Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ja rodze help

Polecane posty

Gość gość

jestem pierwszy raz w ciazy w 39 tyg. ostatnio na wizycie glowka dziecka nie byla wstawiona, polozna stwierdzila, ze dziecko nie bedzie szybko. Dzis caly dzien boli mnie brzuch jak na okres, mam bol w pachwinach. mieszkam w uk i tutaj nie badaja ginekologicznie ale wykonalam to badanie sama ( wiem jak bo badalam sie przed ciaza) i szyjka jest bardzo wysoko - nie moge dosiegac palcem. czy to oznacza, ze urodze niedlugo?

Gość gość
daj spokoj kobieto ,te objawy jeszcze nie mowia o porodzie.Nie przegapisz porodu.Pewnie to skurcze przepowiadajace ja tak mialam 3 tyg przed porodem.I co noc myslalam ,ze rodze.

Gość gość
skurcze przepowiadajace 30 sekundowe czasami nawet parenascie razy na godzine mam od 31 tygodnia ciazy wiec wiem jak one wygladaja i to nie to.

Gość gość
ale no wlasnie tak wygladaly moje przepowiadajace bol jak na okres.Mowisz chyba o skurczach braxtona ,to jak sie spina brzuch ale nie czujesz bolu.Moje przepowiadajace wygladaly tak samo jak porodowe tylko po kilku godz znikaly

Gość gość
ja nie mowie, ze teraz rodze - zapytalam czy w najblizszym czasie moge rodzic. Bo polozna stwierdzila ze ja i do 43 tygodnia nie urodze bo glowka nie jest wstawiona. W uk po terminie nie robia usg ani nic dlatego za nic w swiecie nie chce przenosic bo jak cos bedzie nie tak to nie bede wiedziala.

Gość gość
A do poloznej co jaki czas chodzisz? w tych ostattnich tygodniach ciazy to ja sie z moja co tydzien widzialam bodajrze od 38tc.Badala puls dziecka itd... A i jak pzrenosisz to nic zlego sie nie stanie,ja mialam dwa razy tu porod wywolywany.

Gość gość
mialam wizyte w 38 tyg ciazy nastepna mam w 41 - 7 dni po terminie :(

Gość gość
mialam wizyte w 38 tyg ciazy nastepna mam w 41 - 7 dni po terminie :(

Gość gość
no w uk sluzba zdrowia to masakra, wspolczuje

Gość gość
ja tez w uk. w kazdej chwili mozesz jechac do szpitala w ktorym masz rodzic I zawsze sprawdza dziecko ciebie zrobia ktg nie moga odmowic wiem bo korzystalam z tego kilka razy. jedz sprawdz se po co masz sie denerwowac I wogole ta wizyta to jakos niebardzo, ja mialam 38, potem w dzien terminu porodu

Gość gość
ale co mam im powiedziec? robili ci usg tez?