Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przyspieszyc porod pomocy doswiadczone mamusie

Polecane posty

Gość gość

termin minal 7 dni temu a dziecka jak nie bylo tak nie ma. Nie chce miec wywolwanego porodu, wolalabym bardziej naturalnie. Znacie jakies dobre metody?

Gość gość
hehehe, ja urodziłam w 42 tygodniu ciąży i to przez cesarkie cięcie :D Małemu ani się śniło samemu wyjść :D

Gość gość
haha wspolczuje :) ja juz nie moge dnia wytrzymac ciagle licze, ze to dzis i ciagle jestem zawiedzona :(

Gość cztery z plusem
Jak nic sie nie dzieje to nie wymyślisz wiele. Ja mialam skurcze wiec masowałam sutki, kręcilam sie na pilce, robilam sobie cieple kąpiele i wybralam się na kilkukilometrowy spacer no i poszloooo Ale przy wcześniejszym jak nie miałam skurczy zadnych to nic nie pomogło. Wywoływali od zera. Mozesz popróbowac tego co wyzej opisalam. Jest jeszcze olejek rycynowy ale tego bym raczej nie polecala bo moze przynieść więcej zlego niż pożytku.

Gość gość
mam skurcze, twardnieje mi brzuch na okolo 30 sekund kilka-kilkanascie razy dziennie, boli mnie brzuch jak na okres dwa dni, szyjke mam bardzo krotka. Czy jest szansa, ze urodze w najblizszych dniach?

Gość cztery z plusem
Ja wlasnie tak mialam. Skurcze co 20 minut przez calą noc. Rano przeszly. Nastepnego dnia co 15 minut przez kilka godz i przeszly. Potem dzien przerwy i nagle co 8 minut. Przeszły. Cisza byla dlugo a jak się potem zaczęlo to już nie zdązylam na porodówkę :-o Tak wiec ja bym żadnych objawów teraz nie bagatelizowala bo czekalam na takie regularne skurcze co 5 minut i kicha nie doczekalam sie po tych co 8 byl już jeden wielki party. Lepiej jechac do szpitala zrobic KTG i sprawdzic co jest grane

Gość gość
tylko, ze te skurcze mam juz od 33 tygodnia ciazy... teraz sa troche mocniejsze i dluzsze niz na poczatku

Gość gość
wiekszosc szpitali 7- 10 dni po terminie przyjmuje na wywołanie

Gość gość
mam wywolanie za 5 dni jak juz pisalam chce tego uniknac.

Gość gość
mam wywolanie za 5 dni jak juz pisalam chce tego uniknac.

Masuj sutki tak jakby dziecko ssalo. Ją byłam w szpitalu 5 dni po terminie i urodziłam na 9 dobę sama na 10 miałam iść na wywolanie. Lekarz kawał mi sutki smarowac 15min jeden 15 min drugi i przerwą poł godz lub godz i potem znowu. Podczas masażu pierwszego sutka dostałam lekkiego bólu brzucha potem skurcze co 2 min potem całą noc co 20 min i to były takie lekkie że spalam całą noc na drugi dziób o 12.50 mała była na świecie.

Gość gość
a jaka jest różnica czy wywoływany czy nie? jak ma boleć to i tak i tak będzie

Gość gość
miałam dwa porody, jeden naturalny, drugi wywoływany, przy pierwszym poszło gładko a przy wywoływanym myślałam że umrę!!!!!