Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca na czarno czy ktoś z was tak pracuje

Polecane posty

Gość gość

Jako że w mojej miejscowośc***anuje kompletny brak pracy to udało mi się załapać po znajomościach oczywiście na stanowisko kierowcy, pracuję parę godzin dziennie na 3/4 etatu, roboty mam czasem dużo czasem mało, zarabiam nie najgorzej jak na taki etat bo prawie 1300zł na rękę tylko no właśnie, jest to praca na czarno. Nie mam żadnych składek a ubezpieczenie ciągnę z urzędu pracy. Pracuję już tak trzeci miesiąc, od nowego roku może będę miał umowę ale nie wiem jak to dalej się potoczy. Z pracą w moim rejonie jest masakrycznie ciężko, urząd pracy pęka w szwach, byłem się podpisać nie dawno to dosłownie nie było gdzie nogi postawić prawie 23tyś bezrobotnych jest już u nas zarejestrowane na 54tyś miasto.

Gość gość
U mnie w ogóle nie ma pracy nawet na czarno, siedzę już drugi rok w domu i staram się coś sprzedać na allegro :(

Gość gość
jakie to smutne a tzw autorytety każa kobietom rodzic co rok lub 2 i miec stado dzieci najlepiej kilkanscioro, 20 lub 30 nawet w biedzie i bezrobociu

Gość gość
Ja mam tak samo tylko pracuje w Poznaniu. Na umowe zlecenie daja 1200, ja mam na czarno choc te 1400, 1500

Gość gość
Znam ten ból u mnie w mieście to samo, bezrobotnych cała masa a ciągle przybywają nowi. Pracuję też na czarno w sklepie od roku i nie ma szans na umowę a o inną pracę też nie ma szans się starać bo nie ma gdzie takie są realia mojego małego miasteczka. Nie wiem do czego to Państwa zmierza ale jest już tragicznie.

Gość gość
ja mam 40 lat i od 5 lat pracuje na czarno i dostaje 3 tysiące pod stołem, żadnego papieru na to, żadnych składek nie wiem co bedzie jak się zestarzeję, nie będę miała wypracowanych lat , emerytury nie dostane i zdechnę z glodu , na leki nie będę mieć, ale rządowi o to chodzi żeby starzy powyzdychali i będa miec spokój :(

Gość gość
jakie to smutne a tzw autorytety nawet małzonkom bezrobotnym mowia -macie miec dziecko co rok lub 2 i miec najlepiej kilkanascioro, 20 lub 30 dzieci

Gość gość
Chcialabym dostawac 3000 na czarno.

Gość gość
Moj facet tez pracuje na czarno w Komornikach pod Poznaniem

Gość gość
gość ja mam 40 lat i od 5 lat pracuje na czarno i dostaje 3 tysiące pod stołem, żadnego papieru na to, żadnych składek nie wiem co bedzie jak się zestarzeję, nie będę miała wypracowanych lat , emerytury nie dostane i zdechnę z glodu , na leki nie będę mieć, ale rządowi o to chodzi żeby starzy powyzdychali i będa miec spokój smutas.gif _____ 5lat? to bardzo dlugo! a gdzie tak długo na czarno pracujesz? ja juz 2lata szukam pracy:(((

Gość gość
takie są ludzkie tragedie a wszędzie trwa propaganda rodzenia co rok lub 2 i posiadania kilkansciorga, 20 lub 30 dzieci

Gość gość
Ja mam już 7ą pracę w tym roku i tylko jedno zlecenie, pozostałe były na czarno. Najgorsze że je rzucam bo na rozmowie proponują inne warunki, ale okazuje się że też oszukują. Tutaj miałam już 3 mce temu mieć umowę, więc też już od tygodnia szukam new job :o

Gość 40 lat i pracuje na czarno
ja pracuje w dużej hurtowni u mojego znajomego z rodziny ale to nawet nie jest umowa zlecenie, nie jestem nigdzie zarejestrowana i nie mam wypracowanych lat , w tygodniu często tu nocuję a co będzie jak będę stara ? nie mam pojęcia :(

Gość gość
No to co że to nie umowa zlecenie? Mają taką kasę spokojnie możesz się ubezpieczyć i odłożyć na emeryturę.

Gość gość
a tzw autorytety każa rodzic co rok lub 2 nawet w nędzy

Gość gość
Ja mam małe dziecko i dostaję 1400z na czarno, dziewczyna nie potrafi znaleźć żadnej pracy nawet przy wykładaniu towaru, wszędzie trzeba mieć znajomości. Gdyby nie pomoc rodziców to mieszkalibyśmy z małym dzieckiem pod mostem. Nienawidzę tego kraju za to jaki los gotuje młodym ludziom.

Może niech ojciec dziecka pójdzie do pracy? ;) aaaa no tak! Pewnie nieznany, albo rozłożyłaś nogi przed bad boyem i teraz zdziwiona jesteś, że zniknął. :D

Gość gość
Scott, wyśpij się :D to chyba facet pisał o swojej lasce, ciołeczku

Gość gość
PO.aby żyło się lepiej.Zielona wyspa.

Gość gość
Ja pracuję 1/2 etatu za 400zł/miesiąc w sklepie spożywczym. Chłopak pracuje na czarno w hurtowni warzyw za 900zł, gdyby nie wsparcie babci i rodziców nie dalibyśmy rady.

Gość gość
Moj partner ma 43 lata i czesto pracowal na czarno, czesto mowi jak wypije, ze wie od dawna, nie zarobi na emeryture, i bedzie musial popelnic samobojstwo na starsze lata.

Gość gość
Ty to na powaznie??????

Gość gość
03.15 mialo byc

Gość gość
Tak powaznie

Gość gość
40 lat i pracuje na czarno - to fajną masz rodzinę że na czarno cie zatrudniają zamiast na umowę, w końcu to rodzina..

Gość Rowena

Poszukujemy 2 kasjerów- sprzedawców na stację paliw w Dąbrówce k. Poznania

Zakres obowiązków:

- obsługa kasy fiskalnej,

- przygotowanie drobnej gastronomii (typu hot-dog, zapiekanka)

- sprzedaż towaru ze sklepu oraz paliwa,

- dbanie o porządek na terenie pracy.

Oferujemy:

- atrakcyjne wynagrodzenie,

- umowę o pracę.

Wymagania:

- posiadanie książeczki sanepidowskiej

Osoby zainteresowane proszone są o kontakt pod nr 734148496 oraz wysyłanie CV na zarzad@rowena.pl