Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Conquest

Nie podoba mi się mentalność Polaków

Polecane posty

Zwłaszcza ten patriotyzm w polskim wydaniu. Polacy to ludzie, którzy są zdolni do solidarności i jakichkolwiek wyrzeczeń tylko, kiedy zaczyna im się pod d**ą palić. A przecież dobrobyt i pozycje w świecie wypracowuje się ciężką pracą latami, na co jest wiele przykładów... Tymczasem czym ten kraj/naród się szczyci? Wysprzedanym majątkiem i diasporą degenerującą się po świecie...

Gość Grupa Trzymajaca Wladze
jak to jest ze w kazdym normalnym kraju polityk ktory sie skompromituje podaje sie do dymisji a w Polsce na wiesc o walach i lapowkach w rzadzie robi sie pokazowke zegarkowa?

Najlepszym przykładem były rozbiory. Magnateria sprzedała Polskę Prusakom, a potem przez 123 lata, cały naród się napinał, żeby odzyskać niepodległość. O czym to świadczy?

a komu sprzedala Polske komuna?

Gość gość
Grupa Trzymajaca Wladze - u nas nie ma czegoś takiego jak poczucie wstydu, zresztą naród też jakoś nie naciska na takiego polityka by odszedł.

Gość gość
pospolstwo tez nie lepsze. w tygodniu kradna na potege a w niedziele do kosciola. coz za hipokryzja !

A ty maciek się nie wypowiadaj. Bo to katolicyzm też doprawadzał Polskę do ruiny. Kraje protestanckie zawsze lepiej funkcjonowały. Katolicyzm ukształtował mentalnego parobka, a nie człowieka zdolnego do solidarności i ciężkiej pracy...

a w jaki sposob niby ten narod ma naciskac skoro wszystko jest zamiatane pod dywan, jedyne wolne media czyt. Rydzyk sa celowo tlamszone jak niegdys zagluszano Radio Wolna Europa a jak ktos sie wychyli to natychmiast dostaje w leb?

Gość Kudlata dzeny ale ta prawdziwa
Tez mnie smiesza c***seudo patrioci np w uk, gdzie mieszkam. Dra japy o ojczeznie, sa rasistami, chamami, na wszystko narzekaja. Wiec zadalam takim kolesiom kiedys pytanie, ze jak wszystko I'm tak przeszkadza, to po co tu siedza I czemu nie wroca do PL.......I niech tam walacza o lepsza PL.....to stwierdzili, ze ojczyzna ich wygnala. Smieszne ludziki. Kolejni frajerzy czekajacy na to, ze ktos cos za nich zrobi, a ONI przyjade na gotowe. Ale funciki juz takim typkom nie smierdza I zabiliby kazdego o 1 funta. Gardze takimi ludzmi! Po co siedziec gdzies gdzie mi zle I udawac partiote.

Grupa Trzymajaca Wladze - Akurat Rydzyk był rosyjskim agentem prawdopodobnie. Na początku lat 90 wyjechał do Niemiec i uzyskał fundusze na założenie rozgłośni. Poza tym uprawiał prorosyjską propagandę (agitację przeciw UE).

Kudlata dzeny ale ta prawdziwa - rasizm to nic złego, to braterstwo krwi. Tymczasem polki w UK się szmacą zadając z ciapatym barachłem...

Maciek B - coz tego że stał w obronie języka i wolności w "trudnych czasach", skoro był współprzyczyną tych "trudnych czasów".

Gość Jedno słowo
sitwa

prorosyjska propagande uwazasz :D a wiesz jak spadl poziom zycia najbiedniejszych w kazdym z krajow gdzie wprowadzono euro?

Tez byscie sie szmacili z Kim popadnie gdyby tylko was ktores chcialy.....tymczasem zadna kobieta nie chce polskiego faceta I stad ta wasza zawisc, bo nawet Polki zobaczyly, ze mozna zyc normalnie I tez wlasnie chca

Gość Jedno słowo
U nas euro nie wprowadzą BO wyjdzie wśród ludzi mniej ogarniętych (70% społeczeństwa), ŻE nasz 'brat' z UE Niemiec zarabia 2000 euro a Polak 400, heh. To by jaja były co? :P

a czy moze mi ktos przypomniec ktore ugrupowanie polityczne dazylo do wprowadzenia euro?

Jakie Niemcy? Niemiec nie było przez kilka wieków :D Tymczasem wasi wspaniali władcy doprowadzili, żeby pod waszym nosem słabe Prusy połączyły się Brandenburgią stając się wrogiem. Polska magnateria była chojnie opłacana przez króla Fryderyka II, żeby do tych rozbiorów doszło. Problemy z Rosją powiadasz? :D Zygmunt III Waza postawił sobie za punkt honoru nieść katolicyzm i w tym celu ruszył na Rosję :D

Grupa Trzymajaca Wladze - Jakby nie było w pl Euro nie weszło, a sporo kasy z ue do pl popłynęło. A swoją drogą do dzisiaj pamiętam, jak Rydzyk nakręcał mohery, że po wejściu do UE językiem urzędowym będzie jidysz :D Więc rdzykowa propaganda wcale merytoryczna nie była... Ale nie o to chodzi. Nie jestem orędownikiem ue...

Mentalność Polaków nie podoba się wielu potrafiącym krytycznie spojrzeć na sprawy osobom. Oczywiście że masz prawo to ogłosić, ale gratuluję optymizmu, jeżeli choć trochę wierzysz w to, że kogoś tym zmienisz. Obyczajowość, narodowe cechy to potężne siły kształtowane od wieków, nie jest łatwo zauważyć istotne zmiany na przestrzeni jednego życia człowieka Na pociechę można sobie powiedzieć, że każdy naród ma jakieś przywary, zalety też :)

Polacy sami oddawali władzę Niemcom. Przypomnij sobie trzech Sasów i unię personalną z Saksonią...:D

Dodatkowo krk tępił aktywnie arian, którzy oddolnie budowali świadomość, ucząc zdrowych zasad życia społecznego opartego na Ewangelii, niosących szeroko rozumianą oświatę i ucząc szacunku do ciężkiej pracy... Tymczasem krk stał na drodze budowaniu świadomości i edukacji klas najniższych...

Polak wczesniej byl bialym murzynem dla niemiec, rosji.....a teraz dla uk itd...

Gość Jedno słowo
"... Jakby nie było w pl Euro nie weszło, a sporo kasy z ue do pl popłynęło..." x Też tak myślałem na początku, między innymi zajmowałem się tym w życiu. Dzisiaj jednak widzę, że np. AUTOSTRADY buduje się DLA obcokrajowców, Stosunek opłat do wynagrodzenia to potwierdza. Obiekty BUDUJE się dla ODWIEDZAJĄCYCH. Stosunek opłat to potwierdza - koszty utrzymania wracają do UE. Poza tym Pieniądze z UE trafiają do BENEFICJENTÓW PROJ., A NIE do BENEFICJENTÓW OSTATECZNYCH. SZKOLENIA Z UE można sobie w DOOPE włożyć - są nic NIEWARTE. Kasa z UE wraca spowrotem do UE. Taka prawda. Ja osobiście, oprócz wynagrodzenia, które z tego tytuły pobierałem wdrażając ten czy inny projekt, NIC od UNII na codzień nie mam.

Jedno słowo - Jak pisałem, nie jestem orędownikiem UE. A to nie prawda, że szkolenia są g***o warte, bo np ja zrobiłem kurs spawacza za kasę z ue ;)

Gość Jedno słowo
Masz więc szansę odpracować 'inwestycję'. Może znajdzesz pracę w 'POLSKIM' zakładzie pracy :P

Gość boso ale w ostrogach
LUDZIE! A co jest złego w KRYTYCZNYM podejściu do własnego narodu? Zrozumcie że MĄDRA miłość, również do swojego kraju wyraża się MĄDRĄ krytyką a nie ślepym zapatrzeniem. Maćku B. jeżeli autor topiku się myli to podaj i przykłady takich cech polskiej mentalności które sprzyjają uczciwej, rzetelnej, ciężkiej i REGULARNEJ pracy. NIE CHODZI MI O PRZYKŁADY ZRYWÓW NARODOWYCH! Podaj mi przykłady systematycznego działania na rzecz rozwoju edukacji, gospodarki, nauki, kultury wynikające z mentalnośc***olskiej. Jako prawdziwy patriota i Polak z pewnością podasz mi argumenty bez kłopotu. Pozdrawiam