Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DRESZCZE w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 8 tygodniu ciąży. Co jakiś czas pojawiają się dziwne objawy, które mnie powoli zaczynają niepokoić. Późnym popołudniem dostaję ni stąd ni zowąd takich jakby dreszczy.....tzn. nie trzęsie mną dosłownie, ale robi mi się niesamowicie zimno, pojawia się gęsia skórka i poty...jednocześnie miewam uderzenia na policzkach. Miałam tydzien temu usg i wygląda na to, że płód rozwija się prawidlowo (odpukać), ale te dolegliwości nie dają mi spokoju. Temperaturę mam z rana 37, w ciągu dnia 36,6-36,8 pod pachą, więc gorączka nie wchodzi w grę. Czoło mam ciepłe, dłonie i stopy zimne. Czy ktoś miał podobnie? Czy jest się czym martwić? Jutro idę na ogólne badania moczu, krwi, może to coś wyjaśni..

Gość gość
*uderzenia ciepła na policzkach, miało być :)

Gość gość
koniecznie sprawdź TARCZYCĘ

Gość gość
TSH i ft4

Gość gość
sprawdz tarczyce i cisnienie-moze to cos z ukladem krazenia? ajak masz morfologie?

Gość gość
tarczyca

Gość gość
Ja mialam tak samo do 20 tygodnia, przechodzily mi dreszcze jakby z zimna a goraczki nie bylo.W nocy wrecz marzlam a tarczyce mam zdrowa i tez wtedy badalam. Lekarz nie byl mi w stanie wyjasnic czemu tak mam az samo minelo. Synek urodzil sie zdrowy wiec nie mialo wplywu na rozwoj, ale tak jak pisza tu goscie sprawdz tarczyce bo ja tak zrobilam. pozdrawiam i zycze zdrowia :))