Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

regularny seks w ciąży ułatwia poród

Polecane posty

Gość gość

czy to prawda że regularne współżycie w ciąży ułatwia poród? nie chodzi mi o WYWOŁANIE porodu ale o wyćwiczenie skóry pochwy żeby była elastyczna, tak samo jak masuje się krocze to przecież penis podobnie masuje krocze... Co o tym myślicie?

Gość gość
to samo pomyslalam jak czytalam o masazu krocza...

Gość gość
Mam za sobą dwie ciążę i szybkie łatwe porody, w ciąży systematycznie się kochaliśmy, myślę, ze ma to duży wpływ na poród.

Gość gość
Nie wiem czy to faktycznie coś pomaga... przez pierwszą połowę cięży regularnie się kochaliśmy ale potem zaczęły mi się bardzo nieprzyjemne twardnienia brzucha i zaprzestaliśmy seksu (lekarz nic na ten temat nie mówił, ale jak po każdym jednym razie brzuch mi strasznie twardniał i ogólnie to było bardzo nieprzyjemne uczucie więc sama zdecydowałam o abstynencji). Jak skończyłam 38 tydzień to na nowo zaczęliśmy uprawiać seks ale chyba tylko ze dwa lub 3 razy zdążyliśmy się kochać zanim urodziłam. Owszem, poród miałam bardzo szybko ale nie wiem czy to była zasługa seksu.

Gość bzduuura
Kochałam się nawet.w.41 tc i NIC! Poród wywoływany w 42.

Gość gość
bzduuura nie zrozumiałaś jak zwykle tematu ech...

Gość gość
nie chodzi tu o wywoływanie porodu ale o masaż krocza penisem!

Gość gość
Taaa sredniowieczne idiotki w to wierza:D wiesz ile spermy bys musiala w siebie wlac zeby to przyspieszylo porod?ARMIE CHLOPA!

Gość gość
ale tępe jesteście, nie chodzi o wywołanie porodu!!! w to nie wierzę, ale chodzi o regularny seks w celu uelastycznienia pochwy, nie jednorazowe bzykanie, tylko np. codziennie przez 2 miesiące żeby pochwa była elastyczna do porodu! ROZUMIESZ JUŻ?

Gość gość
MACIE CHOCIAŻ MATURĘ skoro nie możecie zrozumieć prostego tematu na forum? " czy to prawda że regularne współżycie w ciąży ułatwia poród? nie chodzi mi o WYWOŁANIE porodu (...)"

Gość gość
regularne współżycie poprawia ukrwienie i sprawia że skóra pochwy jest elastyczniejsza, u nas położna mówiła żeby regularnie uprawiać seks, tak samo jak masować krocze bo to ułatwia poród, ja w to wierzę, ale że sperma ma coś-tam co wywołuje poród to ściema

Gość gość
tak samo orgazm to po prostu ćwiczenie mięśni kegla.. częste orgazmy powodują wzmocnienie mięśni kegla a co za tym idzie łatwiejszy poród

Gość gość
sama nie wiem....ja nie kochałam sie z mężem częstko a wręcz baardzo żadko a poród miałam szybki i nie taki bolesny..

Gość Lenkaa987
moja siora całą ciąże tylko kanapa, żarcie i tv, ale z mężem to oni się non stop walą, nawet 2-3 razy dziennie i ona miała taki lekki poród że szok więc może to faktycznie jest prawda

Gość gość
mi lekarz tez cos takiego mowil

Gość gość
te masaże krocza jak o nich czytam to myśle że penis również uelastycznia kroczę... tak na logikę mi to wygląda, ale nie wiem naprawdę jak to jest, jeżeli nie ma przeciwwskazań to warto, szczególnie że po porodzie pewnie już nie będzie tak wielu okazji do seksu :D

Hm.... Przy regularnym seksie w ciąży, nosiłam ją do 42 tygodnia i mimo tego, że to moje drugie dziecko, rodziłam 15 godzin ;) Bujda na resorach! :D

Gość gość
a skąd wiesz ile byś rodziła gdybyś żyła w wstrzemięźliwości? może 25 h?

Gość gość
nawet moja stara jak świat sasiadka mówi: zeby latwiej urodzic trzeba spać z mezem :-) cos w tym jest...........

Gość gość
ja po takim seksie z mężem w 34 tc zrobiło mi się rozwarcie na 2,5 cm.. reszte ciąży spędziłam na patologii ciąży i z biedą dotrwałam leżąc plackiem do 36tc kiedy to zrobili mi cc - więc pomogło aż za bardzo