Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu ktoś kto jest ateistą i zarazem patriotą i nienawidzi islamu

Polecane posty

Gość gość
przedmówcy pewnie chodziło o to, że jak ktoś jest katolikiem, to jest nim także w sejmie, trudno to rozdzielić

Gość gość
Wg mnie nic zlego sie nie stanie jesli ten krzyz tam bedzie. Mam bardzo zle wrazenia wobec poslow, ktorzy chcieli go zdjac. Nawet parlamentarzysci SLD stwierdzili, ze jesli juz jest to nic zlego sie nie stanie, jesli tam juz pozostanie. Tylko Palikot ciagle podnosi ta kwestie, tak jakby ten krzyz go piekl od srodka i jakby nei bylo wazniejszych spraw.

Gość gość
Hmm a komunizm , jeszcze wczesnsiej mordowanie pierwszych chrzescijan. Zdawalem mature z historii wiec nie martw sie. Nie zauwazylem, zeby komunisc**przepraszali z swoje ludobojstwo, w przeciwienstwie do chrzescijan.

Gość gość
Nasza religia jest wpleciona obrazowo mowiac w kulture i tradycje tego kraju przede wszystkim i trzeba umeic to zrozumiec. Walka z krzyzem to prawie tak jak walka z godlem.

Gość gość
Nasza religia jest wpleciona obrazowo mowiac w kulture i tradycje tego kraju przede wszystkim i trzeba umeic to zrozumiec. Walka z krzyzem to prawie tak jak walka z godlem.

Gość niemamwiekszychproblemów
nawet parlamentarzyści SLD...a co to jakaś wyrocznia :D to w gruncie rzeczy partia, która często uśmiecha się do katolików, mimo że siedzi po lewej.

Gość gość
Do jasnej cholery! Mam wrażenie że jesteście jacyś ociężali umysłowo. Ok, niech krzyż zostanie, ale niech powieszą tam symbole innych religii! Jeżeli nie chcą to niech zdejmą krzyż!!! Tak samo nie wiem co robi krzyż w szkole, miejsce publiczne, wyznawcy różnych religii, a w każdej sali krzyż.

Gość gość
gość z 21:32 to ty jesteś chyba jakiś ociężały umysłowo skoro powtarzasz argument który już padł tutaj wielokrotnie... ta dyskusja się toczy wkoło tego samego argumentu ateistów, do znudzenia

Gość gość
Mam wrażenie że niedługo poprosicie żeby krzyż był w meczecie bo chcecie się wszędzie czuć komfortowo. Narzekacie na innych, a sami się panoszycie. I żeby nie było jestem katolikiem, ale mam chyba nieco inne poglądy od was.

argument może i padł wielokrotnie, ale żaden wojujący katolik się do niego nie ustosunkował :D jakby wam sie podobała taka mozaika symboli, z durszlakiem oczywiście miedzy nimi, jak równośc to równość.

Gość gość
To ciekawe czemu nie jesteście w stanie odeprzeć tego argumentu.

Gość gość
niemamwiekszychproblemów widać nie czytasz ze zrozumieniem, ustosunkowałam się do tego dawno

Gość gość
Nie, ale zdaje sie ze SLD patrzy na to bardziej dojrzale i jednego z rozmowcow zapewniam, ze nie jestem ociezaly umyslowo.

Gość gość
Dobra, krótka piłka Czemu jesteście przeciwko symbolom innych religii, a uważacie że ateiści źle robią nie zgadzając się na krzyż w sejmie?

Gość gość
Ciezko traktowac argument z wywieszeniem wszysktich symboli swiata powaznie w imie jakiejs chorej poprawnosc***olitycznej. Wybacz.

Gość gość
Bo taka jest tradycja i zależy mi jako jednej z wielu żeby krzyż był w sejmie.

Gość gość
gość 21:41 napisałam już o tym kilka ładnych postów wcześniej, nie chce mi się powtarzać

Gość gość
Jeszcze raz napisze, ze krzyz jest symbolem wiekszosci Polakow, jest utozsamiany z nasza kultura i tradycja i to jest dobry argument rowniez dla ateistow.

Gość gość
A ja jestem buddystką i zależy mi na wywieszaniu wszem i wobec mojego znaku. Czemu w takim razie nigdzie nie jest wywieszany? Bo jestem w mniejszości? Nie liczę się?

Gość gość
gość 21:45 tak, właśnie. bingo. demokracja to rządy większości... jakoś tak już jest

Gość gość
Zgadzam się tutaj z niektórymi do kościoła nie chodzę ale Polska jest krajem katolickim i powinny być takie symbole obrazujące to To co dzieje sięna świecie i islam przeraża nie jednego mam nadzieję że Polacy będą z tym walczyć

Gość gogolinek
Jet różnica między byciem dumnym ze swojej religii, a obnoszeniem się z nią.

SLD nie patrzy dojrzale, tylko robi kalkulacje, w ich elektoracie jest wielu ludzi, którym inne stanowisko by się nie spodobało, to w gruncie rzeczy konserwatywna partia, zresztą w ogóle bym nie patrzyła na polityków z żadnej partii w kategoriach "dojrzałości" tylko "zimnych kalkulacji". "Ciezko traktowac argument z wywieszeniem wszysktich symboli swiata powaznie w imie jakiejs chorej poprawnosc***olitycznej. Wybacz." to nie jest merytoryczna odpowiedź, tylko emocjonalna, więc - wybacz - nie ma żadnej wartośc****oza tym miło usłyszeć, że równość to chora poprawność, gościu, któremu nie chce się powtarzac, nastepnbym razem - wysil się troche i wymyśl sobie jakiś pseudonim, łatwiej będzie odnaleźć twoje wypociny.

Gość gość
Jeszcze raz napisze, ze krzyz jest symbolem wiekszosc***olakow, jest utozsamiany z nasza kultura i tradycja i to jest dobry argument rowniez dla ateistow.

Gość gość
Jeszcze raz napisze, ze krzyz jest symbolem wiekszosc***olakow, jest utozsamiany z nasza kultura i tradycja i to jest dobry argument rowniez dla ateistow.

Gość gość
Prawda jest taka że religia nie powinna się wtrącać w sprawy polityki, ale zaraz będzie : GDZIE JEST KRZYŻ, GDZIE JEST KRZYŻ! żałosne

Gość gość
Niestety ciezko mi odpisywac, bo wsanialomyslni administratorzy postanowili, ze kazda proba wyslania mojego postu z normalnego adresu ip bedzie spamem, a nie chce mi sie szukac szybszego adresu proxy.

"gość 21:45 tak, właśnie. bingo. demokracja to rządy większości... jakoś tak już jest" zapomniałeś.aś o dalszej części definicji - rządy większośc**przy poszanowaniu PRAW MNIEJSZOŚCI, w tym ateistów, innowierców. ale tego nie potraficie się nauczyć, co nie?

Gość gość
krzyż w Sejmie nie powinien wisieć, bo Sejm to budynek państwowy a państwo jest neutralne światopoglądowo. to na co powoływał się dzisiaj sąd to głupota. każdy ma prawo uzewnętrzniać swoje przekonania religijne ale w ramach tego czym rozporządza jako człowiek. Sejm jest własnością państwa polskiego a nie posłą takiego czy innego.