Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od nawilżacza w powietrzu zrobiło się biało i na meblach osadził się dziwny pył

Polecane posty

Gość gość

Od 2 dni pracuje w moim pokoju nawilżacz. Na początku myślałam, że coś mi się wydaje, że może mam zmęczone oczy czy coś...ale teraz jestem pewna: wraz z parą z nawilżacza wydostaje się coś białego co powoduje, że wygląda to jak bym miała w pokoju mgłę!!! Na szklanych przedmiotach pojawił się mikro - pył, który po dotknięciu palcem znika! Nie zostaje na palcu tylko po prostu go nie ma. Oczywiście prawo fizyki wyklucza taką możliwość więc zakładam, że to "znikanie to tylko zmiana postaci fizycznej tego "czegoś". Co to może być??? Boję się, że wdycham coś szkodliwego :( Jeśli ktoś wie co to to bardzo proszę o podpowiedź bo nie chciałabym się skompromitować oddając urządzenie do reklamacji. Potem będą się ze mnie śmiać jeśli okaże się, że to np. kamień z twardej wody...a ja sieję panikę :(

Gość gość
To nie kamień, to na pewno jakaś rakotwórcza substancja.:classic_cool: W jakim kraju był wyprodukowany ten nawilżacz? :classic_cool:

Gość gość
zaczęłabym od wyczyszczenia ustrojstwa i wlania destylowanej wody (kupisz w każdym markecie lub stacji benzynowej)

Gość prawictwo pospolite128
lepiej nie dawaj nawilżacza tam gdzie jest elektronika . Telewizory , komuptery lubią suche powietrze Elektronika sie psuje przy wilgotnym powietrzu

Gość gość
nawilzacze sa szkodliwe niestety bo wdychasz chlor z wody tylko destylowana woda bo jonizator w nawilzaczu nc nie daje pochorujesz sie od tego zobaczysz

Gość gość
Nawilżanie w dobrze wentylowanym domu nie szkodzi. Po drugie - tak, do nawilżaczy powinno dawac się wode demineralizowaną, do kupienia na kazdej stacji benzynowej albo z filtra RO - to bardziej temat dla akwarystów. Po trzecie, poza nawilżaniem warto odpylać. Są profesjonalne firmy któe oferują filtry które usuwają pył np http://itceco.pl/ Tylko to już profesjonalna zabawa bardziej dla firm i zakładow pracy.

Gość gość
O - dzięki piękne dokładnie tego szukałam. Czy te filtry itceco są do kupienia w wersji takiej do mieszkania?