Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Los ojos verde

Dwa dwieście złotych dla dwóch osób

Polecane posty

Gość Los ojos verde

Czy 2200 zł starczy dla pary na miesiąc, która mieszka w małym mieście, w którym mają pracę? Czy wystarczy gdy mają własne mieszkanie oraz czy wystarczy gdyż wynajmowane za ok 1000 zł?

Gość gość
Chyba w skrajnej biedzie

Gość Felix felicis
My z mężem mamy 4,5 tys i to wystarcza łącznie z wynajmem. Nie wystarczy wam 2200 na życie i wynajmowanie

Gość gość
chyba zarujesz?? my we 2 na jedzenie wydajemy 1500zł, oplaty 1000, 500 d**erele i jakis 1000 odkladamy

Gość gość
chyba zarujesz?? my we 2 na jedzenie wydajemy 1500zł, oplaty 1000, 500 d**erele i jakis 1000 odkladamy

Gość Jasne jak księżyc
Taki tani wynajem?

Gość 21lat kobieta
to zależy ile zeżrą Was opłaty. ok 600 zł wyjdzie na jedzenie (z gotowaniem w domu, oczywiście). zależy też czy macie jakieś drogie pasje i przyzwyczajenia typu "co tydzień nowa książka i kino".

Gość Los ojos verde
Tak, 1000 za wynajem już z mediami, to małe miasto, można tu za tyle wynająć. Ja studiuje, tylko partner pracuje i zarabia właśnie 2200. Zastanawia mnie czy w razie jakiejś życiowej sytuacji, gdybyśmy wprowadzili się do jednego mieszkania, gdy ja wciąż studiuje i bez pracy to czy by podołał utrzymaniu nas obojga dopóki nie zaliczyłabym roku.

Gość Los ojos verde
Jeśli chodzi o wydatki na rozrywkę to lubimy pójść w piątek i sobotę do knajpy na kilka piw albo na jakiś tani koncert. Ja jeszcze chodzę na siłownię, 55 zł miesięcznie zatuo płace.

Gość 21lat kobieta
a nie możesz znaleźć sobie jakiejś dorywczej pracy? wiele osób studiujących chodzi do pracy w sobotę i na miesiąc ma te 400 zł. albo dawaj korki, nawet po 15-20 zł za godzinę. popracujesz 3 godziny w tygodniu i na miesiąc wyjdzie Ci 200 zł. Starczy na karnet i wyjścia. (wiem z doświadczenia:P)

Gość 21lat kobieta
najlepiej zsumuj wydatki: - za mieszkanie i opłaty 1000 zł - jedzenie 600 zł - wszystkie karnety 55 zł (jeśli macie coś jeszcze to dołącz) - bilety miesięczne (jeśli płacicie) - wydatki na samochód i benzynę (jeśli posiadacie) - przyjemności (czyli ile wydajecie w tygodniu x 4) - zwierzak (jeśli macie)

Gość Los ojos verde
O tych korkach myślałam dość poważnie bo to rzeczywiście kasa na przyjemności :-). Ale dorywczej, ba- jakiejkolwiek pracy nie znajdę. Za małe miasto, z pełnym zatrudnieniem. Wiem, bo szukałam.

Gość Los ojos verde
Szczerze mnie dziwi że dla dwóch osób wystarczy 6 stow na jedzenie. Ja mam tyle miesięcznie jako studentka na własne wydatki, w tym właśnie przede wszystkim jedzenie i starcza mi, nie narzekam, ale nie wyobrażam sobie jeszcze za to utrzymać drugiej osoby

Gość gość
haha nie rozsmieszajcie mnie z tym 600zł na jedzenie. na dwie osoby to jest nic, tyle to ja wydaje na siebie, za 600zl to chyba same pasztety i pseudo mielone. bez jaj. do tego dolicz 200zl na srodki czystosci:proszki, plyny, zele, szmpony, pasty, plyn do naczyn, mydla, worki na smiecie, papier toaletowy itd

Gość 21lat kobieta
ludzie z dwójką dzieci utrzymują się za 3tysiące i dają radę... 600 zł pod warunkiem że gotują w domu, tak samo śniadania i kolacje i da się spokojnie zrobić. udka z ryżem i marchewką lub pomidorami z cebulą, placki ziemniaczane, tarta z porem, karkówka w sosie własnym z ziemniakami, naleśniki, krokiety, zapiekanki makaronowe, łazanki, racuchy, pyzy z mięsnym nadzieniem, omlet z pieczarkami, kluski na parze, prosty gulasz, zupy z makaronem/ryżem/ziemniakami na mięsie, piersi z kurczaka, warzywa z ryżem i kurczakiem, ryby, tortilla, makaron z parówkami i serem żółtym, jajko sadzone z ziemniakami, knedle serowe, grzanki z kurczakiem cebulą i serem żółtym - i mamy TANIE obiady na cały miesiąc!

Gość Los ojos verde
Do 21 lat kobieta: ja też jem tanio, jakiś kurczak z pieczarkami i ziemniakami czy spaghetti. A jednak myślę że na samo jedzenie wydaje z 4 stowy miesięcznie jak nie więcej. Nie wliczam w to alkoholu na imprezach. A i tak cześć jedzenia chore z domu...

Gość Geniek w gomaczkach
Kisiel z ziemniakami można jeść!

Gość gość
1500 na jedzenie na 2 osoby ? to chyba w restauracjach jecie albo same frykasy

Gość Gieniek w gomaczkach
1500 zł na 2 osoby cienko to widzę wszystko drogie chyba że kisiel z ziemniakami 3 razy dziennie.

Gość gość
glupoty gadacie .mozna sobie wyliczyc ile mamy na dzien i tego sie trzymac i nie biegac codziennie po sklepach