Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starszy boje młodszego braciszka jak reagować

Polecane posty

Gość gość

Albo go uszczypnie, ściśnie za rękę, przyłoży pięścią w plecy, popchnie, pociągnie za włosy, boli mnie zachowanie starszego przedszkolaka względem młodszego braciszka, który ma roczek. Starszak bardzo chciał mieć brata, niby się przytulają, ładnie bawią, to gdy nie widzę to dochodzi do takich rzeczy. I jeszcze kłamie, że młodszy się uderzył. U nas w domu jest spokojnie, starszy jest absorbujący, ale dostaje dużo uwagi. Co robię, jak reagować? Bo ja tłumaczę, tłumaczę, albo każę mu siedzieć w pokoju przez 2 godziny...Nie wiem czemu on się tak zachowuje. Czy wyrośnie na bandytę, czy to jednak normalne zachowanie rodzeństwa?

Gość gość
Weź mu spuść Wpier.... to przestanie. Ja byłam tak krzywdzona przez mojego brata jak byłam malutka, w końcu przyszedł sądny dzień, kiedy się poskarżyłam, choć rodzice domyślali się, ale nie mieli dowodów, że jestem bita. Brat dostał taki wpier.... że odechciało mu się krzywdzenia mnie

Gość gość
Weź mu spuść Wpier.... to przestanie. Ja byłam tak krzywdzona przez mojego brata jak byłam malutka, w końcu przyszedł sądny dzień, kiedy się poskarżyłam, choć rodzice domyślali się, ale nie mieli dowodów, że jestem bita. Brat dostał taki wpier.... że odechciało mu się krzywdzenia mnie

Gość gość
Tylko, że ja reaguję na każdy atak na młodszego. Mąż potraktował starszaka naprawdę ostro, złapał go mocno za rękę i nastraszył, ale jak widać nic to nie pomogło. Jeżeli ja mu zrobię łomot, to on się odegra na młodszym. Próbuję się dowiedzieć, dlaczego dzieci to robią, czy wszystkie biją, szczypią, czy tylko niektóre.