Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy osoba będąca za granicą może w jakiś sposób zostać chrzestnym

Polecane posty

Gość gość

Pytam ponieważ brata zatrzymała choroba i nie moze przylecieć z Kanady ;/ a to 2 dziecko i ostatnie a nasz ksiadz pogania z tym okropnie wiem bo 3 lata temu synek mial pol roku i nie byl ochrzczony i po koledzie ksiadz prawie na mnie krzyczal co tak pozno ;/

Gość gość
byłam ostatnio na chrzcinach, w których chrzestna była na skype na telefonie (dzień przed wylotem wylądowała w szpitalu), ale to zalezy od księdza, w Polsce pewnie nie przejdzie

Gość gość
Mialam sytuacje gdzie musialam poprosic o zastepstwo gdyz chrzestna nie mogla doleciec, miala pilny nagly zabieg w szpitalu, za nia wystapila moja znajoma ale chrzestna w dalszym ciagu byla ta ktora chcialam, chociaz nieobecna. No ale to tez w Polsce nie bylo. Warto dopytac bo to calkiem mozliwe.

Gość gość
Dziekuj***ardzo bede śmigać do kościola aby sprawdzic na dniach :) No tak w naszym kraju z niczym nie ma lekko jak cos pochodze po kilku parafiach :P

Gość gość
w Polsce też można mieć zastęptwo a chrzestnego mój mąż kiedyś był w zastępstwie

Gość gość
aha ale to było tak że mój mąż 'udawał' tego chrzestnego czyli to było na lewo trochę :)

Gość gość
a czemu się przejmujesz tym co powie ksiądz i tym że będzie krzyczał?!?! Nie rozumiem. No chyba, że już wszystko macie w pełni zaplanowane, datę przyjęcia itp. to rozumiem że może być stres związany z nieobecnością chrzestnego. Spróbuj porozmawiac ale nie wiem czy w naszym kraju coś się da zdziałać

Gość gość
mamy juz zaplanowane na 27 lutego ;/

Gość gość
tak, mozna, to ma jakas nazwe po lacinie, ale w tej chwiwli nie pamietam, w Polsce tez, ale pewnie zalezy od przychylnosci ksiedza

Gość gość
poczekaj jeszcze parę miesięcy, skoro dziecko, nie wiem czy dobrze zrozumiałam, już ma 3,5 roku (czy to poprzednie miało pół roku i była rozruba?) to chwila Cię nie zbawi. a jak ksiądz będzie'wrzeszczał' to powiedz mu, że może tu nie przychodzić w ogóle albo przysłać kogoś innego :) ja nie wiem, kim ksiądz jest, że stawia Ci warunki kiedy i gdzie dziecko ma być chrzczone. niech Cię w d**ę pocałuję i zmień parafię na chrzciny.

Gość gość
ja się z tym jeszcze nie spotkałam, ale póki nie pójdziesz to się nie dowiesz, to tj z chrztem dziecka gdy rodzice nie mają ślubu kościelnego-jeden ksiądz robi problemy drugi nie.

Gość gość
większość robi :D

Gość gość
Nie starsze ma 3i pol roku w wieku 8 mc bylo chrzczone :) teraz ma dziecko 4 mc :) jestesmy z mezem po koscielnym , tez bylam w szoku ze przy rodzinie takie rzeczy wypowiadal i to ksiadz ze jestesmy z mezem malo odpowiedzialni i ze za pozno bedzie na chrzest...