Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile robicie potraw na wigilię

Polecane posty

Gość gość

i jakie?

Gość ola2323
u mnie jest zawsze 12.... a czasami nawet wiecej.

Gość Kasia44
Co za dziwne pytanie? Skąd pochodzisz? Chyba nie jesteś Polakiem, bo nasi wiedzą ile stawia się potraw na stole wigilijnym i nie zadają idiotycznych pytań😡 Idz spac bo zaczynasz kwasić!

Gość Kasia44
Co za dziwne pytanie? Skąd pochodzisz? Chyba nie jesteś Polakiem, bo nasi wiedzą ile stawia się potraw na stole wigilijnym i nie zadają idiotycznych pytań😡 Idz spac bo zaczynasz kwasić!

Gość gość
a ja nie robię 12 potraw bo nie zjedlibyśmy tyle. uważam,że nawet w święta nie powinno się wyrzucać jedzenia. robię 4 dania

Gość gość
ja też jestem tradycjonalistką i na stole musi być 12 potraw, ale moja rodzina a zwłaszcza dzieci, które karpia to nie lubią nakłoniły mnie do wielu zmian w jadłospisie, no i na naszym stole króluje łosoś zamiast karpia, jest zdrowszy i dzieciaki zajadają go z apetytem

Gość gość
w moim domu byl barszcz,pierogi z grzybami,sledz ze smietana i ziemniakami, kompot ze sliwek,ciasto napoje, rodzina o wysokim statusie finansowym, wyznania katolickiego.taka byla rodzinna tradycja,i ja tez tak robie.dodaje do tego jeszcze salatki, mysle ze kazda rodzina ma swoja tradycje. w sumie policzyc wszystko co na stole to bedzie 12. chwilowki zacieraja rece jak to czytaja, zastaw sie ,a postaw sie.ot polaczki, to dzien narodzin pana jezusa a nie nabijanie kabzy parabankom.i przykladanie reki do kazni zwierzat

Gość Ujelimenaa
Dwie Sernik i bigos! :P

Gość gość
U MNIE RYBA CHLEB CIASTO SALATKI,

Gość Robsonrnr
u mnie mama zawsze robi 12 i to w ilosci jak dla wojska. jemy to pozniej jeszcze przez swieta i kazdemu do jego domu tez mama pakuje. jestesmy z mazur i w sumie to zadko jemy karpia czesciej jakiegos pstraga wegorza wedzonego czasem sandacza. A jak sie trafi i przyjedzie do nas znajomy ojca przed swietami to przywizi nam swiezego lososia i tez jemy go na wigilie. moze w tym roku sie tak uda? byloby fajnie bo zabieram ze soba swoja dziewczyne a ona robi mega pysznego lososia zawsze takiego z miodem i sezamem chyba to jej powiem zeby pomogla mamie i jej pokazala jak go zrobic :)

Gość Robsonrnr
jak chcecie fajne przepisy na lososia to wyguglujcie sobie losos jakiego nie znacie - to taki ebook z mnostwem fajnych przepisow niektore nawet sam potrafie zrobic :D