Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMAAMELKI

Botox u dzieci z MPD doświadczenia

Polecane posty

Gość MAMAAMELKI

Witam wszystkie mamy dzieci z mpd , chciałam rozwinąć wątek o botulinie wstrzykiwanej dzieciom z mpd , ciężko wyszukać coś w internecie. Moja Amelka ma 3 latka i 4 miesiące , urodziła sie w 27 tyg z mpd. Pierwszą botuline dostała w zagórzu -podawał dr.Bonikowski (bardzo dobry lekarz polecam) było to rok temu , dwa tygodnie po podaniu miała założony gips na dwa tygodnie , po zdjeciu mięsnie fajnie pusciły , stawała na całe nóżki , niestety po puszczeniu botuliny , znowu była napięta , zdecydowałam sie na drugi raz.Podaną miała równiez w Zagórzu w pazdzierniku i znowu gips na dwa tyg , nadal nózki są fajne , mięsnie pusciły , dzieki systematycznej rehabilitacji jest coraz lepiej , niestety jeszcze nie chodzi ale wszystko jest na dobrej drodze , zdecyduje się jeszcze na kolejne zastrzyki z botuliny.JAK JEST U WAS ??

Gość mamaMaksa
Witam, Moj synek urodził sie w 32 tyg, Teraz ma 2,5 roku w styczniu jedziemy na podanie botuliny do doktora Bonikowskiego do Zagórza (9.01.14.) a pozniej ( 20.01) jedziemy tam na turnus rehabilitacyjny, MamoAmelki możesz napisac jak wyglądała wizyta u tego lekarza czy Amelka miala analize chodu jak to wyglądało., jak odbywa sie podanie botuliny??