Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrzestna gość

ZOSTAŁAM POPROSZONA NA CHRZESTNĄ W SWIETA

Polecane posty

Gość chrzestna gość

chce dac 1000zł czy to ok. kwota.Pytam, bo nie mieszkam w Pl

Gość gość
a dziecko w Polsce? tysiakiem się nie powstydzisz, ale możesz dać 500 czy 800 i tez będzie git:)

Gość chrzestna gość
tak, dziecko jest z Polski, mojego brata

Gość gość
spoko ja tez tyle dam ma chrzest u brata, ale mieszkam w Polsce

Gość gość
Ostatnio chrzcilam coreczke i myślę że 1000zl to przesada daj okolo 300zl dorzuc malutkie zlote kolczyki bądź łańcuszek złoty z medalikiem (to też nie mały koszt a wartość naprawdę warta ceny, pieniążki sie rozplyna a taki prezent zostanie i będzie cieszyć przy każdej okazji). Możesz też podarować do tego mały bukiecik i tyle. Chrzest to mała symbolucNa uroczystośc każdy Ci to powie ale znajdą się osoby które pewnie napiszą że i to za mało ale uwierz że nie.

Gość gość
Ostatnio chrzcilam coreczke i myślę że 1000zl to przesada daj okolo 300zl dorzuc malutkie zlote kolczyki bądź łańcuszek złoty z medalikiem (to też nie mały koszt a wartość naprawdę warta ceny, pieniążki sie rozplyna a taki prezent zostanie i będzie cieszyć przy każdej okazji). Możesz też podarować do tego mały bukiecik i tyle. Chrzest to mała symbolucNa uroczystośc każdy Ci to powie ale znajdą się osoby które pewnie napiszą że i to za mało ale uwierz że nie.

Gość chrzestna gość
ta kwota nie mniejsza, a kolczyki moge ewentualnie dokupic:) nawet myslalam o tym

Gość gość
Ludziom się w głowach przewraca - na chrzest da 1000 zł, na komunie pewnie z 2000-3000 zł a ślub 5000-10000 zł...... szok.... jakie wariactwo się robi... Ja dwa lata temu od chrzestnych na wesele dostałam 1000 zł i dla mnie to wystarczająca kwota jeśli chodzi o ślub... na chrzciny chrześnicy kupiłam złote kolczyki, książeczke - pamiątka chrztu i szatke, koszt ok 250 zł moim zdaniem ok.

Gość gość
na chrzest 1000zł na roczek 1,5 na komunie 5 tys a na ślub dom wybudujesz weź pomyśl - moim zdaniem trochę dużo poza tym jak chcesz przynieść coś to konkretnie dla dziecka a nie kasa dla rodziców co ją przewalą a dziecko nawet nie będzie jej widziało

Gość gość
to chyba u ciebie w rodzinie rodzice biora kase ktora ktos dal dziecku kretynko! ja zawsze kase dawalam i w calosci byla przeznaczona przez rodzicow na dziecko. kupowali na biezaco to co uznawali za sluszne. na chrzest dalam corce siostry 1000zł, na komunie mam zamiar dac 1500zł, na wesele jako chrzestna na pewno nie dalabym mniej niz 2000 zl

Gość gość
lekka przesada nie za dużo a na komunie samochód kupisz a na wesele dom pobudujesz ludzie opamiętajcie się

Gość gość
Do gość z 18:48 zastanow się co piszesz źle mnie zrozumiałas i wyzywasz od kretynek to po co się pytasz jak wiesz lepiej? Ja też całe pieniążki przelalam na konto i będą dla córeczki w przyszlosci tak jak każda kwota która dostała i dostanie i nie zamierzam ich wydawac. Chodzilo mi o to że dobrze jakby miała PAMIĄTKĘ JAL NA PRZYKLAD ŁAŃCUSZEK Z MEDALIKIEM to nawet koszt okolo 600zl a pamiatka na całe życie. I NASTĘPNYM RAZEM ZANIM WYZWIESZ KOGOS OD KRETYNEK TO SIE ZASTANOW BO POZIOM JAKI W TYM MOMENCIE ZAPREZENTOWALAS ŚWIADCzy tylko o Twojej kulturze osobistej.

Gość gość
To ja z 18:57 i wcześniej ta od lancuszka :p myślałam że ta kretynka to do mnie ;) ale się pomylilam nie doczytalam innych wpisow ") co złego to nie ja :)

Gość gość
To ja z 18:57 i wcześniej ta od lancuszka :p myślałam że ta kretynka to do mnie ;) ale się pomylilam nie doczytalam innych wpisow ") co złego to nie ja :)

Gość gość
Mam podobną sytuacje tez zostałam poproszona już na te świeta, nieco późno się dowiedziałam już dawno po wypłacie i zastanawiam się czy 300zł plus zabawka edukacyjna oraz obrazek lub biblja dedykowana wystarczą? Jaki w ogóle prezent kupić? Nie mam pomysłu a nie chce dac jakiejś tandety...

Gość gość
Biedne polaczki nie stać was nawet na bycie chrzestnymi. U nas w rodzinie goście na chrzcinach dają 700 zł, a chrzestni 1000 zł.

Gość gość
pewnie że starczy, choć dużo zalezy od rodziców. Ja niedawno chrzciłam dziecko, chrzestni wiedzą, że jesteśmy normalni i nie prosimy ich ze względu na kasę - oboje dali dziecku zabawki edukacyjne i tyle. Moim zdaniem 300zł to spokojnie odpowiednia kwota

Gość gość
1000???Nie przesadzasz??? to już lepiej kupić jakiś łańcuszek, wisiorek, kolczyki.. czy nawet jakiś przedmiot, który dziecku się później przyda: krzesełko do karmienia..

Gość gość
09.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Biedne polaczki nie stać was nawet na bycie chrzestnymi. U nas w rodzinie goście na chrzcinach dają 700 zł, a chrzestni 1000 zł. Słoma ci z butów wystaje, sama sobie plujesz w twarz pisząc "ploaczki" az zal że tyle ludzi poswieciło swe zycie o wolność narodu, by teraz takie buraki wypisywały tak prostackie i załosne brednie

Gość gość
Od chrzestnej i chrzestnego córka dostała po 500 zł, dodatkowo od chrzestnego kolczyki i taki smoczek srebrny, a od chrzestnej dodatkowo album i sporo ubranek myślę, że tak ok 12 sztuk. W ogóle nie oczekiwaliśmy, że dostanie taką sumę bo uważam, że 500 zł to i tak sporo. Ktoś tu napisał, że pieniądze się rozpłyną - ja dziecku założyłam konto oszczędnościowe (żeby nie była stratna przez inflację) i tam wpłacam pieniądze.

Gość gość
nie "polaczków nie stać" tylko Polacy mają jeszcze trochę rozumu nie przeżartego pustotą finansową - nie dla każdego jedyną wartością w życiu są pieniądze, niektórzy znają wyższe wartości.

Gość gość
jak jak chrzcilam corcie chrzestna dała chodzik który kosztuje ok 100zl, a chrzestny 1000zl,

Gość gość
Osobie wręczającej chodzik bym podziękowała i powiedziała, by prezent zwróciła, gdyż to nie jest dobra rzecz i żeby oddała. A jak nie wierzy, to niech poczyta opinie ekspertów na temat chodzików.

Gość gość
czy Wy wszyscy powariowaliście ??? !!! czy dla Was chrzest =kasa? , nie dziwne , że dzieciaki licytują się kto lepszy i droższy prezent dostał , jak już od małego je tak uczycie , PARANOJA !!! , czy nie uważacie , że drobiazg w postaci Biblii ilustrowanej bądź łańcuszek z medalikiem nie wystarczy dziecku jako pamiątka ? , to w końcu chrzest a nie weselisko na 100 osób i liczenie czy się kasa zwróci

Gość gość
niektórzy myślą ze kupią jakąś tandetę i wszyscy bedą zadowoleni i rodzice beda jeje wdzieczni za prezent!coz ludzie gustu i wyczucia nie mają!

Gość chrzestna gość
ale wy czegos nie rozumiecie... prezenty dla dziecka i tak dam, z okazji swiat juz kupilam ubranka i zabawki chodzi mi konkretnie o pieniadze w koperte na chrzest

Gość ggghgg
spokojnie straczy tysiac, moim zdaniem nawet za duzo ale pewnie głupio ci dac mniej, jako ciocia z zagranicy:)

Gość gość
normalna kwota, moje dziecko kilka kopert z 1000zł dostało, a nawet i wiecej

Gość gość
Moja corka dostala 1tys od wszystkich gosci a bylo chyba z 20osob

Gość ja dalam tysiac jako chrzestna
i dokupilam zabawki za 400zł