Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Arabki

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do osób które może spotkały się z takimi przypadkami,Czy jest możliwy związek między chrześcijaninem a muzułmanką?Jest możliwość poderwania arabki?Jak one reagują jak ktoś do nich zagada? np: w Uk.Z góry dzięki za odpowiedź

Gość gość
co o tym sądzicie?

Gość ehhh smieszny jestes
arabkom polscy faceci nie podobaja sie wola swoich

Gość gość
a skąd ty możesz to wiedzieć co?oni dla nas są egzotyczni to my dla nich też

Gość gość
a skąd ty możesz to wiedzieć co?oni dla nas są egzotyczni to my dla nich też

Nie ma takiej możliwości, ona wie że jej brat albo ojciec by ją zabił, dlatego nie ma takiej możliwości. tak wygląda arabska tolerancja, a na europejczyków wrzeszczą że to raśići :D

Gość Bartolini Bartolomeo
jak cie jej bracia nie z***bia razem z nia za splamienie honoru rodziny to bedziesz szczesciarzem

Gość gość
no właśnie to jest teoria ale ciekawe czy w praktyce też tak jest?bo wiadomo że telewizja troche wyolbrzymia pewne rzeczy

Gość gość
a mnie kręcą Azjatki Chinki Koreanki

Gość gość
słyszałem że Wietnamki strasznie lecą na Polaków :)

Gość gość
mogą być i Wietnamki

Gość Pytanie do PANOW
akacja polakow desperadow -szukamy kobiet ktore leca na polakow hahah

Gość gość
co żal Ci d**e ściska :)hehe

Gość gość
a jakbym wkręcił jej że jestem muzułmaninem? :)

Po co ci semitki? Dla normalnego europejczyka one aseksualne są... Arabki, to obca semicka rasa, obca krew...

Gość gość
z ciekawośc**pytam,ja ich nie chce :) bez obaw,Polki są najlepsze :)

Gość CZARNE CZAROWNICE
PRZECIEZ Arabki to wredne ,nudne sa..czarne czarownice

Gość gość
ale coś mi się zdaje że napewno tęsknią za wolnością taką jaką mają chrześcijanki,i napewno podoba im się ktoś na ulicy ;)

Gość Natalia ailataN
Po 1) nie każda Arabka jest muzułmanką, i na odwrót. Proszę nie mylić pojęć. Po 2) wg zasad islamu, jakakolwiek muzułmanka, nie powinna poślubić mężczyzny-niemuzułmanina. W islamie byłby to wielki grzech. Grzech dlatego, że muzułmanie uznają, że wiara przechodzi z ojca na dzieci, i jeśli muzułmanka wyszłaby za mąż za np. chrześcijanina, to ich dzieci mogłyby przejąć jego wiarę, a nie jej i ona by mogła dokonać konwersji, czyli tak jakby 'zdradzić' swoją religię. Jeśli chodzi o śluby religijne, żaden muzułmański duchowny nie udzieli ślubu muzułmance i niemuzułmaninowi, chyba, że udaje on muzułmanina. Po 3) muzułmanka może wziąć z chrześcijaninem ślub cywilny, ale to też zależy w jakim kraju ma mieć to miejsce. Są kraje, które uchodzą za wyznaniowe, a które tak naprawdę są świeckie i prawo tam jest laickie, nie oparte na Koranie. Przykładem jest Turcja, tam, muzułmanki, od jakiegoś czasu, mają prawo wychodzić za mąż, za niemuzułmanów. Prawo świeckie im na to pozwala, ale wg islamu jest to już grzech. Po 4) mogą wziąć ślub chrześcijański, wg wyznania wybranka. No, ale to też jest grzech i taki ślub nie jest dla muzułmanów, ważny. Po 5) związki nieformalne, między muzułmankami a chrześcijanami, jak najbardziej mogą i mają miejsca. Ale w porównaniu z tymi odwrotnymi, należą do rzadkości. Muzułmanki o wiele poważniej traktują zasady swojej wiary, tradycji, kultury itd. i są bardziej konserwatywne w poglądach. Dlatego też, rzadko wybierają na życiowych partnerów, niemuzułmanów. Raz, że jest to niezgodne z ich religią, dwa, że zdecydowana większość muzułmańskich rodzin, nie życzy sobie niemuzułmańskich zięciów, trzy żyją w przekonaniu, że dla muzułmanki najlepszy jest muzułmanin itd. itp. 'Poderwać' muzułmankę- Arabkę? B. ciężko ;)

Gość gość
Jak poderwać, jak reagują? Podrozowalem duzo do tych krajów i Ci odpowiem. Ja spotkałem sie z dwiema grupami: Kobiety w chustach, zazwyczaj zignoruja, nie odpowiedza, i szybko "uciekna". Kobiety, które są odkryte, ubrane po europejsku najczęściej spotkasz je w takich krajach jak Turcja, kiedys Tunezja, Egipt i Syria. Sa bardzo kokieteryjne, flirtują otwarcie i uwielbiają zaloty.

Gość gość
Arabowie to prawdziwi mężczyźni i nie pozwalają kobietom mieć jakichkolwiek praw jak u nas w Europie. Arabka nie ma prawa być z nie arabem nawet jak go kocha a europejki - polki pragną arabów bo są dominujący i seksownie szowiniści.

Gość gość
pewnie, u araba kobieta ma status kozy, z tym, że kozy nie bije, a kobietę wypierze po pysku i zamknie w komórce.

Gość gość
To, ze kobiety chodzą zasłonięte, seks tylko po ślubie nie znaczy, ze są traktowane jak kozy. To, ze w Koranie gdzies ktos dal kiedys wzmianki, ze kobieta jest własnością mężczyzny i można nawet ja bic i karać to interpretacje kapłanów, a nie prawda obiektywna. To jest kompletnie inna kultura i historia, ktora mija sie z nasza. Nie da sie ocenić czy porównać bo będziemy robic to nasza europejska miara, tak zostalismy wychowani.

Gość Gościu.

Arabki to Semitki, więc są strasznie owłosione - na nogach, na rękach, na brzuchu, a nawet na piersiach, często mają też zrośnięte gęste brwi, a do tego są bardzo namiętne. Nie wszystkie to muzułmanki, są też i chrześcijanki, zwłaszcza w Libanie, Syrii, Iraku i w Jordanii. Natomiast w Polsce muzułmanie Tatarzy mieszkają od XIV wieku i jeśli muzułmanka wyjdzie za mąż za chrześcijanina (katolika lub prawosławnego) to synowie są wychowywani w religii ojca, a córki matki, identycznie jest w wypadku małżeństwa muzułmanina z chrześcijanką, tyle, że tam synowie są muzułmanami, a córki chrześcijankami.