Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DRUGI TYSIAC NA DZIECKO

Polecane posty

Gość gość

witam mam corke 10 miesieczna i juz kiedys skladalam o ten drugi tysiac ale dostalam odmowe bo partner za duzo zarabial. chce zlozyc ponownie ten wniosek poniewaz nie zyje z partnerem i podalam go o alimenty. czy mam na co liczyc?

Gość gość
ODPOWIE KTOS??

Gość gość
ale malo konkretnie napisalas o jaki drugi tysiac? czego ? masz alimenty ?juz przyznane w jakiej kwocie?

Gość gość
za urodzenie dziecka. alimentow nie mam jeszcze przyznanych ale o rodzinne juz zlozylam wiec o ten zasilek tez moge tylko musze byc pewna ze mi sie nalezy

Gość gość
dochod nie moze przekraczac wiecej jak ponad 500 zl na osobe a tyle alimentow napewno mi nie przyznaja

Gość gość
aaaaa o to chodzi :) juz pisze ... Od 1 stycznia 2013 r. jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia się dziecka przysługuje matce lub ojcu dziecka, opiekunowi prawnemu albo opiekunowi faktycznemu dziecka, jeżeli dochód rodziny w---- przeliczeniu na osobę--- nie przekroczy kwoty 1922,00 zł netto.

Gość gość
ale mi nie chodzi o becikowe tylko o ten drugi tysiac. becikowe juz pobralam

Gość gość
drugie becikowe- przysługuje ono tym, którzy są uprawnieni do pierwszego, będąc jednocześnie podopiecznymi MOPS/GOPS, czyli pobierają świadczenia rodzinne spełniając niskie kryterium dochodowe (504 zł/os).