Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tablet dla dziecka co myslice

Polecane posty

Gość gość

Corka ma 5 lat. I ciagle mowi ze chciala by komputer wiadomo taki do zabawy. Widzialam takie edukacyjne tablety dla dzieci. Czy to bedzie dobre dla dziecka w tym wieku?

Gość gość
niedobre

Gość gość
Moje dzicko będzie miało 3 lata i kupię mu pod choinkę edukacyjnego tableta - bardzo fajna sprawa.

Gość gość
gogladalam filmik jak dziala i dosc fajne.

Gość gość
mój właśnie cały czas chodzi i powtarza literki, cyferki więc tam też to jest. zainteresuje go pewnie .

Gość gość
Fajna rzecz. Pomału elektroniki dziecko się uczy tylko umiejętnie trzeba dawkować! Polecam różne gadżety firmy LeapFrog maja naprawdę świetne jakościowo i dopasowane dla małego dziecka rzeczy(elektronikę)

Gość gość
biedne dzieci...3lata i tablet.. trzeba miec nasrane..

Gość gość
to jest edukacyjny.

Gość gość
myślę, ze chodzi o tablet taki jak te dziecięce laptopy z takim cza rno-białym starodawnym wyswietlaczem

Gość gość
same uczcie dzieci a nie wciskacie im do reki tablet i zlewacie dzieciaka

Gość gość
chodziło mi o tablet edukacyjny a jak dzieciom się kupuje laptopy zabawkowe też od trzech lat.. najlepiej kupowć tylko kredki, klocki itd. takie rzeczy też niech dziecko poznaje

Gość gość
mój siostrzeniec dostał jak mial 3 lata nauczyl sie z niego literek i cyferek, oglada ciagle bajki. Ale np nie zje nic, dopóki mu sie czegos nie właczy na tablecie. Sama nie mam zdania, chociaz jestem raczej na nie i walcze z męzem, zeby nie kupil tableta naszemu 4letniemu dziecku

Gość ogryzekogryzek
to jest totalna porażka, zabawkowy tablet jest beznadziejny, jak już to lepszy normalny, ale ... no właśnie dla 3latka to bez sensu.. ja sie ze 3 lata temu napaliłam na edukacyjny laptop, bardzo szybko poszedł w kąt, malutki i nieatrakcyjny wyświetlacz, wredne dźwięki... beznadzieja

Gość gość
mój pieciolatek nie ma- chciałby ale uwazam ze to za wczesnie

Gość gość
to co ja mam kupic swojej 5 latce na gwiazdke? moze jakies pomysly.

Gość gość
moja córka dostała tablet na 2. urodziny. Czekam na informację z Waszej strony jak bardzo mam nasrane w głowie - pofolgujcie sobie. Ja i tak będę uważać, że to był dobry zakup. Kupiliśmy takiego najtańszego - za ok 250zł, ale sam pomysł jest super, bo ekran dotykowy jest dla dziecka bardzo intuicyjny, chce coś włączyć wiec to naciskam. Mała ogląda sobie bajki, zdjęcia, puszcza muzykę. Ja kiedyś oglądałam sobie bajki z projektora, ale czasy się zmieniają (zresztą projektor teraz jest droższy niż tablet :)) Na początku trochę się potłukł, ale rok już działa i jest ok. A! zrobiliśmy taki stelaż z klocków :)

Gość gość
Ja też się upieram że zakup tableta to bardzo dobry pomysł - głupoty gada ten co nigdy go nie miał. !

Gość gość
a że czyjeś dziecko ciągle ogląda bajki na tablecie? cóż, jesli się nie umie dawkować dziecku rozrywki tego rodzaju to co za różnica czy będzie je oglądał w TV na tablecie, telefonie czy laptopie? to nie jest wina urządzenia, że rodzice nie potrafią postawić granic.

Gość gość
Dziewczyny, wszystko z rozsądkiem! Moje dziecko uczy się od straszego elektroniki, tablet czy telefon ma opanowany ale nie robimy z tego "świetej krowy" czy też "zapychacza czasu" Wiekszość ludzi daje właśnie dziecku takie elektroniczne rzeczy czy bajki i zostawia je z tym. ja siadam z dzieckiem uczymy się rozmawiamy przy zabawie.Nie ma tak "masz idź się pobaw a ja w tym czasie sobie ogladne film lub pójde cos zrobić. W ten sposób uczymy złych nawyków. Ja polecam jeszcze raz tablety dla dzieci, z typowymi dla dzieci grami i zabawami a nie jakies badziewie za kilka zlotych allegro.pl/listing/listing.php?string=tablet+leappad&search_scope=category-19422

Gość gość
Musisz niestety skopiować link bo mi jako spam to traktuje

Gość gość
Sprawa kazdego rodzica,osobiscie uwazam,ze 5-latek jest za maly na wlasnego tableta.Owszem ja rowniez widze plusy korzystania z komputera,moj syn bardzo duzo dzieki niemu upie,ale korzysta z mojego laptopa wtedy kiedy ja mu na to pozwole,swoj dostanie moze na komunie.

Gość kapiarenka
*na własny tablet. nie ma takiej odmiany, jak 'tableta'!

Gość babka z klasa to ja
tak, jak moj syn mial 5 lat kupilam mu laptop edukacyjny, super sprawa, uczy literek, cyferek, angielskiego, sa rozne łamigłowki, długo sie nim cieszył, a potem oddalismy chrzesniakowi i tez byl zachwycony

Gość gość
ja uważam, że tablet jest bardziej funkcjonalny niż laptop. Przede wszystkim jest bardziej poręczny. Możesz go wszędzie mieć przy sobie. ma podobne funkcje, jest mniejszy i lżejszy. Na allinside.pl kupiłam sobie świetny i tani tablet, który z pewnością mogę polecić

Gość gość
Nie trzeba bać się tabletów edukacyjnych. Sprzęty najnowszej generacji, jak te: http://www.toysrus.pl/toys/browse/elektronika/_/N-102586 są bardzo dobrze zaprojektowane pod dziecięcą wyobraźnię i sposób oglądu świata, naprawdę stymulują rozwój ale nie przeciążają malucha nadmiarem funkcji. Jeśli dobrze dobierzemy tablet do wieku, to może się okazać bardzo pozytywnym startem w świat edukacji i technologii, którego przecież prędzej czy później nie uniknie.

Gość gość
Kupujcie dalej dzieciom sprzęty i wyrośnie kolejne pokolenie analfabetów! A pózniej mamusie latają do poradni po zaświadczenia o dysgrafii, dysortografii itd.. Żałosne! Kredki, plastelina, rysowanie, malowanie to uczy dzieci i rozwija a nie elektronika. I dużo ruchu na świeżym powietrzu. Że tez trzeba to tłumaczyć! Zreszta, wasze dzieci wasza odpowiedzialność.

Gość Bella_3
Ja myślę, że jeśli kupisz taki skierowany dla dzieci (http://www.simp-st.pl/tablet-dla-dziecka/) to nie będzie zły pomysł. I tak teraz dzieciaki umieją znacznie szybciej obsługiwać sprzęt elektroniczny i szybciej się tym interesują. Ważne by trzymać nad tym nadzór.

Gość gość
Kupujcie dalej dzieciom sprzęty i wyrośnie kolejne pokolenie analfabetów! A pózniej mamusie latają do poradni po zaświadczenia o dysgrafii, dysortografii itd.. Żałosne! Kredki, plastelina, rysowanie, malowanie to uczy dzieci i rozwija a nie elektronika. I dużo ruchu na świeżym powietrzu. Że tez trzeba to tłumaczyć! Zreszta, wasze dzieci wasza odpowiedzialność. X Spokojnie gosciu, moj maly ma tablet, kredki, plasteline i duzo ruchu na swierzym powietrzu :) Wszystko jest dla ludzi, ale trzeba znac umiar.

Gość martyna8181
Tablet nie jest zły. Oczywiście jeśli korzysta się z niego rozsądnie. Są przecież gry i programy edukacyjne. A nie można też w XXI wieku odcinać dziecka od technologii. Nie musisz kupować bardzo drogiego sprzętu. Idź do T-mobile i podpytaj czy jako dodatek d abonamentu czegoś nie dostaniesz. A w T-mobile nie doliczają teraz praktycznie żadnych zwyżek do abonamentu więc w ogóle się opłaca u nich brać.