Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myslenie nie boli

Kreatywność i zabawki

Polecane posty

Gość myslenie nie boli

dziewczyny czytam i czytam mnóstwo tematów teraz odnosnie zabawek. Kupujecie jakieś rózne takie badziewia za pare groszy, które dziecko zaraz zepsuje albo cisnie w kat,a Wy bedziecie sie wkurzac że macie pełno badziewia w szafach, po co to wszystko? Zabawki trzeba kupować z głową, jesli macie wpływ na ludzi którzy kupują prezenty dla Waszych dziec****ogadajcie z nimi. Ja mam 2 synów, był czas gdzie dostawał jakies dziwne tory które nijak nie mozna było upchnac w szafkach. Jednak zawsze sie pasjonawali klockami. mamy cała kolekcje Lego Duplo i normalnych tematycznych lego w zaleznosci od tego co syn akurat preferuje(teraz jest to Star Wars.Młodszy kocha pociagi, więc oprócz pociagów z duplo ma pociagi drewniane do tego drewniane klocki, Kreatywnosci w tych zabawach nie brakuje. Chłopcy maja tez mase gier róznych i puzzli. staramy sie wybierac rzeczy, które beda pasowały do reszty(zeby były kompatybilne z innymi) jak był etap Tomka czy McQuina systematycznie dokupowalismy części do tych zabawek. nie lubię takiego plastikowego chłamu co na sztuke jest kupowany. Uwielbiam buszować po dobrych sklepach internetowych, gdzie jest pełno edukacyjnych zabawek i cena nie odbiegaja od tego chłamu za to ucza własnie kratywności. Pomyślcie zanim wydacie kolejna kasę na rózowego kucyka czy lalke monsterhigh czy jak to sie tam zwie. Poszukajcie dobrych sklepów internetowych poszperajcie w nich naprawde waro ruszyc głową. Np sklep.moj**ambino.pl/category/przedszkole--1787.mamissima.pl/zabawki_i_gry/puzzle_ukladanki_gry.html sporo jest tego w sieci, wystarczy naprawde kilka chwil by znaleźć cos atrakcyjnego. Kolejna sprawa, zabawki nie załatwia wam wolnego czasu, trzeba z dzieckiem sie bawić, nauczyc go zabawy, poswiecic czas, przez chwile mozna poczuc sie jak dziecko ale czy nie jest Wam miło jak zrobicie z Córka np teatrzyk? wiele nie trzeba patyczki od lodów na nich poprzyklejane postaci wyciete z papieru. Trzeba nauczyc dziecka nie tylko gotowców ale tez kreatywnych zabaw. Kiedys widziałam taka fotke w necie dzieci kiedys na placu zabaw i dzieci dziś które siedza na ławeczkach i graja serfuja w sieci itd. Nie mówie ze to jest złe ale póki dzieci sa małe, spedzajcie z nimi czas, uczcie zabaw, twórzcie razem coś, dzieki temu poświecacie im czas, Was to od codziennosci odstresuje a dzieciakom dacie przykład, jak mozna nie wydajac grosza zrobić ciekawą zabawę. Dziewczyny, myslcie bo to naprawde nie boli, ja czę4sto siedze na pinterest, ogladam rózne pomysły na tworzenie ze smieci róznosc***otem z chłopcami siadamy do roboty. Młodzi 100 x bardziej lubia usiąść ze mna i sie pobawic nizeli ogladac bajki itd. Wiadomo, sama bym sobie usiadła najlepiej właczyła tv i nie zajmowała sie nimi ale to jest inwestycja w przyszłość, w jego rozwój w nasze kontakty.Naprawde warto!

Gość gość
Mysmy zrobili domek dla lalki i pacynki

Gość Lona78
to my staramy sie szukać lreatywnych zabawek, tak żeby można było coś z nich samemu stworzyc, teraz zobaczyłam kilka tutaj http://pomocnicymamy.pl/Zabawki-13.html i nie możemy zdecydowac się , którą wybrać.

Gość gość
Mądry post autorki! jakbym sama swoje myśli czytała :) pozdrawiam

Gość gość
co dają te 'metki' przy zabawkach?

Gość gość
My często chodzimy do Teatru Małego Widza w Warszawie, to też bardzo kreatywne spędzanie czasu :)

Gość gość
Wlasnie myślałam zeby tam sie wybrać? Jak wrażenia?

Gość gość
Super. naprawdę mogę polecić :) Nie nudzimy się, a dziecko wraca z głową pełną pomysłów :)

Gość gość
Kreatywność w wychowywaniu dziecka jest bardzo ważna! Przecież każde dziecko powinno rozwijać wyobraźnię :) Z moim dwuletnim synkiem bywamy we wspomnianym wcześniej Teatrze Małego Widza http://www.teatrmalegowidza.pl/ dzięki któremu mój maluch stał się otwarty na nowe zabawy :)

Gość edustacyjka
Nasze motto brzmi Zabawki które uczą. Zapraszamy na www.edustacyjka.pl

Gość gość
Autorko masz całkowita racje, moje dzieci juz sa dorosłe ale zawsze bawiły sie tylko klockami lego , miały tego 2 ogromne pudła , dla odmiany wycinali z papieru, sklejali domki czy zamki z kartonów , z papieru potrafili zrobic WSzySTKO . Druga ich zabawa to były materiały i tez papier których przy pomocy spinaczy do bielizny robili stroje . Na bale karnawałowe to sami sobie wymyślali. Na podwórku bawli sie tym co mogli znalezc rośliny gałązki liście i nie potrzebowali zabawek. Corka studiuje teraz fashion a syn design . Sa bardzo kreatywni, w przeciwieństwie do ich koleżanek i kolegów ktorzy mieli drogie elektroniczne zabawki .

Gość gość
Popieram gość z 2014.10.08 , Byłam w tym Teatrze i jest wart polecenia. Teatr Małego Widza bardzo się spodobał naszemu synkowi :)

Gość gość
Ja staram się nie kupować dziecko takich pierdółek, ale ostatnio ma fazę na wszelkie przebieranki, dlatego inwestuję w różne stroje, w których mały potem śmiga po domu czy chodzi na urodziny do znajomych itp Najtaniej znalazłam póki co tutaj fajen stroje dla dzieciaczków http://www.marlux.eu