Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczona cale zyciee

jestem ciagle zmeczona i spiaca pomocy

Polecane posty

Budze sie rano, po conajmniej 8 godzinach snu, jem sniadanie, pije kawe, przegladam internet, po 3 godzinach od pobudki - jestem spiaca, zmeczona...... Nic mi sie nie chce, planowalam posprzatac, zrobic projekt (pracuje zdalnie z domu w tym tygodniu), wyjsc do sklepu, pocwiczyc - a siedze i ziewam.......skad wziac energie? Jak ide do biura to jest tylko gorzej, wychodze o 8 rano i wracam kolo 18, padam na ryj i na nic juz nie mam sily. Sprawdzalam hormony, tarczyce, magnez itd w organizmie- wszystko OK. Pije kawy, yerba mate, herbate zielona, czerwona, jem roznie i regularnie, a mimo to NIE MAM NA NIC SILY. Dawniej tak nie bylo ale od paru miesiecy jest masakra. Mam 27 lat, mieszkam z narzeczonym

Gość cxz
zrob badanie krwi, moze masz za malo erytrocytow, pij wiecej wody, kawa herbata i yerba odwadniaja i to bardzo a to strasznie poteguje zmeczenie, poranny prysznic dodaje energii i przede wszystkim wmawiaj sobie ze jestes wypoczeta i nie mysl o tym woda, magnez, kawe odstaw, pij tylko yerbe, dobrze byloby cos pobiegac albo pospacerowac, krew lepiej bedzie krazyc***plucka beda bardziej ja natleniac ;) + 30 minut drzemki po obiedzie tez bardzo pomaga

Biore prysznic zawsze rano. Robilam badania krwi - wszystko wyszlo ok lacznie z tarczyca. Pije duzo wody - czasem polcieplej czasem zimnej, z poltora litra niezaleznie od pogody- doslownie ciagle cos pije bo inaczej kusi mnie by żreć. Jak sie poloze by sie zdrzemnac, zasne jak kamien na 3 godz i mnie budzik nie dobudzi :O Fakt, wyjsc na spacer nie chce- zimno.......tyle ubierania sie itd. Nie wiem, co sie ze mna dzieje, nigdy nine bylam taka ospala, zmeczona, leniwa?, nie wiem

Gość gość
a co jesz? zbyt duzo cukrów w diecie czesto powoduje taką ospałosc

Gość gość
a co jesz? zbyt duzo cukrów w diecie czesto powoduje taką ospałosc

Gość gość
wyniki na tarczyce, ewentualnie poziom magnezu , żelaza

Gość gość
też tak mam i wyniki w porządku

Gość spaślak_
już ktoś wyżej napisął wahania cukru. pijesz coś słodkiego masz energię a później następuje g***towny spadek cukru w organizmie. są jakies badania ale nie pamietam jak sie to nazywa moze krzywa cukrowa.to dośc tanie badanie. dostajesz płyn z glukoza pijesz i robis zbadania krwi.

Gość gość
też tak mam i wyniki w porządku

zrób krzywą cukrowo- insulinową może masz hiperinsulinemię, po zjedzeniu słodkiego następuje wyrzut insuliny, a potem niedocukrzenie, to stan przedcukrzycowy