Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciowa

umowa zlacenie po jakim czasie powinni mi zaplacic

Polecane posty

Gość gosciowa

W listopadzie pracowalam przez pare dni na umowe zlecenie. Minał prawie miesiac jak dostarczylam rachunek pracodawcy i do tej pory nie zostalo mi zaplacone. Dzis tam dzwonilam i kobieta powiedziala, że przy umowach cywlno-prawnych nie ustawowego czasu kiedy muszą mi zapłacić. W umowie napisane miałam że wypłata będzie "po dostarczeniu rachunku" - "po" to zrozumiałam max pare dni a teraz wychodzi, że mogę mi zapłacić nawet za 5 lat?!

Gość gość
u mnie jest tak że zlecone za listopad są wypłacane około 18 grudnia

Gość gosciowa
ja tam pracowalam tylko na początku listopada, jakoś koło 15 zaniosłam rachunek, liczyłam, że do końca miesiaca mi zapłaca. jak dziś babka dzownila to nie umiala mi powiedziec nawet mniej więcej kiedy zapłacą, ciągle tylko, że "na pewno zapłacą ale ustawa nie przewiduje żadengo terminu do kiedy muszą to zrobić". Nie chciałabym zostać na święta bez pieniędzy :(

Gość gość
ja wypełniam trzy dokumenty rachunek oświadczenie do zus umowę i właśnie na umowie jest napisane że pracuję w listopadzie od tego do tego wypłata jest zawsze w następnym miesiącu

Gość gosciowa
na mojej umowie jest zapisane, że "po" dostarczeniu rachunku, nie ma żadnej daty nawet, że musi być to w tym samym roku :)

Gość gosciowa
naprawde nie ma żadnych prwanych możliwości, żeby zapłacili mi przed świętami?