Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawy gość

Pytanie do mam dzieci 6 do12 mcy

Polecane posty

Gość ciekawy gość

Witajcie Mam pytanie odnośnie żywienia Waszych dzieci. Jak wygląda wasz dzień pokarmowy ? Ile razy dziennie o jakich godzinach i co podajecie? Pytanie skierowane jest do mam dzieci na piersi ale na mm też proszę się wypowiedzieć. Karmię piersią, moje dziecko ma 7 m-cy ma wprowadzony stały pokarm i wyczytałam,że dziecko ma jeść x5x dziennie ale 5x pokarm stały czy mleko też w to wchodzi? My jemy 8 x - 2x pokarm stały reszta mleko. Jak to jest u Was ? Tylko bez zbędnej ściemy proszę ;)

Gość gość
Moja córka ma prawie 7 miesięcy i od dwóch je na mm bo odrzuciła pierś. Nasz dzie wygląda tak: Śniadanie 7-8 najczęśćiej mleko, ale czasem kaszka (zależy czy muszę szybko robić mleko, bo jest tak głodna, czy mam trochę więcej czasu żeby przygotować kaszkę i wiosłować łyżką) II śniadanie ok. 10 - mleko lub kaszka (kaszka jeśli nie dostała na śniadanie) 13 obiadek (jarzynki z mięsem) ok. 15 deserek (kisiel lub jakieś owoce) 16-17 mleko 19:30 mleko 23:30 mleko 3 nad ranem mleko, ale staramy się to karmienie wyeliminować i nie każdej nocy jest

Gość gość
Moja ma prawie 9mies i jest na mm Ok 8kasza Ok 11.30mleko Ok 14obiad Ok 16 deser Ok 18 Znow owoce (nie zawsze) Ok 20mleko i spać.

Gość wczymmamyproblem
Moj synek ma niecale 9 miesiecy. Od dluzszego czasu jego dzien wyglada tak: Ok 6 mleko z kleikiem 100-180 ml w zaleznosci ile mu sie chce 9 kaszka bezmleczna z owocami( manna,owsianka,jaglana) dzis sprobowalismy jajecznicy,ale niezbyt mu szla 12 mleko z kleikiem 250 ml 15 obiad (czasami jakas zupka specjalnie dla niego gotowana,czasami cos z naszego obiadu) 17 deser owocowy 19 mleko z kleikiem albo budyn z zoltkiem lub kluski lane (to samo co budyn tylko bez maki ziemniaczanej) W nocy budzi sie na wode dosc czesto ostatnio. W dzien nie sposob mu wcisnac bo jest zbyt zajety i wszedzie goni i chyba nadrabia w.nocy bo potrafi z 200 ml jak nie wiecej wypic.

Gość ciekawy gość
czyli nie odbiegamy od normy uf :) Jeszcze jakieś wypowiedzi?

Gość gość
Córka za tydzień kończy 6 m-cy, jest na mm. Je 4 posiłki dziennie bo nie da rady ułożyć planu żeby jadła 5. Budzi się 8/9 a idzie spać o 21. Rano je mleko z kaszką ryżową/kleikiem (każdy posiłek mleczny ma zagęszczany ze względu na refluks. Na noc dostaje kaszę manną lub inną z glutenem). Około 13 obiad- zupa, lub zmiksowane mięso z warzywami. O 17 owoce. Potem kasza ok 21.

Gość ciekawy gość
to u nas owoce są rano czyli ok 11-12 bo podobno na wieczór wzdęcia mogą powodować a kleik jest na wieczór.W między czasie zupka. A jakie warzywa podajecie dzieciom 6-7 m-cy?

Gość gość
no ja czasem zamieniam warzywa z owocami, ale rzadko. Moja córka nigdy nie miała żadnych wzdęć jak żyje te swoje pół roczku :) Czasami jak uda mi się wcisnąc 5 posiłków to właśnie wtedy owoce podaję koło 11 ale to specjalnie robię hałas w pokoju o 7 żeby mała zjadła wcześniej śniadanie, bo ten śpioch najchętniej do 9 śpi. A warzyw je do groma, nie wiem czy wymienię wszystkie. Zaczęłam jej wprowadzac jak miała 3 m-ce. Marchewka, ziemniaki, buraki, kalafior, brokuł, groszek zielony, pomidory, szpinak, dynia, cukinia, kabaczek i pewnie połowy nie wypisałam. Łatwiej byłoby mi chyba wymienić to czego nie jadła niż to co jadła :) w wigilie będzie jadła śledzie :D będzie miała 6 m-cy z hakiem ;) starsza jadła jak miała 7 m-cy.

Gość gość
dzieci na mm mają mocną pokarmówke a te na piersi to delikatesiki są więc trzeba ostrożnie

Gość gość
pierwsza była na piersi- wprowadzałam jednakowo.