Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mialo byc jedno a sa dwa czy ktos mial podobna sytuacje

Polecane posty

Gość gość

urodzilam tydzien temu. mialam dwa usg, jedno w 13 tygodniu, drugie w 21. na obu bylo jedno dziecko, na tym z 21 tygodnia powiedzieli mi, ze dziewczynka. Urodzilam chlopca - bylam w szoku, ale najwiekszy szok mial dopiero nadejsc. Kiedy mialam rodzic lozysko lekarze zorientowali sie, ze to nie koniec, ze jest tam jeszcze jedno dziecko! No i przyszla na swiat ta moja dziewczynka. Jestem w wielkim szoku do teraz, lekarze tlumaczyli, ze musialy sie 'chowac' za siebie... ale ja nie wiem, nie rozumiem tego jak mozna nie zauwazyc! Zawsze chcialam tylko jedno dziecko, powoli oswajam sie z mysla, ze mam dwojke... kazdy mi mowil, ze mam ogromny brzuch ale polozna mowila, ze taka moja natura

Gość gość
prowo

Gość gość
też tak myslę, że to prowo, chyba że rodziłaś w Afryce

Gość gość
nie jest to prowokacja, niby po co? szukam osob o podobnych doswiadczeniach bo ja nikogo takiego nigdy nie poznalam i w szpitalu mowili, ze to sie nigdy nie zdarzylo :(

Gość gość
rodzilam w anglii

Gość gość
Moja droga autorko,nie w tych czasach takie wpadki,gdybys miala ciaze wielodzietna tzn.od piecioraczkow w zwyz to mogloby sie tak zdarzyc ze jedno za drugie sie schowalo,ale w blizniaczej ciazy nie ma takiej opcji :)

Gość gość
to bliźnięta jedno czy dwujajowe? ;-)

Gość gość
no uwazaj jak chcesz... jak nie ma opcji skoro ja tego doswiadczylam?? nie musisz wierzyc, przeciez nie napisalam, ze to sie dzieje czesto. Rodzilam w ogromnym szpitalu i lekarze byli w szoku mowili, ze to sie nigdy wczesniej nie wydarzylo

Gość gość
Ja mialam troche inna sytuacje, ale moze podobna. Na pierwszym usg bylo jedno dzieciatko na drugim juz dwa. Drugie mialam w 18 tyg :)))) tez bylam w mega szoku ale nie wyobrazam sobie co ty przezylas.

Gość gość
no więc autorko? Nie wiesz czy Twoje dzieci są jedno czy dwujajowe?

Gość gość
I co lekarze na to? Jak sie tlumaczyli? poznalas kogos jeszcze komu sie to przytrafilo? zastanawiam sie czy w takiej sytuacji moge dostac odszkodowanie.. bo przeciez jedno dziecko nie zostalo zbadane, moglo miec wady itd. Ja tez nie zostalam objeta nalezyta opieka bo wiadomo, ze z blizniakami w ciazy jest wieksze ryzyko powiklan. Chce sie umowic w tym celu z prawnikiem.

Gość gość
dwujajowe

Gość gość
nie orientuje sie czy mozna starac sie o odszkodowanie, wydaje mi sie, ze tak. Ja sie tym nie interesowalam bo dosc wczesnie sie dowiedzialam w porownaniu do ciebie no i bardzo sie ucieszylam :D

Gość gość
Znam podobny przypadek. Dziewczyna na ostatnim usg przed porodem dowiedziała sie że to bliźniaki. Wcześniej lekarz nie zauważył. Dopiero pod koniec lekarz zobaczył 3 rękę i lepiej sie przyjrzał.;/ Nie znam tej historii dokładniej. Ale to chyba wina lekarza że nie zauważył.

Gość gość
provoo, dzieciaki zmieniają pozycje z kazdym miesiącem zwlaszcza pod koniec kiedy sie obracaja ,kopią i nie wsposob byloby aby w tej samejpozycji przez 9 msc byly schowane za siebie

Gość gość
Marne prowo. Juz poznac po stylu wypowiedzi ze .alolagowi sie nudzi.

Gość gość
napisalam wyraznie, ze mialam tylko dwa usg wiec pod koniec juz niestety nie mialam. Sluzba zdrowia w anglii tak dziala, jedno w 13 drugie w 21 i to wszystko

Gość gość
Byłam w podobnej sytuacji, o drugim dziecku, dowiedziałam się, na koniec 8 miesiąca, byłam w szoku.

Gość pomorzanka33
dziwne, ale znając brytyjską służbę zdrowia, całkiem możliwe, w miejscowości, w której kiedyś mieszkałam, do bodajże 2008 roku robili tylko JEDNO usg - w 12 tygodniu.

Gość gość
jak leżalam na patologii ciązy poznałam kobietę która o ciązy bliźniaczej dowiedziała sie w 22tc... tylko ona jakas taka dziwna była...