Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedowiarek91

pozytywny test a endometrioza czy to ciaza

Polecane posty

Gość niedowiarek91

Witam od paru lat staralismy sie z mezem o dziecko. Na poczatku roku mialam operacje usuniecia torbiela podczas ktorej okazalo sie ze mam endo. Gienkolog stwierdzil ze mam marne szanse na dziecko. Od 2,5 tygodnia spoznia mi sie miesiaczka i wykonalam 2 testy na ktorych wyszly 2 grube krechy. Probowalam umowic termin do ginekologa ale nigdzie nie ma miejsc na ten miesiąc. Mam jakies objawy typu zawroty glowy bole piersi i podbrzusza klucie jajnikow nudnosci brak apetytu niektore potrawy sa dla mnie zbyt slone mam niechec do kawy. Ostatnia miesiaczke mialam 26 pazdziernika mam regularne cykle. Kobitki napiszcie prosze czy to napewno ta wymarzona ciaza czy mam tylko schizy? Bo od zrobienia testow chodze jak na szpilkach

Gość gość
myślę, że to ciąża. zrób badanie krwi, będziesz miała pewność, ale myślę, że już mogę C***ogratulować:)

Gość gość
Ja takze mam endimetrioze. Nie dawano Nam szans na ciaze naturalna. Przeszlam kilka niudanych inseminacj. Pomalu tracilam nadzieje, we wrzesniu gdy zobaczylam dwie kreseczki na tescie nie moglam uwiezyc! Moja gin. uwaza ze to cud, wiec CUDZIE TRWAJ.... :-) Obecnie jestem w 18tyg. i Jestem Najszczesliwsza kobieta na swiecie! Autorko powinnas zrobic badanie z krwi Beta Hcg i po dwoch dniach powtorzyc i oczywiscie umowic sie do ginekologa. Pocichutku Gratuluje :-)

Gość gość
Też miałam laparoskopie z powodu endometriozy. W ciąże zaszałam w pierwszym cyklu "starań".

Gość gość
Nikt nie powiedzial ze nie ma wogole szans na ciaze przy endometriozie. Wszystko zalezy od tego ktory to stopien endo i gdzie te torbiele sie umiejscowily oruaz co zostaje z jajnikow po laparoskopi.

Gość niedowiarek91
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi i wsparcie :) dzis zrobilam kolejny test i takze pozytywny. Dzieki pomocy od strony rodziny i znajomych udalo sie zalatwic tego ginekologa ponad 50 km od domu ale jednak. Takze jeszcze przed wigilia okaze sie czy testy mowily prawde. Nie moge sie doczekac :) co do laparoskopii mialam 6 x 5 cm torbiel na jajniku i w tym miejscu ognisko endo. Po slowach gina o braku szans na dziecko poddalismy sie i po prawie roku pojawiky sie te.2 kreseczki. W sumie juz 6 kreseczek. Tak bardzo sie tym przejelam ze co tydzien robie test :D do wizyty u gin jeszcze 12 dni..