Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jeśli by ktoś zapomniał wyznac grzech cięzki

Polecane posty

Gość gość

ale niecelowo i sie wyspowiadał to czy może chodzić do komunii czy nie ?

Gość to je ja
chyba nie,bo w piekle komunii niema hahaaaa

Gość gość
może przystąpić do komunii bo zapomnienie nie było przecież celowe ale przy najbliższej spowiedzi trzeba koniecznie o tym powiedzieć bo inaczej spowiedź świetokradcza

Gość gość
aha dzięki za informacje bo to wsumie ważna sprawa nawet bardzo . bo mi to własnie tak dziwnie wygladało i wolałem sie zapytac ale wsumie to niebyło celowe wiec teoretycznie mozna iśc ale głupie to uczucie z grzechem dokomuni iśc

Gość gość
nie może iść... gdyby poszedł do spowiedzi i faktycznie zapomniałby grzechu, a następnie na mszy by poszedł do komuni to nie miałby grzechu. Natomiast jesli ten grzech (a tym bardziej ciężki) przypomniał mu się po spowiedzi, ale przed komunią, to komunii nie powinien przyjąć, ponieważ wtedy już jest świadomy tego ze nie wyspowiadał sie z tego ciężkiego grzechu. I jeśli z taką świadomością posiadania grzechu ciężkiego pójdziesz do komunii to w zasadzie popełniasz świętokractwo... Przepomniał ci się grzech? idź jescze raz do spowiedzi i tyle

Gość gość
Czy wyjesytescie ludzie psychicznei sprawni?? Jaka spowiedz? :O Mamy XXI wiek, wszedzie spowiedz powszechna, a wy jakiemus blaznowi na ucho szeptacie :O Zal mi was.

Gość gość
aha a jak chodziłem chyba dwa razy i widziałem że mam grzech ale cyhym teraz już nie wiem na początku nie wiedziałem ze mam ciezki potem mi sie przypomniało że jedno zdanie w nienawiści na kobiety napisałem na forum wsumie chyba świadomie czyli co już mam wszystkie grzechy odnowa mówić na nastepnej spowiedzi , poco ja wogule do spowiedzi szedłem !!!! ale ja uważałem że moge iść tak do komuni czyli tylko z świetokrackiej komuni ;/

Gość gość
a już sie cieszyłem że się poprawiłem odrobine pomimo tego że źle się wyspowiadałem ;/a tu poptostu g***o a nie zadna poprawa bez sensu to wszystko jest .

Gość gość
a już sie cieszyłem że się poprawiłem odrobine pomimo tego że źle się wyspowiadałem ;/a tu poptostu g***o a nie zadna poprawa bez sensu to wszystko jest .

Gość gość
Gdybym miała ciężki grzech na sumieniu i potrzebowałabym porady i wsparcia poszłabym z tym do duchownego.Po co chodzić do spowiedzi i klepać- zapyskowałam mamie, pomyslałam źle o sąsiedzie, zapomniałam pomodlić się przedwczoraj wieczorem... Głupota.

Gość gość
a wyobrażesz sobie 10 tyś ludzi przed swietami odwiedza ksiedza i kazdy chce po 30 minut pogadac ;/

Gość gość
grzech ciężki to jest wtedy jak masz kochankę o wadze 150kg, AMEN.

Gość gość
pindolic kochanki pog***o ci kochanka

Gość gość
no właśnie, pindolić kochanki :classic_cool:

Gość gość
stare dziady a jeszcze im kochanek sie chce . noi poco ci to co 5 minut czy 15 minut ciupania za zrypanie psychy dzieciom dobry interes konkretny baran by mugł taki biznes robic ale co zrobic jak kochanka to teraz jakby norma zaczyna sie upowszechniać poco sie żenic lepiej miejcie 500 kochanek i każdej płacie .

Gość gość
Nie mam dzieci :classic_cool:

Gość gość
10.12.13 [zgłoś do usunięcia] Sam jestes blazen. Spowiedz powszechna jest tylko do malych grzechow, nie ciezkich, smiertelnych. Jak ktos nie zna podstawowych rzeczy, to nie powinien sie wypowiadac w kwestiach wiary, bo tylko zament sieje.

Gość gość
noi co stego tak i poco c ta kochanka bez sensu

Gość gość
a ja jestem protestantką i sobie chwalę