Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mleko modyfikowane do kiedy

Polecane posty

Gość gość

hej, nie rozumiem mam które np swoim 2 latkom mm ...i tak mnie to dziwi że jestem ciekawa dlaczego to robicie ?

Gość gość
ale co z tymi dwulatkami bo chyba coś ci umknęło w tym zdaniu" "nie rozumiem mam które np swoim 2 latkom mm"

Gość gość
myślę, że między 2 a 3 rokiem jest taka rozsądna granica, natomiast po roku już nie z butelki ze smoczkiem a z kubka.

Gość gość
dlaczego mamy dają juz TAK dużym dzieciom mleko modyfikowane? te junior itp - kasę tylko wydają i nie rozumiem tego poprostu

Gość gość
moje dziecko jada jeszcze mm (ma 23 mies.) ale od jakiegoś czasu je zwykłe mleko -myślę że stopniowo przejdziemy na samo zwykłe mleko.

Gość gość
z wygody i lenistwa, ciężko dziecko odzwyczaić. Poza piersią powinno karmić się dziecko do ok. 3 roku życia tak jak inne ssaki naczelne, matki myślą że mleko modyfikowane = mleko matki.

Gość gość
"poza tym" miało być

Gość gość
nie wiem , moze mam inne podejscie bo moje dziecko w wieku 12 ms samo odrzuciło mleko modyfikowane, i od tamtej pory pije tylko kako, lub zwykłe gotowane , oczywiście zupy mleczne itp. ale pamieatm jak dziś jak próbowałam jej dawać na siłe, bo nie wiedziałam co się dzieje. Potem spróbowałam raz , drugi i już wiem czemu nie chciała. OKROPNE jest takie mleko , sama chemia ! i dlatego nie rozumiem jak 3 latek może takie pić fuj !

Gość gość
poza tym tto o wiele drożej wychodzi ...i takie farmazony typu mleko junior- po rozmowie z pediatrą jestem pewna ze to tylko chwyty marketingowe firm produkujących .

Gość Mężatka1980rok
Moja córka ma prawie 3 latka i przed spaniem pije mm z butli . Zwykłego mleka nie lubi to nie będę jej na sile wciskać.

Gość gość
Oczywiscie,ze.chwyt marketingowu. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase. Trzeba zedrzec ile.sie da i wmowic,ze.tak jest najlepiej. Tak samo danonki,dlaczego po 3rz? Dlatego,ze lepiej przez 3 lata dawac deserki mleczne za ponad 10 zl za 4-pak. Nie twierdze,ze danonek ponizej 1 r.z,ale powyzej jak soe ktos upiera na slodkie deserki to moze.dac. chociaz i tak uwazam,ze , lepiej dac bezsmakowy serek z owocami.