Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzynkka

Chora na zazdrość

Polecane posty

Gość katarzynkka

Zazdrość to moja zmora, choroba, która niszczy mi życie. Kublem zimnej wody dla mnie okazały się zaręczyny brata. To mój jedyny brat, przyjaciel, a ja zamiast cieszyć się jego szczęściem mu zazdroszczę. I płakać mi się chce. Jest młodszy o kilka lat, i się żeni. z jednej str się cieszę, życze mu (im) jak najlepiej ale z drugiej - żal mi d**e ściska. Juz widzę siebie ofiarę na weselu - samą - i te spojrzenia z politowaniem rodzinki. Ta zazdrość siedzi gdzieś we mnie. Wiem ze to okropna cecha, próbuje z tym walczyć ale to jest silniejsze ode mnie. Zazdroszczę wszystkiego wszystkim; wyglądu, powodzenia w życiu, rzeczy materialnych, znajomych itp. Wszystkiego! Znajomym, rodzinie, przyjaciołom. Wszyscy najeżdżają na kafeterię, może to złe miejsce by to napisać, ale piszę. Bo czuję, że to mnie niszczy i muszę z tym coś zrobić! Wygadac się. Może ktoś też tak ma, albo miał.... Wiem z czego to wynika po trosze...mam 28 lat, skończyłam 3 kierunki, od pół roku nie mogę znaleźć pracy. W zasadzie przestałam szukać. Siedze i porównuję się z innymi i myślę czemu mi się nie udaje. Nie mam chłopaka, nigdy nie miałam, nie chodzę na imprezy. Ogólnie jestem nieśmiała. Ta chora zazdrość mnie dobija momentami, nienawidze tego w sobie. Ktoś mi cos opowiada, staram się ze wszystkich sił udawać, że się cieszę, ale ile można grać... Postanowiłam coś z tym zrobić, co mi poradzicie? znalazłam kilka pozycji książkowych - poczytam coś o tym. To na początek...

Gość katarzynkka
Poradźcie coś. Czuję, że muszę szybko coś z tym zrobić....

Gość katarzynkka
:-(

Gość wezSieWGarść
>Juz widzę siebie ofiarę na weselu - samą - i te spojrzenia z politowaniem rodzinki. k***a :( ej czemu sie takimi rzeczami przejmujesz? Prosze Cie nigdy ale to prze nigdy niech opinia innych nie bedzie nad Twoją :(((((((((((((((( TO jest najwiekszy błąd (blokada) z jakim można żyć :(( wiesz jak fajnie jest wrzucic na luz i sie kompletnie nie przejmowac tym co mowia inni! To takie piekne uczucie i człowiek czuje sie wolny i z******ty. Ja juz czasami celowo robie takie akcje zeby ludzie gały wytęrzali ze zdziwienia jak bardzo mam w d***e to co mowia. Kiedys w zyciu tak nie umialem, ale uczylem sie malymi kroczkami, to jest takie z******te! Idz w te strone małymi kroczkami!!!!

Gość wezSieWGarść
W ogóle zazdrość taka obsesyjna jest niezdrowa :/ czemu innym tak mocno zazdroscisz, każdy jest taki sam.... kazdy jest rowny... inni też czegoś na pewno Ci zazdroszcza i to jest normalne byle by nie oprzesadzac z zazdroscia... NAUCZ SIE CIESZYĆ Z TEGO, ŻE INNI SĄ SZCZESLIWI. ŻE TWOJ BRAK (TWOJA RODZINA) JEST SZSCZESLIWA. wolałabys zeby brał twarde narkotyki i staczał sie? Wtedy bys mu nie zazdroscila i bylo by ok? No raczej nie....

Gość katarzynkka
Dzięki, że odp. Mówisz, że uczyłeś się tego małymi kroczkami - jakimi? Ja wiem, że wszystko co piszesz to święta prawda, sama sobie to mówię, ale to nie pomaga. Nie zmienia się mój sposób myślenia.

Gość katarzynkka
Myslałm o tym jako o ostatecznej ostateczności. Nie wyobrażam sobie tego...

Gość katarzynkka
Ale w jakim sensie?

Gość gość
mam to samo niby jestem ładna, mam fajnego męża a tez zazdroszczę innym, czuje się gorsza przy innych sadzę że wynika to z mojego rodzinnego domu , nigdy mnie za nic nie chwalono, nie okazywano czułości,