, skojarzenia, jest tego mnóstwo :) chociażby na all ale i w księgarniach :) fajna firmą jest też nefere.pl z drewnianymi cudeńkami, trochę droższe ale mają sporo zabawek które są wartościowe dla rozwoju dziecka

Gość gość
spadaj spamerko od smyka i jakiegos badziewia juz nie d asie tego czytac na kazdym temacie proponujesz zabawki z czapy :/

Gość gość
Jeśli szukacie ciekawych gier to mój synek bawi się chętnie książeczkami z zagadkami miniLUK . Zawierają klocki w zestawie które układa się w rozwiązania poszczególnych zadań tak, że dziecko może samo sprawdzić poprawne rozwiązanie.