Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co to się dzieje

Dlaczego ludzie teraz tak szybko siwieją

Polecane posty

Gość Co to się dzieje

Widziałam dzisiaj chłopaka, może miał z 29 lat, góra i siwy jak gołąbek

Gość gość
słabe geny, unikaj takich

Gość gość
ale też zalezy to od nacji, zydzi np.też wcześniej siwieją. Ale jeśli ktoś siwieje zbyt wcześnie np. zaraz po 20, to może to być brak wit. z grupy B, oraz silne stresy.

Gość gość
a jak to jest z łysieniem? Też złe geny? Taki następca tronu UK i złe geny?. Przecież On zanim osiwieje, nie będzie miał ani jednogo włosa na głowie :P

Gość gość
przedwczesne siwienie jest objawem niektórych chorób a nie genów, doradcy pieprzeni

Gość gość
Jakich chorób? ja przedwcześnie siwaiałam.

Gość gość
jakie zle geny, jakie choroby ? jedynie stres bym o to obwinial. ja siwialem juz w wieku 20 lat ;/ u mnie w rodzinie wszyscy faceci tak szybko siwieja i nie sa chorzy. pradziadek zyl 98 lat, dziadek ma 80 i dalej zyje ...

Gość gość
mam 35, w wieku 27 pojawiły się sporadycznie siwe (2%), dziś (3%), Tuż po 30 zacząłem łysieć dziś brakuje ok. 13-15% włosów, mam złe geny?

Gość gość
brak wiotyny, cynku, witamin z gupy B lub genetyczne łysi nie mają wcale więcej testosteronu, ale ich mieszki włosowe są nadwrażliwe na metabolity testosteronu, na ten typ łysienia cierpią też kobiety

Gość gość
ja myślę, że to głównie stres no i pewnie w jakimś tam stopniu chemia w jedzeniu i pieprzone smugi chemiczne, czyli chemtrails, co wpływa na ogólen pogorszenie kondycji całego ogrnaizmu :/// mam 27 lat i też mam już pierwsze siwe włosy, geny raczej nie są słabe, bo w mojej rodzinie wszyscy bez poważniejszych chorób, żadnych chorób genetycznych wszyscy bardzo sprawni i dozywają sędziwego wieku.

Gość gość
biotyny miało być

Gość gość
ja mam 39 i dopiero z miesiąc temu zauważyłam kilka siwych włosów

Gość gość
taki czlowiek moze chorowac na przyklad na tarczyce, anemie i nawet nie miec pojecia ze na nia choruje stres tez swoje robi niestety nie kazdy czlowiek nerwy przechodzi jednakowo geny o ile moga miec tu cos na rzeczy to tylko to, że choroby genetyczne sa przekazywane z pokolenia na pokolenie ktore wywoluja przedwczesne siwienie

Geny i stres - to drugie coraz częściej w tych czasach. Ludzie mogą mieć piękne włosy i nagle osiwieć z dnia na dzień jak coś złego się stanie. Długotrwały stres ma tym gorszy efekt.

Gość amamika
Staram się zdrowo odżywiać, mam dobre wyniki badań a w ciągu kilku miesięcy bardzo przybyło mi siwych włosów... Myślę, że to przez stres, bardzo dużo złych rzeczy w jednym czasie, kilka ostatnich miesięcy to jakiś koszmar :( Mam 32 lata.

Gość gość
To kobiety są przyczyną naszej szybkiej siwizny ;)

Gość amamika
O widzisz, a u mnie pewien facet się w dużej mierze o to postarał... ;)

Gość gość
Kobiety mają o tyle dobrze, że mogą się przefarbować... facetowi nie wypada, bo to komicznie wygląda ;)

Gość gość
jakie geny? wszystko na geny. moi rodzice pomimo statecznego wieku siwizne maja na skroniach, mama brunetka wiec kazdy siwy wlos widac ja hmmm nie farbuje wlosow :) ale mam jakby pasemka wplecione. siwieje z klasa

Gość amamika
Masz rację, mamy pod tym względem trochę lepiej, choć ja nienawidzę tego "obrządku" farbowania... Ale facet z siwymi włosami często wygląda naprawdę nieźle:) tak bardziej męsko ;)

Gość gość
cos w tym stylu zabciu :P

Gość gość
Ja mam 22 lata i juz kilkanaście siwych włosów i co mam powiedzieć?

Gość e_mka
stres, stres i stres raz jeszcze , jestem po 30-stce i mam dużo siwych włosów, u mnie siwe pasemka to osobista wrażliwość plus sporo sytuacji stresogennych przez dłuższy czas. mam tylko nadzieje, ze łysienie ze stresu mnie ominie.

Gość gość
My faceci siwiejemy i łysiejemy przez kobiety, tylko i wyłącznie.

Gość gość
żaden stres spada produkcja kolagenu w organiźmie i jednym robią sie zmarszczki, drugim rozdwajają sie paznokcie, inni łysieją, a inni siweją, jeszcze innym skrzypią kości :P

Gość gość
nie lubie siwych wlosow

Gość gość
Jakiego kolagenu? Za kolor włosów, czy karnację odpowiada melanina, z czasem spada aktywność melanocytów i pojawia się siwizna.