Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu ktoś kto jest ateistą i zarazem patriotą i nienawidzi islamu

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie o krzyż w sejmie , czy was coś boli gdy widzicie krzyż? chodzi mi o posłow ruchu którzy idą do trybunaly skarżyć na Polske, uważacie że to jest ok? krzyż wisi w sejmie od 1997 roku, póki co każdy powie Polska = katoland , a co bedzie pozniej? chcecie skonczyc jak Belgia/Francja/Holandia/Szwecja? przypominam że jak islamiśc**przejmą Polskę to już nie zaskarżycie że wisi w sejmie gwiazda i że ubój rytualny itp. bedziecie sami przechodzic na islam byle was nie zabili, docencie wolnosc religijną, póki jeszcze jest i szanujcie innych

Gość gość
brokeninside to nie jestes feministką lewicującą? pomyliłam Cię z helojzą666 , jeśli masz moralność, to chwała Ci za to i pozdrawiam

Gość gość
Tak, przeszkadza mi krzyż. Skoro on tam wisi to niech wiszą też symbole innych religii. Wkurza mnie że gdzie bym nie poszła to wszędzie jest ten krzyż, nawet w spożywczaku, niech jeszcze w sraczu go zawieszą :o.

Gość RekMa
Również jestem zdania że powinni się go pozbyć, a jeżeli nie to niech zawieszą symbole innych wyznań. A tak w ogóle uważam że wręcz przeciwnie to katolika zdrowego na umyśle jak ze świecą szukać.

Gość gość
dobra, ale póki co możesz sobie srać nienawiścią do religii, możesz być wielce oświeconą i wyzwoloną ateistką, ale zawdzięczasz to wolności, katolicy dają wolność, nie zmuszają nikogo do niczego, a to że widzisz krzyż ? a jak ktoś widzi kogoś z brzydką mordą to co? ma go podać do sądu za znieważanie jego poczucia estetyki?

brokeninside to nie jestes feministką lewicującą? pomyliłam Cię z helojzą666 , jeśli masz moralność, to chwała Ci za to i pozdrawiam x nie, ale helojza też ją nie jest, czytaj ją uważnie to ogarniesz niuanse tej kontrowersyjnej dziewczyny:D x Skoro on tam wisi to niech wiszą też symbole innych religii. x takiej to kamień w zęby czy tam na rynku lapidacja;)

Gość gość
autorko/autorze nie zapominaj,że na kafeterii siedzi mnóstwo zmywakowców z krajów UE, gdzie myją kibelki razem z Arabami, oraz gdzie jedynie Arabowie są im przychylni (zwłaszcza Polskim gąskom :D) więc raczej katolicyzmu nie będą wspierać, no chyba ,że uda im się zaciągnąć w końcu kogoś przed ołtarz, to będą się w dniu ślubu nabożnie modlić i klękać, DUMNE ATEISTKI :D

Gość gość
Ja tez otworze swoja firme i powiesze w nim krzyz i zadnemu ateuszowi nic do tego, a symboli innych religii tam nie bedzie. Zreszta ten symbol powinien byc dla was co najwyzej obojetny.

Gość RekMa
Dobra, a ja otworzę firmę i powieszę tam znak Szatana, nie będzie wam to polaczki przeszkadzało?

Gość RekMa
moja firma będzie zamrażać wodę i sprzedawać w kostkach, opatentujemy to i staniemy się liderem rynku. ave

Gość gość
tak,jestem

Gość gość
"dobra, ale póki co możesz sobie srać nienawiścią do religii, możesz być wielce oświeconą i wyzwoloną ateistką, ale zawdzięczasz to wolności, katolicy dają wolność, nie zmuszają nikogo do niczego, a to że widzisz krzyż ? a jak ktoś widzi kogoś z brzydką mordą to co? ma go podać do sądu za znieważanie jego poczucia estetyki?" katolicy dają mi wolność, weź mnie nie rozśmieszaj :D Religia miłości? Wolne żarty-za podarcie biblii wożą Cię po sądach. I przestańcie porównywać Islam do chrześcijaństwa, to dwie różne kultury i zupełnie odmienna tradycja. "autorko/autorze nie zapominaj,że na kafeterii siedzi mnóstwo zmywakowców z krajów UE, gdzie myją kibelki razem z Arabami, oraz gdzie jedynie Arabowie są im przychylni (zwłaszcza Polskim gąskom :D ) więc raczej katolicyzmu nie będą wspierać, no chyba ,że uda im się zaciągnąć w końcu kogoś przed ołtarz, to będą się w dniu ślubu nabożnie modlić i klękać, DUMNE ATEISTKI :D" Twój komentarz właśnie pokazał że wystarczy mieć inne zdanie od wasz polaczki i już zostaje zrównany z błotem.

Religia miłości? Wolne żarty-za podarcie biblii wożą Cię po sądach. x to straszne, powinno się taką osobę beatyfikować:O

Gość gość
Hmm znak Szatana tak? A wierzysz w niego, czy chcesz zrobic komus na zlosc? Co C**przeszkadza krzyz skoro i tak nie wierzysz w Boga. Jestes malostkowa/malostkowy i przemawia przez Ciebie zlosliwosc po prostu tak jak u wiekszosci ateistow. Boicie sie religii, a w nia nie wierzycie, bo co? Krzyz was nawroci? I tak ludzie wierzacy tacy pozostana, bo jesli wiara jest mocno zakorzeniona w zyciu czlowieka to nic jej nei zniszczy. Zadna nagonka w stylu wszyscy ksieza to pedofile, tez nie.

Gość gość
Rzecz jest prosta i chodzi tylko o zasadę !! Symbol żadnej religii nie powinien wisieć w żadnym z państwowych urzędów !!! i tylko tyle ......... Chodzi o szacunek dla stanowionych praw. Wiara to prywatna sprawa każdego.

Gość gość
Miejsce krzyża jest w kościele. Jestem chrześcijanką i takie mam o tym zdanie. Tylko mohery się rzucają.

Gość gość
a czy ten krzyż, co tam w sejmie wisi to komuś ubliża, bluzgami rzuca? dajta se siana ludzie, ważniejszych problemów nie macie?

Gość gość
Dobra to skoro tak to niech powieszą tam symbole innych religii.

Gość gość
ale w tym kraju 90% społeczeństwa to katolicy i niestety musisz się z tym pogodzić, że to oni w większości stanowią o tym, czy ten krzyż tam wisi czy nie. dziwne żeby tam wisiał półksiężyc skoro w sejmie pewnie ze świecą szukać wyznawcy islamu, a i islam w naszym kraju to wciąż religia dość ubogo reprezentowana przez przeważnie imigrantów, więc jakie ma znaczenie w naszej kulturze półksiężyc, a jakie krzyż?

Gość niemamwiekszychproblemów
wyznawcy żadnego niegdyś lokalnego kultu, który stał sie popularny, nie powinni miec wpływu na prawodawstwo w ŚWIECKIM państwie, ani katolicy, ani muzłumanie, więc żadne zamienianie krzyża na półksiężyc nie wchodzi w grę, czemu wy tego głąby tego nie rozumiecie??? jak nie okrzyżujecie przestrzeni publicznej to nie spoczniecie. tam nie powinno nic wisieć, żadna podmianka, żadne dowieszanie innych symboli, amen.

Gość gość
Ale rzecz w tym że na pewno są w naszym społeczeństwie Żydzi, Muzułmanie czy Buddyści i każdemu z nich jako wyznawcy danej religii należy się szacunek. Nieważne że są mniejszością, w sejmie powinien byś i krzyż, tak zwany półksiężyc czy gwiazda Dawida, ale jeżeli nikt nie potrafi uszanować religii innych to w takim razie nie powinno tam być żadnych znaków świadczących o religii. A tak w ogóle serio wierzysz statystykom? Niektórzy są "wierzący" bo rodzina ochrzciła, a żeby się z tego wyplątać trzeba mieć świadka i jakimś cudem przebrnąć przez procedury.

Gość koniushykrolewski
jestem ateistą, ale żeby aż tak skrajne uczucie w stosunku do islamu? Ja się go po prostu boję, jak słyszę o samobójczych zamachach. Z resztą w Monachium, jak wsiadł do autobusu, muzułmanin w dwoma kobietami(?) w burkach, naprawdę autentycznie się bałem.

Gość gość
ale załużmy, że większość w sejmie to wyznawcy katolicyzmu... czy nie mają prawa powiesić sobie krzyża w miejscu jakby nie było swojej pracy... tak jak to spotykamy na każdym kroku. Czy to ma jakiś wpływ na bezstronność w kwestii wyznania, jaką mamy zagwarantowaną w konstytucji? Nie. więc o co chodzi?

Gość gość
Ale skoro aż tak im na tym krzyżu zależy niech powieszą tam też gwiazdę Dawida. No o co chodzi? To jakiś problem?

Gość gość
a jak się znajdzie jakiś wyznawca judaizmu w sejmie to ja będę pierwsza co się za powieszeniem gwiazdy Dawida opowie :) pasuje?

Gość niemamwiekszychproblemów
gościu z 20:39 coś ci wytłumaczę - idąc twoim tokiem myślenia, jeśli do sejmu wejdzie więcej muzłumanów niż katolików, to wtedy będą sobie mogli ot tak powiesić swój symbol religijny w swoim miejscu pracy, ot tak, a krzyż zdjąć, skoro to symbol mniejszości zasiadających tam pracujących. nie widzisz jakie zagrożenie niesie taki sposób myślenia? skoro powołujecie się na argument liczebności i większości, to sami ukręcacie bat na swoje katolickie 4 litery, bo kiedyś będzie was mniejszość.

Gość gość
Jeżeli ktoś boi się kobiety w burce to nie zależnie od wyznania jest ciemny jak noc. Sam w sobie Islam nie jest zły, wytworzyły się różne jego odłamy gdzie ludzie napadają na innych, ale Koran nie nakłania do tego. Wiem że zaraz naskoczycie na mnie że tam to tak źle traktują kobiety itp., zrozumcie że to inna kultura i nie porównujcie jej do naszej.