Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żona123

Martwię się o męża

Polecane posty

Gość Żona123

Dwa miesiące temu mój mąż źle się poczuł, zawroty głowy, bole w piersiach i plecach..i lekarz stwierdził nadciśnienie, zapisał TRITACE. Ciśnienie spadło ale zawroty zostały, dodatkowo pojawiły się stany depresyjne… nigdy tak się nie zachowywał. Potrafi się śmiać a za sekundę płacze jak niemowlę. Pojawiły się tez dziwne lęki… lek przed tłumem, zakupy w galerii kończą się szybka ewakuacja, często nie może zasnąć. Przeraża go to. Nie potrafi opanować takich stanów. Wyczytałam w ulotce ze takie są skutki uboczne leku, jednak lekarz nie chciał nam go zmienić twierdząc, że to najlepszy lek i ze mamy poczekać aż organizm się do niego przyzwyczai… ale ja widzę jak on się męczy… boje się o niego.

Gość gość
Tak się składa, że zażywam tritace, ale od pierwszej dawki nie miałam podobnych objawów. Być może każdy organizm inaczej toleruje lek. Miałam tez zawroty głowy, stany przygnębienia, hustawki nastroju i okazało się, że mam depresję. Leczę się od ok.1,5 roku. Czuję poprawę.

Gość gość
i też miałam lęki, lęk przed wyjściem z domu, jakaś niepewność, jakby wisiała nade mną groźba, to straszne uczucie

Gość gość
Mąz powinien udać się do psychiatry i opowiedzieć o swoich objawach.

Gość Żona123
obawiam się,że to może być depresja. nie chce tego mówic mężowi bo nie chce go bardziej dołować. umówiłam go na jutro do rodzinnego aby jeszcze raz poprosił o zmianę leków. w przyszłą środę wybieramy się tez do neurologa a do psychiatry dopiero po nowym roku. depresje stwierdził psychiatra? po ilu wizytach?

Gość gość
Do psychiatry. Powiedz mężowi, że to nie jest żaden wstyd, idźcie prywatnie, po cichu, żeby się nie wstydził. Poczytajcie opinie na internecie i znajdźcie odpowiedniego lekarza. IM SZYBCIEJ TYM LEPIEJ!! NIE po nowym roku

Gość gość
Byłam u rodzinnego i ten w trakcie rozmowy między nami zasugerował wizytę u psychiatry, podejrzewał depresję. Pewnie juz rodzinny po objawach zorientował się. Taką też diagnozę postawił psychiatra.

Gość gość
ja nie brałam tego leku... ale leczyłam depresję. Psychiatra strwierdził ją na pierwszej wizycie. Zreszta jak sie zapytał co mi dolega to powiedziałam - myslę że depresja i opisałam objawy - a on zadał pare dodatkowych pytań i poprstu przepisał antydepresant w odpowiedniej dawce.

Gość gość
Diagnoza padła na pierwszej wizycie po długiej i wnikliwej rozmowie

Gość gość
Nadciśnienie to jedno, a mąż najwyraźniej ma jakieś problemy psychiczne i powinien pójść do psychiatry. Zawroty głowy, lęki, zmienne nastroje, to wszystko co mu się dzieje nie wzięło się z niczego. On sobie z czymś nie może dać rady. Rozmawiaj z nim, wytłumacz i niech się nie wstydzi psychiatry tylko do niego idzie jak najszybciej. Bo jeszcze z tych lęków dostanie tężyczki, to się dopiero przerazi. Boi się zasypiać bo go lęk łapie i to jest takie zamknięte kółko. Spróbuj go namówić. Nie na internistę, na psychiatrę. Jest mu potrzebna taka pomoc.

Gość gość
Mój też tak miał. Identycznie. Pomógł mu Guanxin, chiński ziołowy lek, do zdobycia w Polsce. Potem EMX-Gold. Bez tabletek nasennych nie mógł zasnąć, to był stilnoff(jakoś tak, po pół tabletki). Potem pojechał do sanatorium, gdzie wyrzucił tabletki do kosza.Tam mu uświadomiono,że to w dużej mierze z głowy. Trzeba sprawdzić magnez, sód, potas, muszą być w normie.

Gość gość
Gdzie jest dobre sanatorium aby pojechać z problemem depresji?

Gość Żona123
na szczęście on nie ma problemu by iść do psychiatry. polecony przez znajomych może nas przyjąć dopiero po nowym roku.

Gość Żona123
badania zrobiliśmy łącznie z ekg. wszystko w normie.

Gość gość
Ten lekarz to jakiś idiota.Na nadciśnienie nie ma idealnego leku.Ja z tym walczę od 10 lat i zmieniałem leki trzykrotnie.Każdy organizm reaguje różnie na różne leki.Najważniejsza jest stała kontrola ciśnienia.U mnie teraz lek cordafen obniża ciśnienie o 30pkt radykalnie.Nie stosuję go codziennie ale w sytuacji podwyższonego ciśnienia.Natomiast zauważyłem że organizm ,po jakimś czasie przyzwyczaja się do stosowanych leków i trzeba szukać nowych.

Jaką dawkę bierze mąż ja 10 biorę 5 lat i nigdy nie miałam problemu ,myślę że to zachowanie to niestety ale nie jest powodowane lekiem ,czy w dalszym ciągu ma zawroty głowy ,jeśli tak to powinien zrobić tomograf głowy i szukać przyczyny.,pozdrawiam .

Gość Żona123
mąż bierze pół tabletki 10. czyli najmniejszą dawka. dodam jeszcze ze w przeciągu miesiąca schudł 10 kg. nie miał wcale apetytu..

Gość gość
Z tego, co opisujesz, wygląda to na depresję, ale diagnozę musi postawić lekarz. Depresja nie bierze się jednak bez przyczyny

Przy depresji występuje jadłowstręt .otrzyma leki i apetyt wróci ,u psychiatry mają zawsze jedno miejsce ,niech idzie i powie ,że czekać nie może ,że musi być przyjęty dziś ,tylko musi tam być z samego rana i nie odpuścić ,powodzenia ,pozdrawiam.

Gość Żona123
Dzięki za rade...

Gość Darek5
Leczyłem się na depresję przez pół roku lekiem Xanax Sr jednocześnie mocno pracowałem nad sobą i dolegliwości ustąpiły. Minęło 6 lat spokojnie i prawie zapomniałem o tej chorobie. Dwa miesiące temu okazało się, że mam nadciśnienie i lekarz zapisał mi właśnie lek Tritace 5mg. i się zaczeło z powrotem. Lęki, zawroty głowy, osłabienie i uczucie jakbym miał zaraz zemdleć. To nie może być przypadek dlatego zdecydowałem się ten lek dziś odstawić.