Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezzębna Zuzka

Komentarze rodziców na temat rozwoju naszych dzieci

Polecane posty

Gość bezzębna Zuzka

moi rodzice i teściowie nie dają mi żyć - dzień w dzień słyszę komentarze że mój syn nie chodzi - już na serio nie wiem co mówić, bo nie mówię już nic, bo powiedziałam wszystko...dziecko rozwija się dobrze, gdyby tak nie było martwiłabym się, ale ja wiem że nie chodzi bo po prostu na kolanach szybciej się przemieszcza, zasuwa jak małe pendolino :) Jak teściowa wita nas ze słowami i pytaniami czy juz chodzi, albo ciągle na siłę go stawia za rączki i mówi że ma chodzić - no jakiś fanatyzm!!!!! Jestem mamą która ogólnie nie ma parcia na kolejne kroki w rozwoju, bo widzę że dziecko swoje postępy robi, akurat chodzenie zostawia na później.... Co mówić? chyba pokoleniu naszych mam nie da się przemówić, i ciągle będą wałkować tę samą czynność. Zacznie chodzić to pewnie do czegoś innego się przyczepi - będzie znowu dlaczego nie mówi? i inne..... Nie chcę byc niemiła dla naszych mam,. ale chyba coś powiem....

Gość bezzębna Zuzka
13 miesięcy Jak mówiłam - ogólnie rozwija się OK, nie mam jakis nerwów z tego powodu...pewnie za jakieś 4 mce zacznę się martwić, ale nie teraz!!!! Chodzi przy meblach, ogólnei z równowagą nie ma problemów już bo kuca, albo stoi na czworakach, czasami przykuca nawet na jednej nodze / pozycje wyczynia przeróżne, ale po prostu nie chce chodzić i tyle :)

Gość gość
Powiedz tym swoim teściom ze dziecko ma czas na chodzenie do 18 miesięcy. Nie wiem dlaczego w Polsce większość ludzi uważa ze dziecka "na roczek " powinno juz chodzić.

Gość bezzębna Zuzka
ale ja to mówię.... to jak grochem o ścianę! A jak już mi matka zasunie - że córka mojego kuzyna już chodzi, to mnie ścina z nóg!!!! Dlaczego ludzie muszą byc tacy ograniczeni??? Zamiast się cieszyć że dziecko zdrowe, wesołe, ZERO problemów od urodzenia i w ciąży / to ciągle to narzekanie...serio, już nie mogę doczekać się swiąt, bo chyba dojdzie do kłótni porządnej, jeśli synek przez te 2 tygodnie nie daj bóg nie zrobi peirwszego kroku :D niestety teściowa plus moja mama razem - to będzie bitwa :D

Gość gość
Starsi tak mają. Ja tez mam dość bo moja babcia ciagle tylko. czemu jeszcze nie mówi. Mała ma 18 miesięcy i dopiero zaczyna. Z chodzeniem było podobnie. Ok roczku non stop ktoś pytał czy już chodzi. A dziecko poszło 2 tyg po roczku. Zwariować czasem idzie!

Gość bezzębna Zuzka
o mówieniu to wolę nie myśleć nawet!!!! Niektóre dzieci to puszcza w okolicach 3,4 roku życia - 3 lata komentarzy??? chyba wyjadę do Peru szybciej :D

Gość gość
u mnie bylo :nie martw sie, niedlugo zacznie chodzic, ale powtarzane co troche, wiec widzialam, ze ich to martwi i samych siebie pocieszaja, a mnie samej to jakos nie martwilo, bo wlasnie widzialam postepy w rozwoju syna. Jezeli Cie to denerwuje to powiedz to wprost, ze nie chcesz juz sluchac pytan, a jak zacznie chodzic, to ich o tym pierwszych poinformujesz

Gość bezzębna Zuzka
ja nawet mówię już że się cieszę że nie chodzi, bo jak zacznie chodzić to już za nim nie nadąrzę....albo że się jeszcze do emerytury nachodzi - no już wszystkie rodzaje komentarzy :) a takie stanowcze - że sobie nie życzę, to w ogóle nie rejestrują :) dlatego chyba muszę z innej strony podejść, typu - mamusia kiedy schudnie? :D

13 mies i jeszcze nie chodzi? Powinnas isc z dzieckiem do lekarza rodzice i tescie maja racje a Ty jestes nieodpowiedzialna niczego z tym nie robiac.

Gość gość
dobra mysl -powiedz, ze wnuczek zacznie chodzic jak babcia w koncu zrzuci zbedne kilogramy :D chcialabym zobaczyc reakcje :P

Gość Mężatka1980rok
jagoda369 od kiedy to 13 miesięczne dziecko musi chodzić? Moja córka miała 17 miesięcy jak zaczęła chodzić i wszystko z nia jest ok.:)

Gość gość
moj syn zaczal chodzic jak mial niecale 15 miesiecy i jakos nie ma zadnych prblemow z nim a jest juz nastolatkiem

Gość gość
"13 mies i jeszcze nie chodzi? Powinnas isc z dzieckiem do lekarza rodzice i tescie maja racje a Ty jestes nieodpowiedzialna niczego z tym nie robiac." idź sie leczyć głupia babo. Dziecko do 1,5 roku ma czas na samodzielne chodzenie .

Gość bezzębna Zuzka
e tam co się przejmujecie prowokacjami patologicznych bezdzietnych 50latek? dajcie spokój Dobry ten tekst - zacznie chodzić jak babcia schudnie :D

Gość gość
niektórzy też powinni pójśc do lekarza od głowy, a jakoś im się wydaje, że nie muszą...

Gość gość
jagoda jak coś powie to zawsze walnie głupotę. Bezrobotna znawczyni w wielkiej wsi się odezwała, ty lepiej poszukaj swego mężusia pod budką z piwem a nie pisz głupot. Moja córka zaczęła chodzić jak miała 15 miesięcy, do półtora roku dziekco ma na to czas!