Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość skaierdottir

jak jej pomoc a nie narzucac sie

Polecane posty

Gość skaierdottir

Kiedyś w pracy poznałem bardzo sympatyczną, inteligentną i ładną kobietę. Wspólpracowalismy ze sobą, potem ona odeszła gdzie indziej. Ale miły kontakt zachowalismy- czasem dzwonimy do siebie, mamy kontakt przez fb. Naprawdę dobrze o niej myślę. W ubiegłym tygodniu na towarzyskiej imprezce poznałem jej ex faceta, w rozmowie wyszło gdzie pracuję i on natychmiast zapytał o nią. Powiedziałem, że tak znam i bardzo ją lubię. On na to, " stary to Ty jej nie znasz.." i rozpoczął długą historię jak to ona go skrzywdziła itd itp. Nie chciało mi sie tego słuchać ( zwłaszcza, że gosc był podpity) wiec przeprosiłem i odszedłem. Następnego dnia w mojej słuzbowej poczcie był mail od niego w którym dalej wylewał kalumnie pod adresem Moniki ( tak ma na imię ta kobieta). Natychmiast do niej zadzwoniłem i poinformowałem ją i o sytuacji na imprezie i o mailu, była zmartwiona- powiedziała, że ma z tym panem od prawie 2 lat problemy, że on ją szkaluje wszędzie, ona co prawda liczyła, ze jemu sie znudzi- ale jak widac nie. Zaoferowałem sie z pomocą, zapewniłem, że mogę z nim ostro pogadac- podziękowała, ale nie skorzystała. Zaoferowałem również pomoc adwokacką, powiedziała, że już jest umówiona z prawnikiem i odezwie się do mnie jak się z nim spotka to mi opowie co jej doradził. Zasugerowałem rowniez kawę- powiedziała, że z przyjemnoscią. I nastała cisza- ona milczy sie nie odzywa, koles pisze do mnie dalej swoje bzdury. Nie chcę sie narzucac ze swoją pomocą i osobą, bo wystarczajaco jest osaczona przez psychola- ale jak sie zachować w tej sytuacji? Dzwonic, informowac ją o dalszych działaniach jej ex? Zapytac co słychac, czy poczekac az ona sie odezwie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować