Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marionetka teatralna

Skandynawscy mężczyźni

Polecane posty

Gość marionetka teatralna

Cześć Dziewczyny :) Wiem, wiem, że były już poruszane takie tematy ale tamtych starych chyba nie ma sensu odświeżać. Interesuję się Skandynawią (uznajmy, że Finlandia też się do niej zalicza)- każdym z państw i to w różnych aspektach. Nie wiem tylko jacy są skandynawscy mężczyźni. Czy któraś z Was miała/ma jakieś doświadczenia? Była może w związku (nieważne czy poważnym czy dosyć luźnym) czy też nie? Zapraszam do dyskusji :)

Gość gość
Nie bylam w zwiazku, ale mialam okazje przez kilka lat poznawac skandynawow. Sa smieszni ogolnie, ja trafialam na totalne dusze towarzystwa, ale moeli umiar. Malo pija alkoholu, tzn nie upijaja sie jak swinie... Sa mega przystojni, zwlaszcza mlodzi Norwedzy^^

Gość gościówa222
Mi się podobają duńczycy alesłyszałam, że ponoć są strasznie pragmatyczni.

Gość Slaavitar
Ja jestem w związku z Finem. Chyba nie za bardzo stereotypowym, bo jego zainteresowania wykraczają poza pracę, samochód i hokej. ;) Wobec ludzi których za dobrze nie zna zachowuje się oczywiście ze sporą rezerwą, ale wobec mnie jest bardzo czuły i otwarty. Chociaż czasami muszę go ciągnąć za język... W porównaniu z np. Polakami bardzo spokojny jest, nie podnosi głosu nawet kiedy się pokłócimy. No i oczywiście lubi wyjść do pubu na parę drinków. :P

Gość gość
up bo ciekawy temat

Gość Slaavitar
Przez internet. :P Oboje jesteśmy fanami rocka i metalu i poznaliśmy się na stronie dla fanów tego rodzaju muzyki. Kilka wiadomości, wymiana zdjęć, rozmowy na skype... Po miesiącu pierwsze spotkanie i zwariowaliśmy na swoim punkcie. :)

Gość Slaavitar
A co, szukasz skandynawskiego męża? :P

Gość AndersBreivik
.

Gość gość
Piszcie, gdzie można poznać Finów :D

Gość gość
w finlandii

Gość gość
za klasykiem...fińczyków :)

Gość gość
ale w necie :P

Gość gość
Polscy faceci to mają niebotyczne wymagania. A moje nawet zupełnie nijakie koleżanki w innych krajach są ROZCHWYTYWANE. Więc może trzeba poszukać szczęścia za granicą :P

Gość gość
upupuppupupup

Gość gość
Fin to nie arab, więc jakie mieszanie, jedna rasa :D

Gość gość
ej, ale panowie, finowie to klasa wyzej niz ciapaci i murzyni, to chyba powinniscie byc zadowoleni ze dzieczyny lepszy gust maja co nie? :)

Jaestem zona szweda od 13 lat mamy sliczne biale dzieci z niebieskimi oczkami , powiem jedno skandynawscy mezczyzni sa wycwanina partnerow a nie na bucow z wybujalym ego i smierdxacymi skarpetami jak wieksxosc polakow ( piszewieszosc a nie kazdy)

Gość gość
uwazan ze skandynawcy mezczyni sa najlepsi, spokojni opanowani tam nie ma biedy wiec ludzie nie zachowuja sie jak bydlo ktore probuje przetrwac

Gość gość
Agonia przez 13 lat to i u nas faceci sie zmienili, na lepsze, nie ma co przesadzac ze wiekszosc, bo ci co sie nie myja to maja po 50 lat, wsrod 20-30 latkow mozna spotkac naprawde dobrze zadbanych facetow :)

Gość gość
Nie twierdzę, że nasi polscy mężczyźni są gorsi, nie popadajmy w skrajności. A Ty jesteś emigrantką, Agonio?

Gość gość
ech dlaczego jak coś napiszę to nikt już nie pisze w temacie :(

Gość Slaavitar
Już się rozszczekali zakompleksieni... Jak można Finów czy Szwedów, białych Europejczyków, wrzucać do jednego worka z Arabami czy Murzynami? Dziewczyny powyżej mają rację, mężczyźni z Północy są wychowywani i nastawieni na partnerstwo w związku. Oboje pracujemy, więc oboje zajmujemy się domem. Mój Fin nie udziela się tylko w kuchni, bo jest kompletnym beztalenciem kulinarnym :P , a ja gotować potrafię i lubię, więc to moja działka. A przeciętny Polak? Nadmiernie wybujałe ego, a wymagania wobec kobiety jeszcze większe: "Masz babo pracować i zarabiać (bo ja sam rodziny nie utrzymam), sama zajmować się domem i dziećmi (żebym ja miał czas na piwo z kolegami i siedzenie przed kompem), a wieczorem, choćbyś padała na pysk, to masz zrobić się na bóstwo i nadstawić tyłka." Zwyczajnie znieść co niektórzy nie mogą, że tak pogardzane przez nich polskie kobiety, gdzie indziej są szanowane. Na dodatek chwalone za urodę, gospodarność i cenienie tradycyjnych wartości.

Gość pluto20
Norwedzy sa fajni , nawet mam duzo kumpli norwegow i bez problemu sie dogadujemy .

Gość gość
I co, przeleciałaś jakiegoś faceta ze Skandynawii?